3 Reacties

4 jaar geleden

Gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje. Wat een zoektocht op het begin, ik heb zelf geen ervaring met flesvoeding maar wel veel gelezen over therapeutisch voeden en natuurlijke maaginhoud. Flessen van 150cc zijn echt al aan de grote kant. De maagcapaciteit van 1 tot 6 maanden gaat geleidelijk van 60cc naar 100 cc. Natuurlijk is elk kindje anders maar voordat je grotere flessen gaat geven zou ik kijken wat de oorzaak kan zijn. Heeft je kindje meer zorgbehoefte? Waar merk je aan dat je denkt dat de flessen te klein zijn? Als ik een tipje mag geven, eens naar therapeutisch voeden, misschien is dit een uitkomt voor jullie. Succes met de zoektocht.

4 jaar geleden

Hoi hoi, wij zaten ook al vrij vroeg op veel cc (ik weet niet meer precies hoe veel). Momenteel al een aantal weken 210cc per keer (Sen is 18 weken). Als je denkt dat hij niet verzadigd is misschien johannesbrood pitmeel erin doen, daar wordt de melk dikker van en dan zit je kleine sneller en langer vol. En anders misschien één fles 180cc proberen, die van de middag of avond? Het is altijd een beetje experimenteren en alle kindjes zijn verschillend.

4 jaar geleden

(Aantal kilo) x 150 tot Max 180 : aantal voedingen per dag Dat heb ik altijd geleerd in het ziekenhuis Dus bijvoorbeeld 4,3 x 150 : 7 = 92 ml En nooit meer dan een liter per dag want dat kunnen de nieren niet aan😊