63 Reacties

2 jaar geleden

Ik zelf zou zeker niet kiezen om zo lang te wachten. Ik heb echt letterlijk niks met mijn broertje (schelen 3 jaar 8 maanden). Kunnen totaal niet overweg en leeftijdsverschil is te groot om echt in dezelfde ontwikkelingsfase te zitten. Onze oudste 2 schelen 2 jaar (net 3 en bijna 1) en zijn de beste maatjes. Brabbelen tegen elkaar, spelen en lachen samen, samen ongein uithalen. En ik heb het totaal niet als zwaar ervaren. Het lijkt mij juist lastig al uit de luiers te zijn en dan weer een baby erbij. De volgende hopen we eind februari/begin maart te verwelkomen, dan is de oudste ruim 3,5 en de 2e 1,5 dus ben benieuwd hoe dat gaat klikken. De oudste zijn jongens, ben benieuwd of het nog uitmaakt als dit een meisje wordt.

2 jaar geleden

Ik ben 5 jaar jonger als mijn zus en de betere band is pas gekomen sinds we uit huis zijn. Ikzelf ga niet zolang wachten al begrijp ik wel als mensen wachten hoor.

2 jaar geleden

Tussen onze 2 dochters zit 16 maanden. Soms best pittig maar zo leuk samen! Ik werk in de zorg en werk dus onregelmatig. Ook doe ik er nog een studie bij en het komt altijd allemaal goed 😅

2 jaar geleden

13 maanden 😅 Nu nog vooral enorm pittig maar als ze opgroeien vooral heel leuk verwacht ik! 🥰

2 jaar geleden

Onze zoon is nu 14 maanden en als alles goed mag gaan is hij 22 maanden wanneer hij grote broer wordt. Lijkt voor hem zo leuk een speelmaatje te hebben. Als je dan een keer naar een speeltuin gaat bijvoorbeeld hebben ze altijd iemand om mee te spelen.

2 jaar geleden

Oudste is 8 middelste 4 en de jongste bijna 3 en in verwachting

2 jaar geleden

Volgende maand uitgerekend van de 2e ze schelen dan exact 2,5 jaar

2 jaar geleden

Ik vind dat leeftijdsverschil juist super! Mijn zusje en ik schelen ruim 3,5 jaar en zijn altijd twee handen op één buik geweest. Juist omdat we niet zo dicht op elkaar zaten denk ik. Er was nooit strijd of competitie hierdoor, maar wel ontzettend veel samen gespeeld. Ook nu nog hebben we een super sterke band. Als dit jouw gevoel is, zou ik er daarom zeker voor gaan ☺️

2 jaar geleden

Ik scheel zelf 6.5 en 10 jaar met mijn zussen. Was prima, kon vooral met mijn oudste zus goed overweg. Met de middelste was het altijd bonje.

2 jaar geleden

Oudste is 22, middelste 17,jongste 4 weekjes 🥰

2 jaar geleden

Ik zelf zou zeker niet kiezen om zo lang te wachten. Ik heb echt letterlijk ...
Dit idd! Mijn zus en ik schelen 4 jaar. We hadden tijdens het opgroeien niks aan elkaar, zij speelde alleen met "oudere" kinderen. En in de puberteit al helemaaal niet. Sinds ze uit huis is is de band wat beter. En nog hebben we niet veel met elkaar.. Ook lijkt het me heeel vervelend met een newborn rekening te houden met de schooltijden etc. Met flesje geven, slaapritme etc. Hier zullen ze zo'n 14 maanden gaan schelen

2 jaar geleden

Oudste is 22, middelste 17,jongste 4 weekjes 🥰
Ik heb ook een ‘grote’ dochter van bijna 22 en de kleine man is nu 9,5 maand 🥰

2 jaar geleden

Mijn oudste wordt in november 4. De jongste is nu 3 weken oud. Wij hebben idd bewust gewacht tot de oudste wat zelfstandiger was, zichzelf ook kan vermaken en begrijpt dat ze soms even moet wachten. Dat scheelt volgens mij een hoop jaloezie en frustratie. Tot nu toe is de oudste echt mega lief voor haar zusje, ze geeft kusjes en komt haar troosten, geeft doekjes aan bij het luier verschonen. Hoe goed ze later samen kunnen spelen weet ik natuurlijk niet, maar in mijn beleving hoeft dat ook niet persé; je krijgt een tweede kind omdat je zelf graag meerdere kinderen wilt, niet als speelkameraadje voor je andere kind. Het is mooi meegenomen als t wel zo kan natuurlijk maar anders zijn er altijd nog papa en mama en vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. En praktisch gezien is dit leeftijdsverschil voor ons wel ideaal.

2 jaar geleden

Wij schelen zelfs 5,5 jaar. Ja toen we jong waren hadden we weinig aan elkaar. Maar toen mijn broertje een jaar of 12 was wel. Mede door onze gedeelde passie voetbal. Hebben echt een betere band dan menig broer en zus die minder schelen.

2 jaar geleden

Als de babies worden geboren zit er met de oudste 17 jaar tussen en de jongste 11 jaar 😱

2 jaar geleden

Mijn oudste was 4,5 toen de 2e geboren werd

2 jaar geleden

Wij wilden heel graag een klein leeftijdsverschil (~1.5 jaar) maar dit is niet gelukt. Zoals de 2e nu is uitgerekend is de oudste dan bijna 3. Inmiddels zie ik hier ook echt de voordelen van in; oudste is al redelijk zelfstandig en ik denk dat we hem goed zullen kunnen uitleggen dat hij ook soms moet wachten etc. Door minder samen spelen is er verwacht ik ook minder jaloezie. Qua ‘iets aan elkaar hebben’ als ze opgroeien is t denk ik vooral een kwestie van persoonlijkheid; ik ken zussen die 1.5 jaar schelen die elkaars bloed wel kunnen drinken en broers die 7 jaar schelen die de beste maatjes zijn. Dus kijk vooral naar wanneer jij eraan toe bent en ga er dan gewoon voor, en dan komt het wel goed :) alles heeft weer voor- en nadelen!

2 jaar geleden

Reactie op Elea

Mijn oudste wordt in november 4. De jongste is nu 3 weken oud. Wij hebben ...
Tussen onze oudste en jongste zit 3,5 jaar ook. En dat is mega makkelijk voor ons en heel leuk. Ze doet heel veel met hem. Zit ook nog zusje van precies 2 tussen. Die 2 jaar en 1,5 jaar scheelt met haar zus en broertje. En die 2 oudste kunnen nu pas echt leuk spelen samen. Daarvoor speelden ze meer naast elkaar of maakten ze ruzie met elkaar haha.

2 jaar geleden

Mijn dochter is nu bijna 16 maanden en ik ben in verwachting van een zoontje. M’n dochter zal ongeveer 22 maanden zijn als m’n zoontje geboren wordt ☺️

2 jaar geleden

Mijn oudste zijn 18, 16 en 13 jaar en mijn jongste is nu 5,5 maanden