12 Reacties
5 jaar geleden
Ze zeggen 150 ml per kilo gewicht van je baby.
Wij zijn begonnen met 8x 30 ml maar ons kleintje woog maar net 2 kg.
Boertje duurde in het begin heel lang, soms wel een half uur.
5 jaar geleden
120 cc lijkt me heel erg veel voor een kleine baby. De maaginhoud is maar zo groot als een muntje in het begin. Zou idd even op la leche league kijken, daar geven ze hele betrouwbare info
5 jaar geleden
150 ml is veel te veel voor een baby van een week. In het begin boeren baby鈥檚 juist heel veel.
5 jaar geleden
Ik bood in het begin ongeveer 50 cc per flesje aan. Vanaf dat hij terug op geboortegewicht was, op verzoek. Moedermelk kan je op kamertemperatuur geven en blijft vers gekolfd in ieder geval acht uur goed (nieuwste studie zegt zelfs 24 uur). Ik verdeelde de melk dus in kleine porties en bood die aan. Wilde hij meer? Kon ik zo nog een portie pakken en geven, zonder dat hij hoefde te wachten op de flessenwarmer.
VRIEND
5 jaar geleden
Reactie op DeniseD
Ik heb in de eerste week gekolfde melk als bijvoeding gegeven en dan moest ...
Sorry aanvulling.. ons meisje kreeg last van krampjes, zo zielig! In neem nu de tijd voor een voeding en tijdens de voeding stoppen we even om rechtop te komen en te boeren/licht kwijt te kunnen. Daardoor heeft ze nu minder last! Met borstvoeding is de kans op lucht kleiner dan met flesvoeding. Maar als je zoveel melk aanmaakt dan het soms te snel naar binnen stromen. Had ik vooral in de tijd met stuwing馃槄
5 jaar geleden
Reactie op DeniseD
O echt? Wij mochten vers gekolfd binnen 3uur geven. Anders direct in koelka ...
Voor betrouwbare info kan je altijd bij La Leche League kijken 馃槃Vond dit vooral snachts heel erg handig, want had altijd flesje klaarstaan.

5 jaar geleden
Voor betrouwbare info kan je altijd bij La Leche League kijken 馃槃Vond dit v ...

En van lactatiekundige nieuwe richtlijnen gekregen (nog langer houdbaar), alleen dat overzichtje mag nog niet gedeeld worden, omdat de studie nog niet gepubliceerd is. Je kunt hem wel vinden op onderstaande Facebook-pagina (Heel handig om lid van te zijn trouwens, gratis advies van professionals)
















