89 Reacties

4 jaar geleden

Voor mij was het vooral dat hij het niet at. Echt geen 1, wat ik ook probeerde. De fruitpotjes gingen nog wel. Ik kookte dus elke dag en maakte dan voor meerdere dagen voor hem. En dat ging wel heel goed. Dus niet omdat ik het wel of niet gezond vond. Mijn zoontje hoefde het zelf gewoon niet. Nu bij de volgende ga ik gewoon aankijken of hij/zij het wel lekker vind. Soms toch makkelijker met weggaan of tijdnood.

4 jaar geleden

Zou er voor zo nu en dan niet zo moeilijk over te doen. Als ik het verhaal naar mezelf: Over het algemeen probeer ik vers te komen, maar soms is het praktisch om even snel iets gemakkelijks te halen/opwarmen. Voor je baby geldt denk ik een beetje hetzelfde?

4 jaar geleden

Ik gaf mijn oudste twee kinderen thuis altijd ‘verse’ voeding. Ik maakte regelmatig een voorraad voor in de vriezer. Als ik weekend weg was of dagje uit, dan koos ik vaak voor gemak en nam ik een potje fruit of groente voor ze mee

4 jaar geleden

Wilde graag zelf koken. Maar mijn zoon wilde geen groenten en fruit. Pas met 8 maanden begon hij te eten en dan alleen de potjes. Dus ook gewoon kijken waar je kind behoefte aan heeft ;-)

4 jaar geleden

Soms. Onze planning is om gewoon vers eten te maken voor hem, zowel qua groente als fruit. Maar als we de hele dag op en onderweg zijn of weekendje weg, denk ik dat een potje toch wel lekker makkelijk is. Ligt ook aan het kind zelf denk ik. Mijn nichtje at alleen maar potjes, vers voedsel ging er gewoon niet in😅

4 jaar geleden

Ik zou alleen eten uit potjes geven als het beter uitkomt als we weg zijn, maar zal ten alle tijden zelf proberen in de keuken alles klaar te maken, heb liever zelf gemaakt. :)

VRIEND

4 jaar geleden

Liever kook ik zelf. Maar als de dag loopt zoals ie weleens loopt of we moeten op pad, dan is een potje misschien juist veel handiger. Waarom? Ik hou van koken 🤷 Maar afwachten of de baby mijn kookkunsten ook waardeert natuurlijk!

4 jaar geleden

Onze kleine (1,5 jaar) eet vanaf hij hapjes mag zoveel mogelijk van ons mee, maar als we erg gekruid eten of tijd tekort komen geven we potje van Olvarit. Bij de Consumentenbond staat dat dat net zo gezond is als zelf maken (maar zoutloos wat eigenlijk helemaal niet verkeerd is, in ons eten zit vaak zout al toegevoegd voordat het in de supermarkt ligt). Het enige waar de kinderarts zei waar je op moet letten is wortel, zit in heeeel veel babyvoeding potjes om het zoeter te maken.. alleen teveel wortel kan zijn huidskleur beïnvloeden 😆🙈

4 jaar geleden

Nee Het liefst heb ik dat ze gewoon uit de pot mee eet. We hebben wel eens potjes geprobeerd als alternatief voor iets wat wij op dat moment aten wat ze nog niet mag. Echter eet ze er niet van, ze weigert het te eten. Dus voor ons is het gewoon geen optie.

4 jaar geleden

Nee. Ik heb altijd alles zelf gemaakt. Groente en fruit. Beiden kun je in de koelkast bewaren en kan eventueel ook in de vriezer. Bij weggaan nam ik altijd gewoon een bakje mee. Mijn zoontje vind het ook veel lekkerder als uit een potje. Ook vond/vind ik het zelf fijn om te weten wat hij precies binnen krijgt.

4 jaar geleden

Ja, bij de eerste hebben we potjes gedaan, omdat we zelf niet echt goede groente eters zijn en we wilde dat de kleine toch zo gevarieerd mogelijk wilde laten eten. Nu hebben we zelf, ook dankzij de kleine wat gezonder leren eten. En wat meer ervaring. En ik denk dat het nu meer met de pot mee eten is. Maar op de patat dagen zal het wel weer een potje worden denk ik..

