19 Reacties

19 dagen geleden

Ik kreeg de tip om m'n kindje van ongeveer dezelfde leeftijd 'te betrekken' bij klusjes, dus als ik de keuken opruim zet ik de trip trap in de keuken, en ik was laatst bezig in de badkamer en toen had ik het verrijdbare wiegje erbij gezet, en ondertussen ook gewoon lekker kletsen of wat ophangen zodat ze daar naar kijken. Dit werkt dus niet als ze de hele dag van slag, een regeldag, of sprongetje hebben 🙄. Donderdag had ik een topdag waarbij ik de was heb opgevouwen, badkamer schoongemaakt en mealprep heb gemaakt. Vrijdag lukte het me nauwelijks om voor mezelf lunch te maken omdat hij de hele dag door onrustig was.

19 dagen geleden

Reactie op RosaV123

Ik kreeg de tip om m'n kindje van ongeveer dezelfde leeftijd 'te betrekken' ...
Ja dat is inderdaad een goeie tip. Die onthoud ik voor strakjes. Ik merk dat als ze mij ziet ze gewoon rustig is en lekker kan spelen. Maar zodra ik uit de kamer ben, gaat ze jammeren. En om haar bij mij te houden terwijl ik de douche aan t schoonmaken ben met bleekmiddel, vind ik wat te gevaarlijk..

19 dagen geleden

Reactie op azahafsa

Ja dat is inderdaad een goeie tip. Die onthoud ik voor strakjes. Ik merk da ...
Hier net zo, als ik vlakbij ben is het okee:) en inderdaad, heb ik geen badkamer deep clean gedaan, maar de wastafel afnemen en stofzuigen enzo kan wel! Dan voelt zo'n dag meteen ook wat productiever!

19 dagen geleden

Alles etappes en gewoon accepteren dat je daar nu minder tijd voor zal hebben

19 dagen geleden

Mijn dochter slaapt nog 2 dutjes van meestal een uur. Ik probeer altijd om een van die twee dutjes te blijven zitten op mijn vrije dagen, gewoon omdat ik dan even serietje kan kijken of iets anders voor mijzelf kan doen. Het andere dutje gebruik ik vaak voor het koken. Wat betreft het huishouden... Ik probeer steeds zoveel mogelijk tussendoor te doen. Zij aan het spelen? Ik woonkamer afstoffen. Papa thuis van werk? Ik koken en snel een deel van de keuken schoonmaken etc. Wil ik stofzuigen? Doe ik dat gewoon! Ze vindt het fantastisch om er achteraan te kruipen/lopen... ik doe er dan langer over maar geen probleem natuurlijk. Verder hebben wij om de week een schoonmaakochtend. Dan gaat een van ons op pad met de kleine en doet de ander grote klussen in huis zoals de badkamer. Verder ook echt... het hoeft geen 10 te zijn.

19 dagen geleden

Soms doe ik klusjes met hem in de draagzak 😅 vanavond kon hij niet slapen dus heb ik de keuken samen met hem gedaan. Gaat allemaal niet zo soepel, maar hij vond het wel leuk en ging daarna lekker drinken en slapen 😔

19 dagen geleden

Als baby slaapt = tijd voor mij of iets dat echt niet kan in zijn wakkertijd op m’n vrije dag. Dat betekent dat ik tijdens wakkertijd opruim, vaatwasser doe, stofzuig etc. Desnoods in draagzak. Verder doe ik vaak in 1x een rondje om 17u. Dan hoef ik er verder niet aan te denken.

19 dagen geleden

Rond die koers ging ik echt nog chillen hoor in de tijd dat m’n kindje sliep. Had ik echt nog nodig. Huishouden liet ik een beetje! Het hoeft van mij niet allemaal spic en span te zijn. Dat lukt gewoonweg niet (3 kids hier). Het is een never ending story. Ik voel me een stuk fijner sinds ik dat wat meer heb kunnen loslaten en kan er meer zijn voor de kinderen ook nu. Overigens doe ik sommige klussen nu zoveel mogelijk met m’n (oudere) kinderen. Dit vinden ze leuk en het schijnt ook te helpen in het ‘behulpzaam’ maken van je kids. Dus idd de tip om je kindje zo vroeg mogelijk ‘mee te laten helpen’ sta ik helemaal achter.

19 dagen geleden

Komt wel weer goed hoor vond dat in het begin ook zwaar! Gewoon elke x kleine beetjes doen is ook oke hé! Rond 4/5 maanden deed hij in de middag steeds langere slaapjes en door dat je elke dag een beetje doet is het beter te overzien. Heb ook soms hulp gevraagd aan mijn partner is ook niks mis mee!

