5 Reacties

6 maanden geleden

Klinkt heel herkenbaar en als krampjes / gewone baby ongemakken. Als in, de meeste baby's worden in de avond onrustiger en hebben dit soort huilmomenten, vaak terugkerend iedere dag op hetzelfde moment. Na iedere voeding een mondje terug geven is geen reflux. Dit is heel normaal. Als voorbeeld; 1 van mijn kinderen gaf een hele sloot terug na de fles. Had verder nooit ergens last van als in ongemak en dronk, sliep en groeide goed. Dit was dan ook geen reflux. Reflux is in mijn weten pas als ze echt zelf er last van hebben, bv brandend gevoel, of als ze hele voedingen uitspugen en niet meer aankomen. De meeste baby's zijn ongemakkelijk vanaf 2 weken (want dan landen ze eigenlijk pas echt op aarde en gaan ze beseffen dat een eigen persoon zijn los van de mama) tot een week of 6/8. Daarna zijn ze vaak gewend aan voeding en komt er wat meer ritme en rust in. Ik zou me persoonlijk nergens zorgen over maken bij haar.

6 maanden geleden

Ik herken veel in van jouw verhaal! Ook erg zoekende geweest met voeding, maar het had toch vooral tijd nodig. Pas na 8 weken werden de krampjes hier iets minder. Rond de 10 weken ging het echt goed. Wij zijn wel johannesbroodpitmeel gaan gebruiken, dat hielp tegen reflux (ze spuugde niet, maar steeds wat op, slikte het weer door, rook zuur en huilde daar erg bij). Daar moest ze alleen wel aan wennen waardoor ze eerst meer krampjes had.

6 maanden geleden

Reactie op Pukkie5

Ik herken veel in van jouw verhaal! Ook erg zoekende geweest met voeding, m ...
Dit herken ik ook heel erg. Hier ook een kleine man van 4 weken die veel spuugt en krampjes heeft. Krampjes idd vooral in de avond. Spugen vanaf 2 weken oud, wel echt 1 tot 7x een beetje spugen per fles. Daarom ook over op anti reflux melk. Dat helpt wel wat, maar geen wonder middel. Hij blijft vaak ongemakkelijk. Hopelijk wordt dat hier dan ook na 8 weken beter. Vind het best lastig

6 maanden geleden

Reactie op MariekeWH

Dit herken ik ook heel erg. Hier ook een kleine man van 4 weken die veel sp ...
Ja ik vond die eerste weken (maanden) ook echt heel pittig! G Wij hadden het idee dat cinababy druppels van vsm iets hielpen.

6 maanden geleden

Reactie op Pukkie5

Ja ik vond die eerste weken (maanden) ook echt heel pittig! G Wij hadden he ...
En orthiflor start had ik later (toen ze krampjes kreeg van de eerste hapjes) en hielp ook wel een beetje