4 jaar geleden

Het boek opperdepop van de AH Is echt een aanrader voor als je zelf niet van potjes houdt, zoals ik. Staan super leuke, makkelijke recepten in per leeftijd. Ik maakte ook altijd zelf bouillon, kippen/groente. En die dan invriezen in ijsblokjesbakjes. Heel handig om mee te koken en zoutloos.

4 jaar geleden

Gewoon zelf hapjes gemaakt, mijn man vond de keuken soms op een gaarkeuken lijken, was dan een heleboel hapjes tegerlijk aan t maken die ik daarna invroor. In de loop van de tijd heb je dan een kleine gevarieerde voorraad. Erg handig als wij iets aten wat de kleine nog niet mocht of als we buiten de deur aten. Oma heeft wel eens een potje geprobeerd maar dat moest hij echt niet hebben, een dankbare eter vond ik het, stond nooit voor niks zo lang in de keuken, mama’s hapjes gingen bijna altijd op😬 Ga het bij de 2e ook weer zo doen👍🏻

4 jaar geleden

Pas vanaf 6 maanden en dan Rapley-methode combineren met zelfgemaakt, maar nooit tot prut gemalen. Stimuleert de motoriek, kaak- en smaakontwikkeling. Op verplaatsing een potje. Wat ze in de crèche doen, trek ik me verder ook niet aan. Geen radicale dingen hier. Net zoals ik graag heel af en toe maar, goed gekweekt, biologisch vlees eet, maar op vrijdag bitterballen bij mijn frieten bestel. “Consequentie is de doodsteek van elk goed initiatief” 😇😉🤜

4 jaar geleden

Bij de oudste 2 heb ik bijna altijd alles zelf gekookt. En idd ook veel ingevroren zodat ik niet alle dag voor de kleine hoef te koken. Fruit deed ik soms wel uit een potje voor het gemak als ik weg ging. Dat kun je ook niet echt goed vooruit maken vond ik. Dan word het snel een beetje bruin van kleur. Ik denk het nu bij nummer 3 weer zo te gaan doen, maar heb niets tegen op kant en klaar. Soms gewoon erg makkelijk. En of het gezonder is of juist niet ik denk dat het niets uit maakt.

4 jaar geleden

Reactie op Ria Van Laar

Bij de oudste 2 heb ik bijna altijd alles zelf gekookt. En idd ook veel ing ...
Fruit kun je ook stomen en 3 dagen in de koelkast bewaren😁 zoals banaan en appel enz zijn goed te stomen

4 jaar geleden

Reactie op R.mse

Fruit kun je ook stomen en 3 dagen in de koelkast bewaren😁 zoals banaan en ...
Heb je daar een speciale pan voor nodig? Of hoe zou ik dat moeten doen. (Lijkt me namelijk wel handig🙈)

4 jaar geleden

Nee geen potjes. Zodra mijn mannetje het mag word alles vers gemaakt. Ik ben geen voorstander van potjes. Je kan alles van tevoren maken en invriezen. Zelf maken is een kleine moeite, gezonder en goedkoper.

4 jaar geleden

Ik heb in het begin alles vers gemaakt voor baby. Ze moest er echter niks van hebben ... alles gemaakt wat je je kan maar bedenken maar ze vond het nniks. Potjes daarentegen gingen er heel goed in! Dus ja, toen maar overgestapt op potjes. Daar is echt niks mis mee!! Qua vitamines zit daar wellicht nog meer in dan je eigen (doorgekookte) prakje .. Mijn advies: als je het leuk vindt hapjes te maken zeker doen maar als je baby het niks vindt voel je niet schuldig over te stappen naar een potje.

4 jaar geleden

Reactie op Ria Van Laar

Heb je daar een speciale pan voor nodig? Of hoe zou ik dat moeten doen. (L ...
Ik stoom het zelf altijd met zo’n stoomapparaat. Dit staat op internet als je niet zo’n apparaat hebt en het wil komen.. denk dat je het zo met meerdere soorten fruit op kunt zoeken