Hoeveel geld opzijzetten voor kind?

kellykk
4 maanden geleden
Volgen
Hoi allemaal, Ik ben een beetje een controlfreak en wil me voorbereiden op alles! Nu 4/5 weken zwanger dus nog super pril. Ik vroeg me af hoeveel jullie en vanaf wanneer jullie geld opzij zetten om te sparen voor het kind (om te geven) en hoeveel jullie uitgeven aan een kind? Groetjes Kelly
Reageer
Typ hier je reactie
242 reacties
Šelina
4 maanden geleden
Ik ben begonnen met sparen na de geboorte. Afhankelijk van je financiële situatie X bedrag per maand naar een spaarrekening bijvoorbeeld. Ik zou niet weten wat ik uitgeef aan de kinderen. Ik weet wel dat je dit echt zo duur en zo goedkoop kan maken als je zelf wil. - wil je alles nieuw? Zo nee, tweedehands heb je hele nette spullen voor goede prijzen. - koop niet klakkeloos alles wat op een uitzetlijstje staat. Heb je echt niet nodig. - koop niet te veel kleding, ze groeien heel snel. In het begin (tot zeker 9-10 maanden) kocht ik goedkope kleding. Nu hij wat langer dezelfde maat draagt (nu maat 86) koop ik duurdere items.
MommyR2020
4 maanden geleden
Ik ben begonnen met sparen tijdens de zwangerschap. Ik heb elke maand 50 euro opzij gezet en na zijn geboorte doe ik dat nog. Dus in totaal heb ik nu 1200 euro gespaard. Dit is meer een symbolisch bedrag want we hebben zelf genoeg spaargeld om dingen van te kopen als het nodig is, rijbewijs te betalen en studie van te bekostigen. Misschien geef ik het aan hem als hij op kamers gaat om inboedel van te kopen ofzo 🥰 ik ga het zeker niet aan hem geven als hij 18 is voor ‘zomaar’ want ik ken mezelf nog toen ik 18 was 😂😂
Baby082021
4 maanden geleden
Ik heb na de.geboorte van ons zoontje een regenboogrekening bij rabobank geopend en het was de bedoeling elke maand beidde 50 erop te storten en voot zn 18e te kijken hoe en wat er mee te doen maar gezien ik nu een single mommy ben geworden zal dat wat minder worden maar ik probeer alsnog iets van aankomende allimitaties of als de toeslagen zijn toegekend een goed deel te sparen. kleertjes had ik veel 2ehands niet omdat t moest maar vond alles nieuw onnodig. commode bedje gordijnen box autostoel nieuw gekocht mn zus had een babynestje dekens voor bedje en hoezen voor verschoningskussens en lakentjes gemaakt en t geboortepakje had ik nieuw.. nu wat nieuwe items per maat waar hij inzit bijgekocht maar heb tot 92/104 een bak met alles tweeder handjes gratis gekregen🙈 ze groeien er zooo snel uit...
Aphrodite
4 maanden geleden
Wij zijn na de geboorte begonnen met sparen. We zetten de kinderbijslag op zijn groei groter rekening.
Hel1J
4 maanden geleden
Zoals de rest al aangeeft, kan je het zo duur maken als je wilt. Het opbouwen van een financiële buffer kan natuurlijk nooit kwaad, ook als je nog geen kinderen hebt. Op de website van het Nibud kan je ook veel teruglezen over kosten waar je rekening mee kan houden. Zie: https://www.nibud.nl/consumenten/levenssituaties/kinderen-krijgen/
Marieke_1992
4 maanden geleden
Wij zijn voor en tijdens de zwangerschap aan het sparen geweest voor de baby uitzet. Afgelopen maand hebben we een rekening geopend voor de baby zelf (die wordt elk moment verwacht, ruim 40 weken nu) en daar hebben we een startbedrag van 1000 op gezet. Verder willen we maandelijks 100 euro + de kinderbijslag per kwartaal gaan storten😊. Qua uitgaven weten we het dus nog niet precies, maar we gaan er vanuit dat dat de eerste periode wel mee zal vallen. Kleertjes heb ik veel via Vinted gekocht en al vrij veel van van de eerste maatjes. Ik hoop borstvoeding te kunnen gaan geven en heb geïnvesteerd in wasbare luiers, dus dat zal niet veel kosten meer met zich mee gaan brengen hoop ik. 😊
LeZaay
4 maanden geleden
Wij doen sinds we weten dat ik zwanger ben 100 eur per kind per maand sparen voor de rekening die ze krijgen als ze 18 zijn en 500 per maand per kind voor kleding, meubels, voeding en andere producten.
Zwaantjee
4 maanden geleden
Qua kosten verschilt het maandelijks. Zodra er bijv. een maatwisseling is moet er natuurlijk e.e.a. aangeschaft worden en dat kost geld. Ik ben wel dan van winkels als Zeeman en Wibra. Zij hebben leuke kleding voor relatief weinig en zeker gezien de draagtijd meer dan prima. Ze groeien zo hard! Daarnaast sparen wij elke drie maanden 150 euro van de kinderbijslag. Ons streven is 10.000 euro. Hiermee zouden we een deel kunnen bijdragen aan zijn studie en eventueel zijn rijbewijs kunnen betalen.
