5 Reacties

4 jaar geleden

Herkenbaar! Mijn zoontje dronk altijd een fles van 165cc. Sins twee of drie weken dronk hij opeens maar ongeveer 110cc waardoor hij 1,5 uur later weer honger had en toen weer kleine beetjes dronk. Consultatiebureau heeft mij geadviseerd om toch, hoe moeilijk het ook is, die voeding te rekken totdat het wel tijd is voor de fles. Gelukkig is dit hier niet nodig geweest want opeens drinkt ie weer normaal! Ook slapen is overdag hier moeilijk. De ene dag gaat het super en slaapt ie lekker in de reiswieg maar zoals vandaag is hij de hele dag wakker en wil niet slapen. Snachts gaat het gelukkig vaak wel goed.

4 jaar geleden

Nog geen ervaring maar kan het zijn dat ze regeldagen hebben dan? Hoor dat ze dan tijdelijk compleet afwijken van het normaal. En een baby die honger heeft de fles weigeren lijkt me nou ook niet echt de oplossing...

4 jaar geleden

Je omschrijft precies mijn kleine man , ik lees dus even mee. Ik weet wel sinds ik hem nu weer overdag toch even laat huilen dat hij in slaap valt en daarna beter drinkt. Hoe beter hij overdag slaapt op hoe beter de nacht gaat.

4 jaar geleden

ik heb overal een beetje zitten lezen, en zie dat rond de 19 weken ze weer een sprongetje maken.. en mijn meisje was gister 19 weken.. misschien dat dat het is...ze heeft het nu ongeveer al 4/5 dagen...drinkt vrij weinig per fles.. 60 / 70 cc.. maar ze komt wel echt voor 9/10 voedingen. heel zeurderig,moe.. maar vertikt het om te slapen. wil eigenlijk bijna niks. ja bij mij zitten. dus hoop eigenlijk dat het zoon sprong is, dan weet ik in ieder geval waar het aan ligt. maar hoop dat die sprong dan ook snel weg is. hij is echt vermoeiend🤣 doe snachts bijna geen oog dicht.... herkenbaar voor sommige? ik weet anders niet wat het dan wel zou kunnen zijn.😴

4 jaar geleden

Ik zie dat je dochtertje 4 maanden is. Rond 4 maanden leren babys opnieuw slapen. Zij krijgen dan een slaapregressie. Zoek dit maar eens op. Ze slapen dan ineens weer een stuk onrustiger of slechter. Het kan zijn dat zij in deze periode bepaalde associaties aanleert die weer moeilijk af te leren zijn. Bijv in slaap vallen met een speen of in slaap gewiegd worden. Je geeft aan dat het je niet uitmaakt of ze overdag slaapr of niet. Het klopt echter niet dat babys die overdag niet slapen daardoor in de avond langer slapen. Het tegendeel zelfs. Als een baby oververmoeid is, maakt het lichaam cortisol aan. Hierdoor vallen ze juist nog moeilijker in slaap. En ook slapen ze gedurende de nacht dan onrustiger en worden ze vaker wakker.. Wat gebeurt er als je dochtertje niet wil slapen? Gaat ze dan huilen? Mijn zoontje huilt namelijk ook altijd even 5 of 10min voor hij in slaap kan vallen. Geeft ze gedurende de dag geen vermoeidheidsignalen af? Oververmoeidheis kan er ook uitzien alsof ze heel erg wakker is. Als ik bij mijn zoontje geen signalen zie leg ik hem na de maximale wakkertijd in bed. (90min) Eigenlijk valt hij dan altijd in slaap na wat gemopper. Ik zorg wel dat de kamer donker is. Dan maakt het lichaam het beste melatonine aan. Ik heb er ook niet mega verstand van. Maar dit is wat ik zelf ondertussen ontdekt heb. Succes!