5 Reacties

één jaar geleden

Ten eerste: Als moeder doe je het beste voor je kind. En de 1ste maanden is het ook ontzettend lastig allemaal. Ikzelf heb dit ook zo ervaren. Heel kritisch op mezelf zijn en bang om geen goede moeder te zijn. Je kindje is nog maar 8 weekjes oud. Het 1ste levensjaar van een baby gaat gepaard met heel veel ontwikkelingen in een razend tempo. Waardoor de nachten soms inderdaad heel erg afwisselend kunnen zijn. Je zegt ook dat je kindje altijd goed sliep. Hou in je achterhoofd dat dit waarschijnlijk de 'basis' is van het slaapgedrag van je kindje. Dit kan alleen tijdelijk even beïnvloed worden door inderdaad een sprong, slaapregressie etc etc. Je kindje is ook nog heel erg jong. En de meeste kindjes gaan pas echt steady slapen na een maand of 6. Dus probeer niet teveel te verwachten al. Je zoontje is nog zo klein! En nogmaals: Wees trots op jezelf. Het is al heel mooi van je dat je raad vraagt op een forum als dit. En je kwetsbaar op stelt :)

één jaar geleden

Voor de voorkeurshouding heb ik geen tips. Ik zou even naar een fysio gaan in overleg met het CB. Qua slaap: het slapen gaat echt op en af in het eerste jaar. Fases dat het beter gaat en fases dat het slechter gaat. Onze dochter is 4 maanden en had vanacht haar slechtste nacht ooit. Nooit eens doorslapen slaat natuurlijk nergens op, dat gaat echt gebeuren. Met 8 weken is dit vaker niet dan wel het geval.

één jaar geleden

Baby’s op die leeftijd liggen nog helemaal overhoop met zichzelf, gewoon naar je kindje kijken en doen wat instinctief goed voelt en dan komt het helemaal goed! Op deze leeftijd is van gewenning nog helemaal geen sprake, ze hebben alleen liefde, geborgenheid en melk nodig. Lekker blijven doen wat je doet! Een voorkeurshouding is inderdaad goed op alert op te zijn. Misschien kan je het cb om tips vragen? Beter voorkomen dan genezen.

één jaar geleden

Wij hadden rond 8 weken ook een aantal hele moeilijke nachten. Ging vanzelf over gelukkig! Maar was wel heel pittig. Komt goed 😘

één jaar geleden

dan heeft hij honger. babys tot zeker 9 maanden en vaak ook langer hebben snachts vaak honger hier is hij na 18 mnd pas de nacht voeding beetje aan t laten vallen