18 Reacties

2 maanden geleden

Nee geen inleggers. Wasbare zwemluiers EN wegwerpzwemluies houden geen plas tegen, alleen poep. Anders zouden ze ook zwemwater absorberen en dat is niet de bedoeling

2 maanden geleden

Het schijnt dat baby eigenlijk nooit poepen in het water. Ik heb het in ieder geval ook nog nooit meegemaakt of gezien. Voor de zekerheid kan je natuurlijk een inleggen erbij in doen.

2 maanden geleden

Wij gebruiken hier de zwemluier wekelijks en hij heeft er nog nooit in gepoept. Als dat wel zo zou zijn dan legen, uitspoelen en wassen. Die van ons mag maar op 40 graden dacht ik.

2 maanden geleden

Tenminste ik denk dat je zo'n papieren inlegger bedoelt?

2 maanden geleden

Wij gaan al bijna een jaar naar babyzwemmen en hij heeft nog nooit gepoept in de zwemluier. Mocht dit toch gebeuren, dan inderdaad gewoon uitspoelen en wassen. Zeker geen inlegger erin doen, want zoals al eerder genoemd neemt dit water op terwijl je dat in het zwembad niet wilt..

2 maanden geleden

Reactie op LOESJE212

Het schijnt dat baby eigenlijk nooit poepen in het water. Ik heb het in ied ...
Nou, ik heb ze toch wel eens zien drijven in het babybadje in het zwembad 😅

2 maanden geleden

Reactie op LOESJE212

Het schijnt dat baby eigenlijk nooit poepen in het water. Ik heb het in ied ...
Hahaha nou, ik heb hier een kleine dame die toch het tegendeel heeft bewezen😂.

2 maanden geleden

Reactie op Spirit

Nou, ik heb ze toch wel eens zien drijven in het babybadje in het zwembad � ...
Dat is waarschijnlijk een dreumes of peuter geweest 😉

2 maanden geleden

Reactie op muppetsofie

Dat is waarschijnlijk een dreumes of peuter geweest 😉
Ik heb een dreumes van 1,5, dus ik denk dat die ook wel gewoon poept in een zwemluier🙈

2 maanden geleden

Ook wij hadden twee zwemluiers mee afgelopen vakantie, helaas wel meegemaakt dat hij erin gepoept heeft. Maar we gooide de ontlasting dan in het toilet en je spoel de luier uit, bij ons was het zo schoon, ook waren ze snel droog! Vond het echt een top dingen ipv allemaal aparte luiers mee te nemen

2 maanden geleden

Nou, ik heb toch vaak het babyzwemmen moeten onderbreken omdat meneer had gepoept. En het is sindsdien niet beter geworden kan ik je vertellen😅😂 Ik maakte de luier dan met wc papier zo schoon mogelijk en spoelde het thuis uit,want dat vond ik toch een beetje een vies idee voor de rest van de mensen in het zwembad. Als ik het daar zou doen bedoel ik dan. Daarna in de wasmachine, maar die van ons mochten maar op 40 graden. Mocht je op vakantie niet meteen kunnen wassen, zou ik het even in de week zetten oid.

2 maanden geleden

Onze peuter heeft in 2.5 jaar misschien 2x gepoept tijdens het zwemmen. Dus wij spoelen de luier gewoon om en laten het drogen. Heel af en toe mee in de wasmachine. Je hebt geen inlegger nodig in ieder geval.

2 maanden geleden

Reactie op LOESJE212

Het schijnt dat baby eigenlijk nooit poepen in het water. Ik heb het in ied ...
Hier vorige week nog gebeurd op vakantie 🤣

2 maanden geleden

Nee er zijn geen inlegvellen voor een wasbare zwemluier zover ik weer. Onze oudste heeft al een wasbare zwemluier vanaf 5 maanden oud aan, ondertussen is hij 2,5 jaar en heeft nog nooit gepoept. Met de tweede gaan we binnenkort zwemmen, dus ik ben benieuwd. Eigenlijk heb ik de zwemluier altijd nog op 30 graden gewassen en die word altijd mooi schoon.

2 maanden geleden

Reactie op LadyGrey

Nee er zijn geen inlegvellen voor een wasbare zwemluier zover ik weer. Onze ...
Ik zwem trouwens wekelijks met hem, eerst babyzwemmen, toen dreumeszwemmen en nu peuterzwemmen. Ik heb trouwens weleens een baby uit het water zien gaan omdat ze gepoept hebben , maar dat komt echt heel weinig voor.

2 maanden geleden

Wii hebben wasbare zwemluiers van happybear Met babyzwemmen al veel gedragen en op vakantie dagelijks Ze mogen dacht ik maar op 40 graden gewassen Inleggers kan niet, gezien papier etc in water kapot gaat, Denk aan dat een inlegkruisje in je bikini ook niet gaat, die zet dan uit en gaat kapot/verpulverd Een stoffe inlegger neemt water op wat zou zorgen voor zinken van je kindje. Daarom neemt een zwemluier ook geen plas op. Zowel een wasbare als wegwerp nemen geen plas op om die reden Welk merk heb je gehaald? Meestal staat er wel gebruiksaanwijzing bij hoe het gewassen moet worden of gebruikt. In ieder geval veel plezier op vakantie alvast. En als je kindje uit het water is zou ik adviseren een gewone luier aan te doen. Zwemluier omspoelen en laten drogen. Hoeven niet elke dag uitgewassen te worden.

één maand geleden

Reactie op Cath90

Ook wij hadden twee zwemluiers mee afgelopen vakantie, helaas wel meegemaak ...
Hi mag ik vragen welke zwemluiers je dan hebt? ☺️

één maand geleden

Wij hebben de zwemluier van Elskbar (daar hebben we ook onze wasbare luiers van en mijn menstruatie ondergoed, geweldig merk)! Onze dochter heeft afgelopen twee jaar wel eens in haar zwemluier gepoept. We liepen dan naar het toilet, gooiden de luier leeg, spoelden het schoon onder de douche of kraan met koud water en de zwemluier was weer helemaal schoon. Na het zwemmen, eenmaal thuis, natuurlijk wel even in de wasmachine. Eventueel kan je een tweede zwemluier meenemen als je dat een prettiger idee vindt. Even wat verwarring voorkomen, er is een verschil tussen inlegvellen en inleggers oftewel boosters. Die laatste moet je absoluut niet in een zwemluier stoppen, want die nemen inderdaad water op. Een inlegvel in de zwemluier kan wel als je dat een fijner idee vindt, dan schut je de poep op het vel er nog makkelijker uit en leg je er daarna een nieuw inlegvel in. Maar het is dus niet nodig in een zwemluier. Je kan de meeste inlegvellen zelfs wassen in de wasmachine. Wij gooien onze inlegvellen van de wasbare luiers namelijk alleen maar weg als er poep op zit, urine loopt er doorheen. Als onze dochter een plasluier heeft gaat het inlegvel zo mee de was in met de wasbare luiers. Er is er nog nooit een stuk gegaan (merk Popolini).