22 Reacties

4 jaar geleden

Kan zijn dat de darmpjes er nog niet helemaal klaar voor zijn, en dat hij daarom erop reageert?

4 jaar geleden

Kan zijn dat de darmpjes er nog niet helemaal klaar voor zijn, en dat hij d ...
Heb ik ook aan zitten denken maar volgens cb moet hij hier toch langzaam aan gaan wennen nu. Omdat ook de oefenhapjes eerdaags komen. Maarja als hij daardoor contineu buikpijn heeft...鈽癸笍

4 jaar geleden

Reactie op Juul96

Heb ik ook aan zitten denken maar volgens cb moet hij hier toch langzaam aa ...
Krijgt hij wel goed ontlasting? Ik zou zelf geneigd zijn om even te wachten met de bambix en het rond de 5-6 maanden weer op te pakken.

4 jaar geleden

Ik heb er geen ervaring mee, maar kan je beter dan niet eventjes stoppen om te kijken of het ophoud? Zo kan je er vaak wel achter komen of het er vandaan moet komen...

4 jaar geleden

Krijgt hij wel goed ontlasting? Ik zou zelf geneigd zijn om even te wachten ...
Hij heeft gister nog ontlasting gehad meestal elke dag wel 1x ontlasting soms om de dag. Ja denk dat ik dat ook ga doen.

4 jaar geleden

Ik heb er geen ervaring mee, maar kan je beter dan niet eventjes stoppen om ...
Ja mijn vriend twijfelde een beetje om nog even door te gaan en te laten wennen. Maar we willen ook niet dat hij zoveel pijn heeft. Dus wss toch maar niet geven vanavond.

VRIEND

4 jaar geleden

Voor sommige kleintjes is 4 maanden ook veel te vroeg om al met andere voeding te starten. Zou lekker wachten tot 6 maanden en je kindje even de tijd geven. Geen haast!

4 jaar geleden

Ik zou lekker met de bambix stoppen als je denkt dat het daar aan ligt. Wellicht een ander merk over 2 a 3 weken proberen. Ik ben erg gecharmeerd van biobim. Zag dat in bambix soja kan zitten. Daar heb je bij biobim geen last van. Succes!

4 jaar geleden

Dankjewel voor jullie advies en tips馃槉 ik ga er mee stoppen. Wacht liever even dan dat hij zich zo voelt en pijn heeft. Weet ik ook meteen of het echt daaraan ligt.

4 jaar geleden

Wij zijn net 2 dagen gestart met oefenhapjes. Bij ons is door CB niks aangegeven over eerst starten met Bambix oid.. Ons zoontje moet echt nog heel erg wennen aan de smaak merken we, dus krijgt echt misschien maar een half lepeltje binnen. Prima om hem zo kennis te laten maken met een andere smaak. Hij krijgt de eerste week ook maar 1 soort groente, daarna gaan we een andere smaak proberen en zo heel rustig opbouwen tot de 6 maanden. Wat je verder zegt in je verhaal herken ik overigens wel. Ons zoontje huilt ook amper, maar heeft nu ook soms dat hij vanuit het niets kan gaan huilen en soms tussendoor schreeuwt. Ik heb het idee dat het een stukje ontwikkeling is en misschien wat frustratie uit het niets?. Hij is heel snel gerust te stellen, dus er lijkt weinig aan de hand. Maar ik weet niet of jij dat ook hebt.

4 jaar geleden

Mijn zoontje was er direct al gek op. Ook al iets voor de 4 maanden gegeven en ging ook super goed. Nergens last van 馃榿

4 jaar geleden

Reactie op Nik

Wij zijn net 2 dagen gestart met oefenhapjes. Bij ons is door CB niks aange ...
Ik heb nu in de avondfles geen bambix gedaan, dus morgen weet ik wss waar het aan ligt馃槉 Nu valt ons wel op dat hij veel niest en hoest dus misschien zit er toch ook verkoudheid of griep in de weg. Maar idd uit het niets ineens krijsen, deed hij nooit. Hij is dan ook echt ontroostbaar en houd langer aan. Wij gaan nu ook maar beginnen met groente hapjes langzaam laten proeven lepeltje per dag, en laten de bambix maar even achterwegen.

