10 Reacties

3 jaar geleden

Fulltime kolver hier. Ik heb voornamelijk de richtlijnen voor flesjes gevolgd qua hoeveelheid aan te bieden melk. Als je te weinig kolft en je kleine drinkt die flessen wel leeg en heeft behoefte aan meer kun je altijd nog iedere fles aanvullen met een beetje flesvoeding (bijv. 30cc +1schep en de rest melk). Let vooral op je kind, waar hij behoefte aan heeft.

3 jaar geleden

Hier een fulltime kolver😃 mijn zoontje is nu 9 weken en drinkt ongeveer 5 tot 6 flessen per dag. Gemiddeld tussen de 120 en 140 cc. Ik kolf 1x in de 4 uur en in de nacht slaapt hij nu door dus die sla ik over. Gelukkig tot nu toe voldoende productie.

3 jaar geleden

Reactie op Elke85-24

Fulltime kolver hier. Ik heb voornamelijk de richtlijnen voor flesjes gevol ...
Dat is wel een idee! Bedankt voor je tip. Hier drinkt hij nu 5 x 200 ml en hij wil nog wel meer... Ik produceer nu precies 1000 ml per dag

3 jaar geleden

Fulltime kolver hier 🙋🏼‍♀️ Mijn zoon is 7,5 week oud en drinkt sinds deze week 5 x 120 ml. Ik probeer juist mijn productie iets te minderen, omdat ik een enorme overproductie heb/had (luxeprobleem, ik weet het). Ik kolfde gemiddeld 1200 ml per dag en nu gemiddeld 850/950 ml.

3 jaar geleden

Reactie op Hnvd

Fulltime kolver hier 🙋🏼‍♀️ Mijn zoon is 7,5 week oud en drinkt sinds deze ...
Wat een goede drinker ook! :) Ik heb ook even overproductie gehad, oehh vond dat geen luxeprobleem 😬 met name in de ochtend zeeere borsten haha 🙈 Ons 'kleintje' is inmiddels alweer 16 weken

3 jaar geleden

Wauw wat goed allemaal! Ben ook een fulltime kolfer en mijn productie lijkt wat te minderen. Mijn dochter is 4 maandjes en ze drinkt 6x 130ml. Al sinds 2 weken moet ik het echt inhalen voor de volgende voeding :( iemand tips voor meer productie ?

3 jaar geleden

Reactie op hizeyber

Wauw wat goed allemaal! Ben ook een fulltime kolfer en mijn productie lijkt ...
Ik moet ook moeite doen, maar wat bij mij helpt is brandnetel thee, power kolf schema's en eens per week leg ik toch even de kleine kort aan, heb het idee dat de doorstroom dan even goed op gang komt?

3 jaar geleden

Reactie op FiLo

Ik moet ook moeite doen, maar wat bij mij helpt is brandnetel thee, power k ...
Bedankt ik drink de thee van weleda helpt ook wel, maar me productie is niet meer als eerst :( ik zal haar ook ff aanleggen kijken of dat helpt. Bedankt💕

3 jaar geleden

Reactie op hizeyber

Bedankt ik drink de thee van weleda helpt ook wel, maar me productie is nie ...
Oh ja en veel eten en veel drinken helpt bij mij ook wel 🥰

3 jaar geleden

Misschien overbodig maar kijk ook even goed naar je borstschild. Ik had bij de oudste moeite om de productie te halen. Ik had standaard borstschilden (26mm) met een verkleiner (22mm, kleinste maat) omdat ze te groot waren. Nu heb ik laatst eens gemeten, blijk ik tepel maat 16 te hebben. Dus schild 18 a 19 nodig. Ik heb een soort universele verkleiners gevonden. Ik weet nog niet of het veel scheelt in de productie, maar ik vond het wel shocking dat ik maanden met te kleine schilden heb gekolfd.