28 Reacties

3 jaar geleden

Hoi, Zielig voor jouw kleine meid😕 Ik heb er geen ervaring mee want gebruik wasbare billendoekjes, hoe doe jij de billenroutine? Ook wasbaar of wegwerpdoekjes, en droog je de billen ook altijd in een hydrofiele doek na de verschoning? Misschien doe je dat allemaal al, maar was benieuwd. Heeft ze het al lang? De gebruikelijke sudo werkt blijkbaar ook niet?

3 jaar geleden

Hier droog ik zn billen altijd na. Nog nooit iets gehad. Maar wat wij erg fijn vinden is de weleda calendula billencreme. Ik weet alleen ook niet of dit werkt op een “open” huidje. Ik zou vooral zoveel mogelijk zonder luier luchten. Gewoon een hydrofiel doek aan doen

3 jaar geleden

Sudo hielp bij mijn kleine ook niet, Bepanthen is hier de oudkomst geweest. Sindsdien geen rode billen meer gezien, smeer het tijd preventief in nadat ie heeft gepoept.

3 jaar geleden

Reactie op Ilya30

Hoi, Zielig voor jouw kleine meid😕 Ik heb er geen ervaring mee want gebr ...
Ik gebruik wegwerpdoekjes op waterbasis. Ik droog haar billen idd met een hydrofiel en daarna een laag crème. Ik heb in de eerste instantie steeds sudo gebruikt. Punt is wel ik geef bv en na elke voeding poept ze volop, ik verschoon het direct, maar soms na een half uur weer een volle luier. Ik verschoon constant, maar dat geveeg met de doekjes is volgens mij ook funest. Maar ja baby in een een poep luier laten is ook geen optie 😔

3 jaar geleden

Reactie op Sabrine

Ik gebruik wegwerpdoekjes op waterbasis. Ik droog haar billen idd met een h ...
Als je bv geeft. Doe haar met je melk in bad! Ook kan je hier zelf creme van maken (even google) moedermelk is voor heel veel goed!

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op Sabrine

Ik gebruik wegwerpdoekjes op waterbasis. Ik droog haar billen idd met een h ...
Ah wat zielig😕.. zelf geef ik ook borstvoeding en had ze ook aardig wat luiers in het begin! Wij gebruiken waterwipes en Pampers harmonie. Als ik haar billen heb schoongemaakt druk ik er een tissue op zodat alles droog is als ze haar luier om heeft. Nooit kapotte billen gehad hier. Als het zo open is, zou ik het even met echt water reinigen en wellicht een hydrofiel washandje en goed nadrogen. Wellicht heb je ze nog anders te koop bij apotheek; zo’n anti doorlek matje of iets dergelijks. Leg je kindje even lekker even lekker in haar nakie bij het spelen, vond mijn dochter altijd fijn haha. Dan kan het allemaal even luchten en helen😊.

3 jaar geleden

Wat vervelend zeg :-( Wij gebruiken doekjes zonder geur etc en drogen daarna billen af met een hydrofiel doek. Calendula billenbalsem van Weleda vinden wij erg fijn. Deze smeren we altijd preventief. Weet niet of het werkt als het al open is.. Wellicht proberen waard?

3 jaar geleden

Calendulan billen zalf van weleda hielp hier top

3 jaar geleden

Reactie op boymom2020

Als je bv geeft. Doe haar met je melk in bad! Ook kan je hier zelf creme va ...
Ga ik proberen bedankt!

3 jaar geleden

Van de week had mijn kindje ook voor het eerst echt kapotte billen ivm zure poep en een buikvirus, ik merkte echt dat het zeer deed, maar weleda calendula zalf heeft ook geholpen. Verder zou ik proberen om veel te luchten, en ik weet niet of het ermee te maken heeft maar wij gebruiken Pampers Harmonie en die zijn niet zo plastic-achtig en broeierig dan andere die ik heb geprobeerd. Hier ook waterwipes maar heb nog nooit na moeten drogen eigenlijk 🧐 als het echt open blijft zou ik even overleggen met de huisarts!

3 jaar geleden

Heb gelukkig nog van die kraam matten, zal het straks meteen even uitproberen !

3 jaar geleden

Reactie op Kelle

Van de week had mijn kindje ook voor het eerst echt kapotte billen ivm zure ...
Bedankt voor het delen, hoor veel over de weleda zalf. Ga m uitproberen !

3 jaar geleden

Reactie op Sabrine

Bedankt voor het delen, hoor veel over de weleda zalf. Ga m uitproberen !
Succes! Je kan proberen eerst even de randen die wel rood maar niet kapot zijn in te smeren om te kijken hoe het reageert!

3 jaar geleden

Op het werk gebruiken wij Mercurialis zalf van Wala op (open) wonden. Dat vind ik zelf wel goed werken bij cliënten.

3 jaar geleden

Bepanthen billenzalf doet wonderen

3 jaar geleden

De aller-aller beste tip die ik hier ooit voor kreeg is Maïzena erop strooien. Gewoon rijkelijk doen, echt binnen 24 uur is het helemaal weg.

3 jaar geleden

De billenbalsem van Weleda doet ook bij ons wonderen. Succes, ik hoop dat het helpt!

3 jaar geleden

Het zou ook een schimmeltje kunnen zijn! Dan kun je smeren wat je wil met bepanthen etc maar helpt niets... hier was het ook echt open tot bloedens toe. Toen miconazol gesmeerd, met 2 dagen al een wereld van verschil!

3 jaar geleden

Ah pijnlijk De combi sudo met vaseline werkt goed. Dit mag zeker met open billetjes. Sudo om het te helen , vaseline om het niet uit te laten drogen. Sudo alleen droogt erg uit. Als je twijfelt gewoon even de arts mee laten kijken morgen misschien is het schimmel dan kan je je eigen suf smeren maar dan zal niks helpen.

3 jaar geleden

De aller-aller beste tip die ik hier ooit voor kreeg is Maïzena erop strooi ...
Ja idd maizena!! En dik sudocreme smeren is ook nooit verkeerd. Pas na een goede luieruitslag begreep ik waarom sudocreme in zulke grote potten verkocht werd 😅