4 jaar geleden

Reactie op R.mse

Mijn zoontje was er direct al gek op. Ook al iets voor de 4 maanden gegeven ...
Ja lekker vind hij het ook wel馃槉 Maar sinds we dit geven is het echt bijna de hele dag jengelen en krijsen鈽癸笍

4 jaar geleden

Reactie op Juul96

Ja lekker vind hij het ook wel馃槉 Maar sinds we dit geven is het echt bijna ...
Ben benieuwd waar het aan ligt! Merk je ook verstopping of pijn waardoor je denkt dat het aan de Bambix ligt? Heb er geen ervaring mee. Enige waar ik aan denk als ik zo die stemmingswisselingen en jengelen enz lees is aan een sprongetje 馃檲 mijn zoontje is een heel blij kindje wat altijd lacht maar tijdens een sprongetje ook dat huilen en jengelen.. van blij naar overstuur en heel aanhankelijk.

4 jaar geleden

Reactie op Juul96

Ik heb nu in de avondfles geen bambix gedaan, dus morgen weet ik wss waar h ...
Als hij nog steeds uit het niets erg gaat huilen en op dat moment ligt hij dan kan het zijn dat hij last van zijn oortjes heeft misschien. Aangezien je het over een verkoudheid had. Succes met erachter komen wat er nu precies speelt.

4 jaar geleden

Reactie op Juul96

Ik heb nu in de avondfles geen bambix gedaan, dus morgen weet ik wss waar h ...
Ja bij ons zit de verkoudheid er net op. Misschien heeft dat er ook wel wat mee te maken dan.. Nou hoop dat je er snel achter bent en dat de groente hapjes misschien een betere start zijn..

4 jaar geleden

Vandaag nog steeds jengelig en huilen. Hij snottert en roggeld een beetje na het drinken. Heeft vermoed ik dus niet aan de bambix gelegen.. Denk dat er een verkoudheid of griepje in de weg zit. Laat de bambix en oefenhapjes nu maar even. Tot hij zich weer wat fitter voelt:) thanks voor jullie reacties

4 jaar geleden

Ik heb ook dochtertje van net 4 maanden en afgelopen donderdag en vrijdag ook voor het eerst schepje rijstebloemmeel in laatste flesje gedaan. I.v.m. kijken of we van 5 naar 4 flesjes kunnen. (Zoals op verpakking van Nutrilon Omneo Comfort 1 staat. Ik had hierover eens navraag gedaan bij voedingsdeskundige van Nutricia, die had het over flesje nr. 5 kunnen schrappen en in nr.4 schepje rijstebloem erin. Dit gezien we haar voor laatste fles wakker 0.00 uur nog wakker maakten en ze wat liet staan afgelopen dagen.) Hier is ze sindsdien tussendoor ook plots af en toe erg overstuur dat ze aan het schreeuwen was. Maarja, 4 maanden is volgens mij ook een sprongetje, dus wellicht heeft het eerder daarmee te maken. Overigens kwam ik ook op internet tegen dat elke dag rijstebloemmeel niet wordt aangeraden ivm arseen. Ik denk dat we het dus (voorlopig) maar even niet elke dag gaan geven en toch nog af en toe vijfde (kleiner) flesje doen, maar dan i.p.v. 0.00 uur om 22.30 uur. We gaan nu ook starten met eerste groentehapjes.

4 jaar geleden

Jamy, sterkte met verkoudheid van je zoontje! Hopelijk is hij gauw weer beter.

4 jaar geleden

Reactie op Yas44

Ik heb ook dochtertje van net 4 maanden en afgelopen donderdag en vrijdag o ...
Ow wat toevallig, ik heb ook iemand van nutricia aan de lijn gehad met dit zelfde verhaal. Wij zijn ook deze week van 5 naar 4 flessen gegaan met 4 uur ertussen. Dat gaat hier wel prima, wel fles verhoogd van 180 naar 210. Ons mannetje krijgt 9-13u-17u-21u fles. En slaapt vervolgens van 21.30 tot smorgens half 9-9uur馃槉 maar denk dat het nu echt griepje of verkoudheid is. Gaan ook zodra hij zich beter voelt starten met oefenhapjes. Jij ook veel succes en hopelijk veel plezier met de oefenhapjes馃榿