13 Reacties

5 jaar geleden

Geen ervaring mee, want bij mij gaan ze naar een kinderdagverblijf, maaarrr kan de oppas niet gewoon een fruithap maken?? Of dat je desnoods vers fruit meegeeft, dat zij het even prakt/pureert? Ik moet er niet aan denken dat ik v贸贸r 6 uur ook nog fruithapjes moet gaan maken 馃.

5 jaar geleden

Misschien een idee om het de oppas zelf te laten pureren? Hier gaf ik een banaan mee en die prakte de oppas tot een papje. En verkleuren is toch niet heel erg? Als de smaak maar goed blijft.... Hapjes invriezen is ook een idee...

5 jaar geleden

Verkleuren kan geen kwaad, maar op die bijna 4u tijd zijn wel de vitaminen foetsie. Fruit zou je moeten kunnen maken vlak voor het geven. Ofwel zou je het vers kunnen maken, invriezen en dan dadelijk na het (snel) ontdooien laten geven? Ik zou persoonlijk, als de oppas zelf geen fruithapje wil/kan maken voor de oppasdagen opteren voor potjes fruit. Dat bevat meer vitamines dan lang voordien zelf gemaakte fruithap.

5 jaar geleden

Idd invriezen. Ik vries het zelf voor de hele week in. Lijkt me qua voedingsstoffen niet veel slechter dan vers. En anders de dag van tevoren maken? Het mag echt wel een dag in de koelkast staan.

5 jaar geleden

Reactie op Aardbeitje20

Verkleuren kan geen kwaad, maar op die bijna 4u tijd zijn wel de vitaminen ...
Serieus? Dat heb ik nooit geweten van die 4 uur..

5 jaar geleden

Dankjulliewel. Nee ze ziet dit niet zitten om zelf te maken. Bij het bespreken van de oppasdagen hebben we besloten dat ik het thuis maak en meegeef. Maar nu is het dus al bijna de eerste oppas dag en denk ik praktisch hier over na. Ik lees alleen verschillende verhalen van jullie. Invriezen lijkt me ook handig! Dit wist ik niet

5 jaar geleden

Serieus? Dat heb ik nooit geweten van die 4 uur..
Die 4 uur haal ik uit het verhaal van ts 鈽猴笍 Er staat niet echt een tijd op. Fruithap is net zoals groentehap de dag nadien nog goed, als in niet bedorven. Maar fruit verliest vrijwel onmiddellijk (veel) vitamines, daarom zeggen ze maken en eten, niet laten staan.

5 jaar geleden

Ik koop veel fruit in en maak de hapjes dan in lege potjes klaar en vries deze in. Avond ervoor uithalen, in de koelkast en dan evt met zo鈥檔 icepack/koelelement in de tas vervoeren naar de oppas en daar weer in de koelkast. Ik ben fulltime thuis maar heb echt geen zin om iedere dag een hapje klaar te maken 馃槵 Zo bevalt ons goed!

5 jaar geleden

Reactie op JaquelineJansen

Ik koop veel fruit in en maak de hapjes dan in lege potjes klaar en vries d ...
Dankjewel wat slim! Maar moet de oppas deze dan vlak voor zijn hapjes tijd uit de koelkast halen? Of wellicht opwarmen? Lijkt me niet lekker zo koud of juist opgewarmd.

5 jaar geleden

Doe beetje sinas sap en zal niet verkleuren

5 jaar geleden

Koken of stomen. Zo kun je het 3 dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Haal het optijd uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen of warm het even op.. let ook op een goed sluitende deksel zodat niet je tas onder zit馃槄

5 jaar geleden

Dankjewel wat slim! Maar moet de oppas deze dan vlak voor zijn hapjes tijd ...
Onze zoon eet de hapjes gewoon koelkast koud. Is hij gewend. Met opwarmen verlies je ook weer vitamines. Maar als jouw kind opgewarmde peer lekker vindt, gewoon doen 馃槣