Nouckk
4 maanden geleden
Wij hebben een pamperrekening op het geboortekaartje gezet en gaan maandelijks de kinderbijslag (€150) hierop storten. Verder zien we wel of we nog extra sparen of we het dan steeds gewoon zo betalen .. Denk dat die al een mooi startbedrag heeft met enkel de kinderbijslag :)
babyboy21
4 maanden geleden
Reactie op LeZaay
Wij doen sinds we weten dat ik zwanger ben 100 eur per kind per maand sparen voor de rekening die ze krijgen als ze 18 zijn en 500 per maand per kind voor kleding, meubels, voeding en andere producten.
500,- per maand voor kleding meubels en voeding? Per kind?
Mimamommy
4 maanden geleden
Ik spaarde alles wat overbleef. Door uitgaven voor de baby was het niet altijd heel veel. Ik probeer nu 100pm opzij te zetten. Hopelijk word dit in de toekomst meer
Ber22
4 maanden geleden
Hangt denk ik ook af wat je later voor je kind wilt kunnen betalen. Rijbewijs, studie, op kamers.. Waar wil je aan bijdragen en wat moet hij/zij zelf betalen? Hangt natuurlijk ook af van je verwachting af of je kind tot zn 25e doorleert of op z'n 18e aan het werk gaat. En hoe je verwacht dat je eigen inkomen zich ontwikkeld.
Baby22072020
4 maanden geleden
Wij hebben een zilvervloot rekening geopend na de geboorte van onze dochter. Jaarlijks kun je er max 600 op sparen en komt met de 18e verjaardag vrij (+mooie rente) Daarop zetten we het geld dat ze krijgt voor verjaardag/kerst bijv en vullen we aan zodat er jaarlijks 600 op staat. Daarnaast sparen we apart nog 25 euro en de kinderbijslag. Dit willen we gebruiken voor grotere cadeaus (bijv een bedrag voor diploma's/uit huis/bruiloft ect) Aankoop van spullen doen we van ons eigen spaargeld. Mocht het tegen de tijd dat ze 18 jaar wordt niet zo verstandig zijn de rekening toegankelijk te maken voor dr zetten we het over naar onze rekening en houden wij het zelf in beheer.
Coco88
4 maanden geleden
Wij sparen sinds de geboorte de kinderbijslag en giften van oma’s. Verder niets. Bedoeling is dat we het of gaan beleggen of het zo laten staan op een spaarrekening. Verder is t idee dat wij tzt uit lopende gelden betalen voor rijbewijs en studie. Dus dit is dan alleen voor een leuke start of voor studie als wij t dan niet kunnen of willen betalen.
Sneeuw
4 maanden geleden
Tijdens de zwangerschap spaarden we 150 per maand zodat we daar de baby-uitzet en andere kosten van zouden kunnen betalen. We hebben uiteindelijk heel veel gekregen, geleend of tweedehands gekocht. Nu ze er is sparen we niet voor ons kind zelf. We sparen en reserveren wel elke maand flink, zetten elke maand bedragen opzij voor onderhoud huis, afschrijving auto, vakantie, zorgpremie en inboedel. We hebben een algemeen spaarpotje waar minimaal 3x de hypotheek in moet blijven. Daardoor hoeven we grotere eenmalige uitgaves nooit van ons gewone maandbudget te betalen. En het helpt ons om geen gekke grote uitgaves te doen. Als we een nieuwe bank willen dan moet dat passen binnen het inboedel-spaarpotje. Als dat te laag is moeten we wachten. Ook al staat er in totaal genoeg geld om hem nu al te kopen. Eventuele extra's zoals kinderbijslag, belastingteruggave en vakantiegeld gaan nu naar de algemene spaarpot. Maar daarmee willen we gaan beleggen. Zoals we er nu voor staan hebben we over 18 jaar genoeg ruimte om ter plekke te kijken wat er nodig is voor ons kind/kinderen. Maar als het financieel krapper wordt vind ik het beter om wel alvast iets vast te sparen of beleggen.
cāitlīn
4 maanden geleden
Na de geboorte van mijn dochter hebben er elke maand 25,- op gezet, en de kinderbijslag zet ik er elk kwartaal ook bij. Zo ga ik het straks voor de baby ook doen. Verder als ze later zover zijn voor rijbewijs bekostigen wij dit zelf voor ze en niet van hun spaargeld. Wat we daar later mee doen weet ik nog niet. In het begin als ze baby zijn kosten ze gewoon veel geld qua voeding en luiers en kleding etc. Maar naarmate ze groter worden, veel minder. Want ze eten al mee, kleding elk seizoen, geen luiers meer etc. Je kan het zo duur maken als je zelf wil.
SwanFlower88
4 maanden geleden
Flinke discussie gehad hierover met m’n vriend. Uiteindelijk besloten om geen aparte rekening te openen voor de baby, maar een extra spaarrekening bij onze eigen rekening om zo te sparen voor de baby. Vriend; als je een serieus bedrag spaart voor de baby en als ouders kan en mag je er (tenzij je dat bij de rechter aanvraagt) niet bij. Stel er is een situatie en je hebt dat geld serieus nodig om zelf uit de financiële problemen te blijven dan kan je er als ouder niet bij omdat het op naam van het kind staat. Nogmaals; flinke discussie over gehad maar nu doen we het dus via een spaarrekening van onszelf. ;)