19 dagen geleden

Ik deed veel met de kleine in de draagzak

19 dagen geleden

Ja nee nooit gelukt.. pas toen ze 2 ofzo waren en ik ze even alleen kon laten spelen. Ik kon in dat uurtje even de basis doen en de rest als mm partner thuis kwam.

19 dagen geleden

Reactie op RosaV123

Ik kreeg de tip om m'n kindje van ongeveer dezelfde leeftijd 'te betrekken' ...
Zo deed ik het ook, de baby overal bij zetten. Tijdens slaapjes is het ook rust voor mama 😛 met was vouwen, baby op het bed in het baby nestje naast mij. En als ik echt veel wilde doen dan bleef mijn vriend bij mijn zoontje. Ik heb het verder ook een beetje losgelaten

18 dagen geleden

Wij deden alles samen, in een slakkentempo. En nu met 1,5 helpt ze met stofzuigen, de vaatwasser in- en uitruimen, de wasmachine in- en uitruimen, de kat eten geven etc. Alles waar ze mee kon helpen daar liet ik haar mee helpen.

18 dagen geleden

Gewoon doen als ze wakker zijn. Baby in de wipstoel erbij als je badkamer schoonmaak. Beetje tegen praten en zingen voor ze. Weet niet hoe groot je huis wel niet is maar in een uur ken je ook veel doen toch🤣 wij hebben normale eengezinswoning en ik doe in 1,5 uur alles in me hele huis. Afstoffen, schoonmaken met sopje, stofzuigen, dweilen en ook de badkamer en keuken. Denk kwestie van bijhouden dan hoeft het niet elke keer veel werk te zijn

18 dagen geleden

Ik werk vanuit huis, hiervoor alleenstaand met 2 baantjes, maar ben geen 24/7 entertainer. Meneer gaat gewoon in een wasmand met een paar speeltjes toekijken hoe mama het huishouden runt, anders de wipstoel, anders de box. Heb ook heel veel afwasjes gedaan en gestofzuigd met mijn draagdoek. Ik zet elke dag een paar timers zodat ik binnen die tijd gewoon heel veel kan opruimen, je moest eens weten hoeveel je kunt doen in 5min.. Mijn oudste zoon is 7 en heeft spelenderwijs geleerd op te ruimen en mee te helpen met mama toen hij klein was. En rond 5e mag de tv aan zodat ik in alle rust kan koken. Er zijn ook veel opruim video’s en schoonmaak video’s op youtube die jou op weg kunnen helpen een bepaalde routine te vinden voor de dag, of na het werk dag. Sterkte ♥️

18 dagen geleden

Wat ik doe 07uur de eerste fles , meestal valt die rond 8uur in slaap in de box. Dan doe ik de vaat leeg halen , wc , keuken , tafels schoonmaken. Rond 09.30 ga ik hem wassen en aankleden ( mits die wakker is ) Rond 10uur krijgt die in zijn bedje de fles. Dan kan ik mijzelf wassen aankleden. ( ik kan via de camera mee kijken ) Soms valt die dan weer in slaap , en kan ik de was of strijkgoed doen. Zo niet dan speelt die even in zijn bedje. Stofzuigen en dweilen kan ik altijd doen als die wakker is of slaapt , daar heeft hij geen moeite mee. Zoals ramen zemen, gordijnen wassen is echt plannen zodra die slaapt.

18 dagen geleden

Reactie op NY152

Ik werk vanuit huis, hiervoor alleenstaand met 2 baantjes, maar ben geen 24 ...
Wil even toevoegen dat dit mijn routine is, niet die van jou. Kijk rustig aan wat voor jou werkt en jouw lijf. Het huis blijft wel staan, zolang jij en de kleine maar gezond en uitgerust zijn. Jouw lijf heeft zowat 9mnd nodig te herstellen en dan hebben we het nog niet eens gehad over het mentale en fysieke aankunnen.. Jij weet wat goed is voor jou, ik niet ♥️

18 dagen geleden

Ik vond het ook heftig met een baby. Ik was ook zo moe. Ik heb de app 'Slim Huishouden' toen geïnstalleerd en het basisschema gebruikt voor quick wins. Verder loslaten, paar taakjes per dag en bijhouden. En als ze in de box ligt of iets dergelijks en zich vermaakt, kan jij wel vijf minuten iets doen. Volgens mij heb ik incidenteel de baby toen ook in de draagzak gedaan zodat ik mijn handen vrij had!

18 dagen geleden

Wat leuk om al jullie reacties te lezen, heel herkenbaar ook. Thanks voor alle tips !