27 Reacties

3 jaar geleden

Ik vind dat persoonlijk zo’n raar iets. Hebben mama’s dan ook een speciale ‘mama-dag’? En wat maakt die dag anders dan een andere dag denk ik dan. Wij zijn twee mama’s, dus hier zoiezo niet aan de orde. 😜

3 jaar geleden

Nee, mijn man gaat wel een dag minder werken maar een papadag vind ik onzin. Als ik vrij ben is het ook geen mamadag 😊

3 jaar geleden

Reactie op Koalabeertje

Ik vind dat persoonlijk zo’n raar iets. Hebben mama’s dan ook een speciale ...
😂 We reageren precies tegelijk met dezelfde reactie

3 jaar geleden

Ja, zeker een papa dag. Maar wij noemen het een parttime dag. We hebben allebei 1 parttime dag per week en ons zoontje gaat 3 dagen naar de opvang. Precies 50/50 dus. We blijven allebei 36 uur werken. Ik vind met de term papa dag niks mis 🥰

3 jaar geleden

Ja, hier een papa en een mama dag. Ofwel gewoon de dag dat hij wekelijks vrij is en de dag dat ik wekelijks vrij ben. We werken dan allebei 32 uur.

3 jaar geleden

Reactie op Margg

Ja, hier een papa en een mama dag. Ofwel gewoon de dag dat hij wekelijks vr ...
Bij ons precies hetzelfde 😊

3 jaar geleden

Mijn vriend werkt 40 uur per week, ik 32. Hij brengt in de weekenden meer tijd met haar door en dat vinden we allebei fijn. Van het woord papa-dag krijg ik braakneigingen trouwens.

3 jaar geleden

Wat is een papa dag? Mijn man gaat straks wel een dag minder werken. Maar hij draagt die dag dan gewoon de verantwoordelijkheid voor de zorg voor ons kind en het huishouden. Net zo als ik ga doen op de dag dat ik thuis ben bij ons kind.

3 jaar geleden

Ik vind papadag klinken alsof 'hij dat ook eens op de kleine mag passen' ulgh nee. Wij dragen samen de zorg voor de kleine en ik ga een dag minder werken omdat dat simpelweg de meest voordelige optie was.

3 jaar geleden

Reactie op Ballo

Wat is een papa dag? Mijn man gaat straks wel een dag minder werken. Maar h ...
Idem hier! Papa dag bestaat hier thuis niet!

3 jaar geleden

Zoals hieronder door vele aangegeven vind ik papa-dag ook zo’n stom woord. Hetzelfde als mensen zeggen dat de papa gaat oppassen. Nee, een papa past niet op. Het is zijn eigen kind en daar zorgt hij voor. Maar on-topic, mijn vriend en ik gaan allebei 1 dag minder werken, dus 32 uur. Daarnaast 1 of 2 dagen naar oma en de rest opvang. In het weekend zijn we allebei altijd vrij.

3 jaar geleden

Ik word ook heel boos van mensen die tegen mij zeggen: ga je 32 uur werken.. wat veel.. wacht maar... Straks ga je vanzelf minder werken... En als m'n man zegt dat hij 32 uur gaat werken, niets dan lof.... Hij krijgt dus zeker geen 'papadag' maar is gewoon drie dagen in de week vrij om leuke dingen te doen en voor z'n gezin te zorgen. Net als ik.

3 jaar geleden

Wat is in godsnaam een papa dag? Vind dat zo ongeëmancipeerd overkomen, maar zo bedoel je het vast niet;) hier weken we beide een dag minder.. wat ik overigens ook normaal vind. Samen een kind, samen de zorg 🤷‍♀️

3 jaar geleden

Ahh iedereen valt over die term. Maar wij noemen het echt mama en papa dag. Die dag zijn of mijn man of ik de hele dag met de kids en verantwoordelijk. De andere dagen opvang of weekend samen. Is juist een heel duidelijke term vind ik. Mijn zoontje van 2,5 snapt ook dat papadag betekent dat mama weg gaat en papa thuis blijft en bij mamadag andersom!

3 jaar geleden

Reactie op Koalabeertje

Ik vind dat persoonlijk zo’n raar iets. Hebben mama’s dan ook een speciale ...
Dat alleen mama er is.. of alleen de papa. Is bij ons thuis wel bijzonder, want andere dagen is iedereen thuis. Dus ja ik vind het juist een duidelijke term, maar wij gebruiken dus zowel term papadag als mamadag, en die betekenen hetzelfde..

3 jaar geleden

Nee, ik ga 2 ochtendjes werken en dan past de oma op, verder ben ik lekker thuis met de kleine, mijn vriend is zzp'er en werkt van ma-vrij😊

3 jaar geleden

Ik vind een stom woord.... maar dat is mijn mening. Ik heb er ook altijd een hekel aan als er wordt gezegd papa past op. Vader is aan het oppassen.... hallo het is toch zijn eigen kind?

3 jaar geleden

Mijn vriend werkt niet minder en werkt wissel vallend. De 3 dagen die hij vrij heeft zet hij zich 100% in voor het gezin en de avond dat hij vrij is doet hij onze zoon graag naar bed. Genoeg papa dag dacht ik zo ❤✌

3 jaar geleden

Mijn vriend en ik verdelen de zorg voor onze zoon 50/50. Ik werkte al 4 dagen in de week en mijn vriend ook sinds hij na het aanvullend partnerverlof weer moest werken. Mijn vriend noemt zijn vrije dag wel ‘papa dag’ en is niets mis mee. Hij is gewoon heel blij dat hij papa is. 🥰

3 jaar geleden

Hoewel ik het een vreselijk woord vind, hebben wij hier wel een papadag. Dat is de dag die mijn vriend minder is gaan werken om voor onze dochter te zorgen. Maar zo hebben wij ook mamadag. Dat is de dag die ik minder ben gaan werken. Zoals ik al zei vind ik het een vreselijk woord maar het is voor onze dochter wel meteen duidelijk wie er die dag voor haar zorgt. Het weekend weet ze ook want dan zijn papa en mama allebei thuis. De andere dagen zijn opa-en-omadagen.