196 Reacties

2 jaar geleden

Mijne is net 2 geworden en liep met 1,5 jaar, gewoon van een op ander moment. Is niets mis mee, en scheelde mij een hoop rennen erachter aan! Nu is hij 2 en is er geen verschil met leeftijdsgenootjes

2 jaar geleden

15 maanden is nog niet laat hoor, tot 18 maanden is de gemiddelde leeftijd voor een baby dat ze gaan lopen, de ene wat eerder dan de ander. Zelf zijn mijn eerste 2 dochters met 11 en 10 maanden gaan lopen, maar 3e dochter ineens met 14 maanden "pas".. Het ene kindje is het andere niet, en vaak staan de kindjes die wat later gaan lopen ook steviger op hun beentjes en lopen ineens aan, zonder eerst langs meubels te schuiven oid.. Komt goed!

2 jaar geleden

Mijn zoon van 19 maanden loopt ook nog niet. Wel langs dingen maar niet zelfstandig. Ik denk zelf dat het wel vanzelf komt.

2 jaar geleden

Reactie op Mazaarzale

15 maanden is nog niet laat hoor, tot 18 maanden is de gemiddelde leeftijd ...
Jaa, ze gaan pas lopen als hun gewrichten er klaar voor zijn heb ik altijd begrepen. Mijn vrienden hebben een zoontje van 10 maanden en die pushen het lopen echt elke dag, maar de kleine wil alleen maar zitten en kruipen en dat kan echt niet goed zijn voor de gewrichten

2 jaar geleden

Mijn dochter was ook een billenschuiver en van wat ik in mijn omgeving ook zag, is dat billenschuivers wat later zijn met lopen. Ook optrekken en meubels heeft lang geduurd, omdat ze die armspieren niet ontwikkelen vanwege overslaan kruipen. Mijn dochter liep met 15,5 maand, nog redelijk snel 🐥ze is nu 19 maanden en kan pas net over drempeltjes stappen zonder meteen face-forward te gaan 🤪

2 jaar geleden

Jaa, ze gaan pas lopen als hun gewrichten er klaar voor zijn heb ik altijd ...
Klopt indd, ik moet ook zeggen dat mijn oudste dochter die met 11 maanden is gaan lopen, heel lang o-beentjes heeft gehad, juist omdat ze zo vroeg liep werd mij verteld. Toen ze wat ouder werd is dat volledig verdwenen. Maar afwachten is beter dan pushen indd.

2 jaar geleden

Mijn dochter van 17 maanden loopt ook nog niet en ik zie het eigenlijk ook nog niet heel snel gebeuren. Alles op zijn tijd.

2 jaar geleden

Waarom heb je fysio voor lopen bij zo’n jonge leeftijd? Wat zegt de fysio? Onze zoon is bijna 14 maanden en loopt ook nog niet. Hij scheurt wel achter zijn loopkar door het huis en loopt langs de tafel en bank. Ze is nog hartstikke jong, komt vaak echt vanzelf.

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Waarom heb je fysio voor lopen bij zo’n jonge leeftijd? Wat zegt de fysio? ...
We hebben al superlang fysio omdat ze ook niet ging rollen etc. Ze kan ook niet zelf tot zit komen , of zelf gaan liggen. Optrekken ook niet.

2 jaar geleden

Mijn dochter was ook ruim ander half jaar toen ze ging lopen. Ze stond ineens op en liep weg en sindsdien liep ze en ook gelijk los. 🥰ik maakte mij ook zorgen, maar weet nu wel dat elk kindje zich op zijn/haar manier en tempo ontwikkelend!

2 jaar geleden

Mijn neefje ging pas met 22 maanden lopen. Inmiddels is hij een volwassen vent die regelmatig marathons rent 🏃💪🏻 Elk kindje op z'n eigen tempo hoor!

2 jaar geleden

Onze oudste liep met 18 maanden, kreeg ook fysio. Het leek er ook nog niet op dat het snel zou komen, maar ik zat op een dag met hem te spelen op de grond en zei 'kom, we gaan een broodje eten' en hij stond op en liep zo naar de keuken 🤯🤯 met een gezicht alsof ie wilde zeggen 'wat is je punt, doe dit al mijn hele leven'

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Waarom heb je fysio voor lopen bij zo’n jonge leeftijd? Wat zegt de fysio? ...
Fysio kan juist op jonge leeftijd heel goed helpen! Vaak zijn er wel meerdere indicatoren nodig om deze in te schakelen.

2 jaar geleden

Onze oudste liep met 18 maanden, kreeg ook fysio. Het leek er ook nog niet ...
Jaaaa wij hoorden dit ook van vrienden van ons. Zij denken achteraf dat hun dochter wachtte tot ze het écht kon, later ook weinig issues met vallen enzo. Terwijl kindjes die heel vroeg leren lopen in het begin vaker vallen, was hun ervaring. Ik liep zelf ook pas met anderhalf ofzo, dus ik reken bij mijn dochtertje nergens op 😅

2 jaar geleden

Onze zoon was bijna 17 maanden toen hij zelfstandig ging lopen. Maar hij liep toen ook gelijk heel goed!

2 jaar geleden

Mijn dochter is ook begonnen met billen schuiven. Super schattig ziet dat er uit 😄. Kruipen duurde echt lang en uiteindelijk liep ze denk ik met 19 maanden pas. Met 18 maanden liep ze zo wat stapjes aan de hand, dat ze dat al wel deed was de reden dat we niet naar de fysio zijn geweest uiteindelijk. Ik maakte mij er wel druk over, maar vond het ook wel makkelijk dat ze nog niet liep. De dochter van vrienden van ons liep veel sneller en luisterde een stuk minder op die leeftijd. Dan moet je er veel meer achteraan 😊

2 jaar geleden

Reactie op AnneEZ

Jaaaa wij hoorden dit ook van vrienden van ons. Zij denken achteraf dat hun ...
Zo ging het hier ook. Een dik half jaar langs meubels gelopen (snel ook!), maar los direct gaan zitten. En ineens uit het niets stond ze naast me. Ze kon ook direct squatten en draaien tijdens het lopen en over dingen heen stappen.

2 jaar geleden

Reactie op AnneEZ

Jaaaa wij hoorden dit ook van vrienden van ons. Zij denken achteraf dat hun ...
Ik liep ook pas met anderhalf. Bij de fysio bleek dat onze oudste hetzelfde had als wat ik heb: iets te mobiel in de heupgewrichten. Dat houdt voor hem ook in dat hij net wat verder voorbij zijn balanspunt kan dan gemiddeld. Helemaal niet erg, maar balans houden kost daarmee meer oefening en meer spierkracht. Hoe dan ook, toen ie eenmaal liep liep ie ook meteen helemaal prima

2 jaar geleden

Mijn dochtertje liep een maand voor haar 2e verjaardag pas, wel liep ze gelijk goed!

2 jaar geleden

Onze dochter liep pas met 16 maanden, ze heeft lange tijd op haar knieën gelopen, maar toen ging ze echt heel snel vooruit.