37 Reacties

2 jaar geleden

Ik heb de horigen. Het binnen 8 min klaar met kolven, gaat mega goed. Grootste voordeel wat mij betreft zijn de siliconen 3d borstschilden. Die zijn zacht en sluiting zich om je tepel als de kolf “zuigt”. Vind de harde schilden van medela pijnlijker en werken voor mij minder goed. Ja, ik vind het aantal onderdelen wel een nadeel, moest ik aan wennen. Maar gooi alles gewoon in de vaatwasser, dan maakt het niet zoveel uit of er een onderdeel extra bij zit.

2 jaar geleden

Ik ben groot fan van de horigen chicture. Heb van medela alleen een handkolf gehad maar die harde schelp vind ik minder prettig.

2 jaar geleden

Ik heb de freestyle van medela. Geen enkele problemen mee gehad tot nu toe (gebruik m nu 4 maanden) ook geen problemen met de schilden, maar heb geen vergelijkingsmateriaal met andere schilden

2 jaar geleden

Ik heb de freestyle van medela. Geen enkele problemen mee gehad tot nu toe ...
Dit! Hier ook freestyle flex en zo blij mee. Geen problemen mee gehad tot nu toe!

2 jaar geleden

Ik heb een horigen en daar bij de eerste een jaar en de tweede 9 maanden mee gekolfd. Doet het nog als nieuw. De silicone schilden zijn heel fijn. Die heb ik bij de tweede wel vervangen. Nu voor de derde ga ik denk ik handsfree kolf proberen

2 jaar geleden

Ik heb de freestyle flex. En ja, helaas kreeg deze kuren, maar heel eerlijk dat is een voordeel geweest. Gebeld met de wehkamp laat in de avond (daar had ik hem gehaald) en de volgende ochtend had ik een nieuwe. Oude set kon ik 2 dagen later laten ophalen (dus tijd om dingen uit te koken etc). Een motor heeft best wat te voortduren als een kolf intensief wordt gebruikt dus dat ik na een halfjaar weer een nieuwe heb is voor mij dus een voordeel.

2 jaar geleden

Ik heb beide kolven gebruikt ik zweer bij horigen! Ben fulltime kolver en eerste half jaar had ik 4 medela’s versleten en was er altijd gedoe. Daarom horigen gekocht nog nooit problemen gehad. Ik heb uiteindelijk nog youcups gekocht omdat ik graag ook in openbare ruimtes wilde kolven zonder schaamte. Kolfprincipe is het zelfde als horigen. Daar ben ik samen met de horigenmotor intens gelukkig mee. Als je alleen op werk kolft is medela prima. Intensief gebruik is de motor gewoon niet goed genoeg vind ik.

2 jaar geleden

Reactie op Mama.saspro

Ik heb de horigen. Het binnen 8 min klaar met kolven, gaat mega goed. Groot ...
Dit. Kolven kost me 10 min en ik kolf nu al bijna een jaar. De schilden zijn voor mij echt een aanrader. Alleen een van de ventielen heeft een scheurtje gehad, maar daar krijg je er extra van bijgeleverd. Verder geen enkel probleem mee gehad.

2 jaar geleden

Reactie op Mama.saspro

Ik heb de horigen. Het binnen 8 min klaar met kolven, gaat mega goed. Groot ...
Ah dat het in de vaatwasser kon wist ik ook niet. Geen problemen ook met dat het daarna niet meer in elkaar past? Ik heb bij een consult van de lactatiekundige allebei even geprobeerd en had inderdaad ook dat het met de horigen fijner voelde en sneller ging. Fijn te horen dat dat niet eenmalig is (of lijkt iig)

2 jaar geleden

Reactie op Suusrp

Dit. Kolven kost me 10 min en ik kolf nu al bijna een jaar. De schilden zij ...
Fijn! Heb je (of iemand anders) ook een kolfbeha aangeschaft of gemaakt? En werkt dat?

2 jaar geleden

Reactie op mormels

Ik heb beide kolven gebruikt ik zweer bij horigen! Ben fulltime kolver en e ...
Moest die youcups even opzoeken, maar is een zelfde soort principe als de elvie als ik dat zo zie? Die vond ik echt mega oncomfortabel tijdens het testen, maar dat is natuurlijk ook persoonlijk :) kan me wel voorstellen dat het in openbare ruimtes echt een uitkomst kan zijn

2 jaar geleden

Reactie op D0miniqu3

Moest die youcups even opzoeken, maar is een zelfde soort principe als de e ...
Ja verschil is dat elvie van hard plastic is en deze van vergelijkbaar silicone als horigen. Heb elvie nooit geprobeerd. Maar is inderdaad persoonlijk dingetje ik merkte weinig verschil. Had hem vooral gekocht voor als ik mn ene dochter (tweeling) uit de borst dronk en ik de ander borst gelijk wilde leegkolven of als er mensen over komen of ik op pad ben. Maar nu uit gebruiksgemak gebruik ik die andere set nooit.

2 jaar geleden

Reactie op D0miniqu3

Ah dat het in de vaatwasser kon wist ik ook niet. Geen problemen ook met da ...
Dat gaat helemaal goed hoor! 1 tip, doe ze niet tegelijk in de vaatwasser met een pan met restjes pastasaus🤣 Ik heb nu een kolfset met een rode waas🙄🙈

2 jaar geleden

Reactie op D0miniqu3

Fijn! Heb je (of iemand anders) ook een kolfbeha aangeschaft of gemaakt? En ...
Ja een kolfbh is echt een aanrader!! Heb er zelf twee via bol.com gekocht

2 jaar geleden

Hier ook nul problemen met het opnieuw in elkaar zetten nadat mijn Horigen in de vaatwasser heeft gestaan. Ook hier is ie met pastasaus in de vaatwasser geweest en heeft ie de bekende rode waas (vertel ook even aan je partner 😂). Ik heb een kolf BH van Medela, heel handig, dan kan je tenminste nog zappen of je glas pakken tijdens het kolven.

2 jaar geleden

Reactie op D0miniqu3

Fijn! Heb je (of iemand anders) ook een kolfbeha aangeschaft of gemaakt? En ...
Ik zou een sportbh kopen van de H&m en twee gaten in maken! Scheelt je een heleboel.geld. Verder is handsfree kolven super!

2 jaar geleden

Reactie op Mama Aapie

Ik zou een sportbh kopen van de H&m en twee gaten in maken! Scheelt je ...
Heb ik gedaan, maar werkte voor mij niet. Geen idee waarom, ik hoor het vaker. Misschien omdat ik behoorlijke borsten heb, maar de sport BH was niet stevig genoeg om de schelpen op zijn plaats te houden.

2 jaar geleden

Reactie op Suusrp

Heb ik gedaan, maar werkte voor mij niet. Geen idee waarom, ik hoor het vak ...
Oh echt! Mss is het materiaal in combi met grotere borsten dan een issue idd. Ik heb een C cup

2 jaar geleden

Reactie op Mama Aapie

Oh echt! Mss is het materiaal in combi met grotere borsten dan een issue id ...
Ik heb door de zwangerschap en het voeden een 95E ontwikkeld, dus ze zijn wel aanwezig, zeg maar 😄

2 jaar geleden

Ik heb ook een horigen kolf, echt een hele fijne kolf 😊👌