14 Reacties

één maand geleden

Er is voor een baby niks natuurlijker dan in slaap vallen aan de borst. Afleren is dus echt geen noodzaak. Als hij met borst binnen 5 minuten in slaap valt... waarom zou je het jezelf dan zo moeilijk maken?

één maand geleden

Mijn dochter (10 mnd) valt nog heeel regelmatig aan de borst in slaap. Super chill omdat dat zo snel gaat, niet zo chill omdat jouw borst dan nodig is. Maar inderdaad het is super natuurlijk. Toen het bij ons in de avond was ging voor zorgde dat ik er de hele tijd mee in de weer was hielp het als mijn man haar ging troosten. Dat doen we in de nacht ook wel eens als ik zeker weet dat het geen honger is. Is dan inderdaad iets meer geduld voor nodig maar lukt uiteindelijk wel. Maar die borst is warm, kindje ruikt mama, voelt de hartslag, krijgt oxytocine waardoor het ontspant, dus niet zo gek dat dat dé manier is om lekker in slaap te vallen.

één maand geleden

Mijn dochter had dat ook, maar het ging vanzelf over. Het is inderdaad héél natuurlijk, ik zou hem zeker geen uren laten huilen maar hem nog even lekker bij je houden. Tips: voeden vlak voor de slaapjes in plaats van erna, en in zijn bedje leggen als hij net nog niet slaapt. Zo kun je oefenen met zelf in slaap vallen.

één maand geleden

Bedankt voor jullie reacties en ik begrijp inderdaad dat borstvoeding veel meer is dan alleen maar voeding. Het geeft hem ook troost en rust etc. Alleen ik wil hem de komende weken aanleren om zelfstandig in slaap te vallen. Ik heb hem een aantal weken geleden telkens in slaap gevoed maar daardoor kon hij ook echt niet meer zonder borst in slaap vallen en werd steeds huilend wakker zodra hij merkte dat hij mijn tepel niet meer in zijn mondje had. Hij gaat ook naar de opvang en daar moet hij ook zonder de borst. Het gekke is dat hij om 19:00 zelfstandig in slaap valt. Na het geven van een gekolfde fles. Ik heb overwogen om daarom fulltime te kolven maar daar gaat mijn productie van naar beneden en vind ik heel veel gedoe. Dat neemt ook weer veel voordelen van borstvoeding weg. De speen hebben we een maand geleden al afgeleerd

één maand geleden

Kortom: ik heb dus het idee dat sinds ik hem in slaap gevoed heb, dat hij daardoor onrustiger slaapt en zich steeds afvraagt waar die tepel nou is wanneer hij wakker wordt na een slaapcycle van 45 minuten. Voordat ik hem in slaap voedde, sliep hij veel beter!

één maand geleden

Reactie op 0anoniem0anoniem0

Kortom: ik heb dus het idee dat sinds ik hem in slaap gevoed heb, dat hij d ...
Slaapgedrag van zo'n klein kindje kan alle kanten op gaan. Ik lees geen gekke dingen. Ik zou niet te bang zijn dat je dingen aanleert.

één maand geleden

Reactie op 0anoniem0anoniem0

Kortom: ik heb dus het idee dat sinds ik hem in slaap gevoed heb, dat hij d ...
Heb je een partner die in kan springen? Dan zou je kunnen proberen die te laten troosten als de kleine na een slaapcyclus weer wakker wordt. Zelf doen kan ook maar kan lastiger zijn omdat je ook die borstoptie hebt. Bij ons heeft dat destijds wel een periode van elk half uur/drie kwartier aan de borst in de avonden doorbroken.

één maand geleden

https://oermoedersvannu.nl/artikel/waarom-in-slaap-voeden-oke-en-normaal-is/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0wbSLjMBlCnL7XgbbLZu53ihF-Hs9TlWbTLaZioIbNovuROPD2-IqWujI_aem_mZH97xu_2ppSPRF8UtBvtQ

één maand geleden

https://liefdevaneenmoeder.nl/voordelen-in-slaap-vallen-borst/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1gxitp5nUR-G3Qoqcp_n-o-xMGVptwY36h__nbga0eccbfOA1YgCQscRk_aem_PrbnFdb-ndXe7Vyyo_nBGw

één maand geleden

Er valt bij die kleintjes denk ik nog erg weinig te leren/af te leren.

één maand geleden

Hier ook een baby die in slaap valt aan de borst inmiddels 11 maanden. Ik ben thuis mama en kan hem altijd naar bed brengen. Op gegeven moment dacht ik dit moet anders. Maar waarom moet dit, ik kwam deze artikelen tegen en ik ga door zoals ik het deed. Niks veranderd en slaapt nachten door, draait zich om en gaat verder slapen. Ook kan een opvang of iemand anders een andere manier hebben van naar bed brengen en dit werkt. (Wat ik hoorde van andere)

één maand geleden

Ik lees niks geks. 4 maandjes is nog hartstikke jong. Dat zelfstandig in slaap vallen komt echt wel! Nu heeft hij gewoon nog veel behoefte aan geborgenheid. Dat is helemaal oké! Daarbij is ook rond deze tijd een slaapregessie volgens mij.

één maand geleden

Heb je al een speentje geprobeerd? Zeker omdat hij wel de borst wil maar niet drinkt kan het ook nog zuigbehoefte zijn.

24 dagen geleden

Ik snap je helemaal! Mijn kindje van 12 weken valt ook het liefst in slaap aan de borst anders is het echt een strijd zo zielig.. ben benieuwd hoe het bij jou nu gaat? Mijn kindje moet ook volgende week naar de opvang en 1 dag bij papa dus dan kan het ook niet