25 reacties

één maand geleden

Ik geloof met die leeftijd eerlijk gezegd niet dat hij wakker wordt van een plasluier.

één maand geleden

Waarom denk je dat ie wakker wordt van een plasluier? Baby's van die leeftijd plassen eigenlijk de hele dag door, kleine beetjes. Dat is heel normaal. Je hoeft echt niet na elke plas een luier te verschonen. Aan de strip op de luier kan je zien of ie vol zit. Gemiddeld kan een luier zeker wel een uur of 2/3 mee. Natuurlijk verschillend per kindje of moment, maar nogmaals verschonen na elke plas is echt niet nodig. Dan wordt het een gewenning, maar van nature zal een baby niet wakker worden of perse verschoond willen worden na een plasje.

één maand geleden

Ik lees niks geks. Sommige baby's worden eenmaal veel wakker. Hier ook een die nooit weggelegd kon worden op die leeftijd en nog steeds niet doorslaapt

één maand geleden

Ik vraag me eerlijk gezegd ook af of hij wakker wordt van de plasluier. Zeker bij wegwerpluiers duurt het best een poosje voordat die nat voelt zegmaar. Enige wat ik kan bedenken is baby zindelijkheidscommunicatie. Dan gebruik je natuurlijk op termijn minder luiers en je bent eerder uit de luiers.

één maand geleden

Je geeft aan dat hij wakker wordt als je hem weglegt, wat gebeurt er als je hem niet weglegt dan?

één maand geleden

Reactie op Bloemetjesgordijn

Ik geloof met die leeftijd eerlijk gezegd niet dat hij wakker wordt van een ...
ja dat zei de jeugdarts ook maar hij wordt wakker met een reden toch. en dan zie ik die plasluier. na t verschonen slaapt ie weer en als ik de luier niet verwissel blijft hij weer wakker worden dus het is toch wel die luier🥹

één maand geleden

Reactie op Beanie85

Waarom denk je dat ie wakker wordt van een plasluier? Baby's van die leefti ...
dank voor je bericht. ik probeer soms niet te verwisselen maar hij wordt onrustig en je merkt dat hij t niet prettig vind. ik ga proberen te laten wennen misschien is dat de manier

één maand geleden

Reactie op zil

ja dat zei de jeugdarts ook maar hij wordt wakker met een reden toch. en da ...
Maar een kindje van 3,5 maand is zich nog helemaal niet bewust van het feit dat hij plast of dat hij überhaupt een plasluier heeft. De dingen die ik lees zijn vrij normaal voor die leeftijd maar geloof echt niet dat het aan een luier ligt. Dat je hem na elk klein plakje verschoont is echt overbodig. Het lijkt me eerder dat hij went aan die aandacht.

één maand geleden

Heb je je al eens verdiept in babyzindelijkheidscommunicatie? Misschien heeft je zoontje daar baat bij!

één maand geleden

Reactie op zil

ja dat zei de jeugdarts ook maar hij wordt wakker met een reden toch. en da ...
Baby’s van die leeftijd plassen de hele dag door. Misschien vindt hij het aandachtsmomentje van het verschonen fijn of hij is dit ritueel nu zo gewend.

één maand geleden

Reactie op zil

dank voor je bericht. ik probeer soms niet te verwisselen maar hij wordt on ...
Ik zou het gedrag los zien van de luier. Dit is op zich normaal babygedrag...huilen als je ze weg legt, onrustig zijn, veel wakker worden. Ook je arts heeft het gezegd dat het niet van de luier is, dus je hebt je antwoord eigenlijk al. Net als iedereen nu zegt in dit topic 🙃

één maand geleden

Baby’s worden vaak wakker als je ze weglegt. Dat komt niet door de luier. Baby’s plassen de hele dag door. Ik verschoon eens per 4 uur en ‘s nachts niet.

één maand geleden

En als je een rompertje aandoet die niet te straks zit tussen de benen ? Dan zit de luier niet te strak in het kruis en heeft hij er misschien minder last van?

één maand geleden

Ik denk oprecht dat een baby van 3.5 maand geen idee heeft dat ie een luier aan heeft. Zou het gedrag loskoppelen van de luier. Wegleggen dat ie wakker wordt is echt heel normaal. Wij lieten hem dan bij ons slapen of je kunt opzoeken hoe je een baby het beste over kunt leggen (kontje eerst dan rug en hoofd, of eerst op zn zij dan pas op de rug draaien). Pas rond 5-6 maanden hebben wij er werk van gemaakt dat ie zelfstandkg in slaap kan vallen. Denk oprecht dat het gedrag wat ie laat zien heel normaal is en niks te maken heeft met het plassen

één maand geleden

Betekend dit dan ook dat je zo een 20x op een dag een nieuwe luier geeft? Dat is een duur grapje 😣 Sluit me aan bij de rest! Hij wordt niet wakker van de luier maar omdat hij van een warme bekende mama naar een koud bedje gaat. Dat is mega wennen voor zo een kleintje. Daarnaast heeft een baby van 3,5 maand een slaapcyclus van rond de 45 minuten. Sommige baby’s linken meerdere cycli aan elkaar en slapen langer. Maar veel baby’s worden na die 45 minuten even wakker. Helemaal niet vreemd.

één maand geleden

Je zou kunnen testen. Je doet je ritueel. Haalt de luier af maar je doet dezelfde weer om…slaapt hij verder dan is het het ritueel waar hij naar verlangt of iets anders.

één maand geleden

Hoi! Wij hebben hier ook een meid (5maanden) die niet van natte luiers houdt! Bij ieder plasje wat er in gaat moet ze een schone luier, anders raakt mevrouw volledig overstuur. Als ze moet gaan slapen en ze voelt haar natte luier dan gaat ze ook echt niet slapen. Ik begrijp heel goed wat je bedoeld! Wij verschonen haar hier gemiddeld 12 x per dag. Ook alle merken luiers geprobeerd maar dat maakt geen verschil. ‘ s Nachts slaapt ze dan wel gewoon door met een natte luier. Wij hebben er maar aan toe gegeven en hopen dat ze straks snel zindelijk is doordat ze het nu al zo goed aangeeft. Weinig tips dus vanuit hier… maar wel herkenning!

één maand geleden

Reactie op linda2000

Hoi! Wij hebben hier ook een meid (5maanden) die niet van natte luiers hou ...
dank voor je reactie. ik begon aan mezelf te twijfelen maar het is echt zo dat ik niet zomaar denk dat het aan de luier ligt want na t verschonen slaapt ie verder en anders blijft ie wakker worden. hierboven een goeie tip gehad ruimere rompertje proberen. jij ook veel succes ermee!

één maand geleden

Reactie op fietsertje

Je zou kunnen testen. Je doet je ritueel. Haalt de luier af maar je doet de ...
Dit vind ik slim!

één maand geleden

Reactie op FranM

En als je een rompertje aandoet die niet te straks zit tussen de benen ? Da ...
dat is een waardevolle tip! ik ga hey proberen dank! en miss ook een grotere luiermaat bedenk ik nu. thnx!