12 Reacties

10 maanden geleden

Laatst zelf met me zoontje bij dermatoloog geweest met uitleg over eczeem. Bij mij zoontje is dus nodig zolang er erge eczeem is 2 dagen achter elkaar 1x per dag in te smeren. De rest van de week doe ik twee keer op een dag (ochtend en avond) hem insmeren met vette zalf. Werd geadviseerd eerst zonnebrandcrème, daarna vette zalf.

10 maanden geleden

Nou heb ik nooit hormooncreme bij mijn zoontje gebruikt, maar zelf heb ik het helaas vaak nodig. De hormooncreme laat ik hier echt goed inwerken en minstens een half uur wachten voordat ik er wat anders op smeer.

10 maanden geleden

Wij smeerden ochtends en avonds hormoonzalf en tussendoor tijdens verschoningen vette zalf

10 maanden geleden

Eventjes opzoeken wat ozonzalf doet! Ik zet altijd ozonzalf in bij cliënten met eczeem of huidklschten. Dit is een natuurlijke variant ipv hormoonzalf. Ik hoor er alleen maar goede verhalen over!

10 maanden geleden

Wij smeerden ‘s ochtends hormoonzalf en bij alle verschoningen en het naar bed gaan vette zalf.

10 maanden geleden

Je moet eerst hormoon zalf doen pas paar uur later mag je de vette zalf heb van huisarts begrepen dat de hormoon zal niet goed helpt als beide doet. Heb er ervaring mee.

10 maanden geleden

Wij smeren in de avond de hormoonzalf. Overdag meestal bij wakkerworden en slapen gaan de vette zalf. Ik merk wel dar ik nu minder smeer in de middag wanneer de zon vol schijnt.. weet niet precies waarom maar heb t idee dat hij dan misschien meer last krijgt of sneller verbrand?! Geen idee of dar zo is. Maar als we in de zon zijn probeer ik wel regelmatig zonnebrand te smeren. Hebben jullie ervaring met een fijne zonnebrand? Ben nog steeds zoekende..

VRIEND

10 maanden geleden

Met tijd ertussen inderdaad. Eerst dun de hormoonzalf, laten intrekken en daarna cetomacrogol. Met zonnebrand eigenlijk hetzelfde verhaal☺️. Je kunt dit altijd aan je huisarts vragen hè!

VRIEND

10 maanden geleden

Reactie op DeniseD

Met tijd ertussen inderdaad. Eerst dun de hormoonzalf, laten intrekken en d ...
Ik denk terug, en de hormoonzalf smeerden we op een ander moment dat met verschonen en insmeren zeg maar! We smeerden onze dochter meerdere keren per dag met cetomacrogol in.

VRIEND

10 maanden geleden

Wij smeerde eerstnde hormoonzalf en hier overheen direct de teerzalf op advies van dermstoloog. Dan krabpakje aan. Met teerzalfbook nog extra opletten niet in de zon te konen en zowel dan nog lasg zonnebrand erover. Inmiddels is de eczeem goed onder controlle en smeren we nog zelden hormoonzalf of teerzalf. Wel nog vasaline/paraffine als vette basis.

10 maanden geleden

Als je op dezelfde plek zalf gaat smeren dan moet je er minimaal een half uur tussen laten. Als je het aangrenzend aan elkaar smeert dan hoeft dat niet, maar moeten er geen zogenaamde onverenigbaarheden in de verschillende zalven/cremes zitten. De "hormoonzalf" bij eczeem is altijd een werkzame stof in een vette basiszalf/creme. In ons geval vaselinecetomacrogolcreme. Die gebruiken we dus om naast de "hormoonzalf" te smeren, want dan weet je zeker dat het goed gaat.

10 maanden geleden

Reactie op Sanne---

Eventjes opzoeken wat ozonzalf doet! Ik zet altijd ozonzalf in bij cliënten ...
Ozonwax bedoel je of??