26 Reacties

één maand geleden

Niet dezelfde ervaring, maar mijn zoontjes hoofd ziet er hetzelfde uit. Wij starten morgen met Pepti Syneo, na maanden gewone voeding te hebben gebruikt.

één maand geleden

Ik ben bang dat hij reageert op de pepti. Mijn dochtertje had dit toen ze op koemelk zat. Overgestapt op pepti en het is weg!

één maand geleden

Ik denk (als ervaringsdeskundige maar verder leek ;)) dat dit betekent dat je zoontje nog niet tegen de koemelk kan. Als dit bij ons zou gebeuren zou ik althans even teruggaan naar neocate en kijken of het weg ging. Eczeem is echt ellendig, hier blijft het (ondanks de juiste voeding, echt van alles geprobeerd) maar terugkomen. Dus als je de eczeem weg krijgt door terug te gaan naar neocate zou het al superfijn zijn!

één maand geleden

Dank voor jullie reacties! Gelukkig hebben we in ieder geval nog wat neocate over. Straks maar eens de kinderarts bellen om te overleggen wat verstandig is.😊 maar dan weet ik iig alvast welke richting ik op kan denken

één maand geleden

Reactie op Jool88

Dank voor jullie reacties! Gelukkig hebben we in ieder geval nog wat neocat ...
Nog ter aanvulling: als dit soort klachten bij ons zoontje terugkwamen nadat we weer iets hadden geprovoceerd zei de diëtiste heel nuchter: nou dan kan hij er duidelijk nog niet tegen. zelf vonden we dat moeilijker om zo te zeggen, maar ze had wel gelijk! 😅 succes!

één maand geleden

Heel herkenbaar helaas maar dit is geen berg. Geen arts maar wel ervaringsdeskundige door mijn zoontje. Wij hebben ruim 3 maanden hormoonzalf en pure vaseline moeten smeren op zijn hoofdje, nekje, achter oortjes en vlekken op voorhoofd,, geen haren wassen en aangepaste voeding ivm kma voordat het wat beter werd. Zo zielig maar nu een volle bos blonde haren en zolang we maar matig blijven met koemelk geen eczeem. Meneertje is nu 3 jaar. Heel veel succes en sterkte

één maand geleden

Reactie op Bowden

Heel herkenbaar helaas maar dit is geen berg. Geen arts maar wel ervaringsd ...
Ow ja en bij het provoceren en introductie van voeding waar hij ook op bleek te reageren zoals kiwi, soja, maïszetmeel kwamen er meteen eczeemvlekken achter oren en op t hoofdje.

één maand geleden

Zal nog lekker even wachten dan met de koemelk introduceren. Mijn zoontje van 3 heeft ook kma. We hebben het meerdere keren geprobeerd en naast dat zijn luiers explodeerde en zijn billen kapot gingen, kreeg hij ook altijd eczeem op zijn snoet. We gaan het binnenkort weer proberen, we houden hoop dat hij er overheen gaat groeien😊

één maand geleden

Hier vlamde de eczeem van onze zoon ook heel erg op toen we Pepti gaven. Met Neocate was het onder controle.

één maand geleden

Hier sinds vorige week bezig met de volgende stap van de melkladder en komen ook weer wat eczeem achtige plekjes tevoorschijn. Nu weer twee dagen gestopt en begint weer weg te trekken. Dus zou idd heel goed door de pepti kunnen komen.

één maand geleden

Hey hier ook dezelfde ervaring. Wij hebben 1 hormoon-koelzalf gekregen voor het gezicht en 1 sterkere hormoon-koelzalf voor de hoofdhuid. Wij hebben begeleiding gekregen van eczeemverpleegkundige in combinatie met kinderarts voor eczeem+ opbouwen melk. Echt een aanrader!

één maand geleden

Ik zou even overleggen met de kinderarts. Het lijkt idd alsof je zoontje nog niet tegen melk kan, zeg ik als leek (en ervaringsdeskundige van twee kindjes met kma). Maar een oprechte vraag? Waarom wordt er al zo vroeg gestart om over te gaan op gewone melk? Ik lees in je profiel dat je zoontje van augustus is. Mijn kinderen zijn inmiddels 2 en 4, maar wij hoefden pas na hun eerste jaar over op gewone melk. Bij de oudste was dit overigens geen succes en hij heeft nog zeker een maand of 6-8 Neocate junior gehad

één maand geleden

Reactie op ibbeltje27

Ik zou even overleggen met de kinderarts. Het lijkt idd alsof je zoontje no ...
Hij krijgt nu geknipte koemelk om hem op die manier hopelijk tolerant te maken voor gewone melk wanneer hij oud genoeg is. Dus hij krijgt nu nog geen gewone melk. De assistente reageerde wat vreemd. In eerste instantie zei ze dat ze zich niet kan voorstellen dat het door de pepti komt. Town zei ik tegen haar dat dit volgens de kinderarts wel één van de reacties zou kunnen zijn als hij er wat minder goed op reageert. "Oh, oh.." zei ze dan. Ze zou ons terugbellen. Onze kinderarts was er niet, maar.. zegt ze, je kunt in dit geval beter even een afspraak maken met de huisarts. Hoezo dat dan? Die heeft er veel minder verstand van en we lopen al bij de kinderarts die volledig op de hoogte is van zijn situatie. Wat is dat voor achterlijk gedoe. Ik kijk het dit weekend even goed aan. Wordt het erger dan ga ik per direct over op de neocate en ik bel maandag gewoon weer. En anders vraag ik wel wanneer onze kinderarts wel aanwezig is en dat ik dan wel terug bel.

één maand geleden

Reactie op Jool88

Hij krijgt nu geknipte koemelk om hem op die manier hopelijk tolerant te ma ...
Mocht je behoefte hebben aan extra input (weet niet hoe fijn jullie kinderarts is of hoeveel verstand die heeft van kma): kinderdietiste gespecialiseerd in allergieën was bij ons echt een uitkomst. Ook bij introductie van ander voedsel. Deden we gewoon naast het traject in het ziekenhuis, kinderarts wist ervan en vond het prima. Gebeurt vaker!

één maand geleden

Reactie op Jool88

Hij krijgt nu geknipte koemelk om hem op die manier hopelijk tolerant te ma ...
Ook dat ken ik niet. Onze kinderen moesten gewoon met Neocate door tot hun eerste jaar. Idd vreemde reactie van de assistente. Neem aan dat je kinderarts over de voeding gaat en niet de huisarts. Ik zou bij verergering ook terug gaan naar de Neocate. Misschien kan je een telefonische afspraak met je kinderarts laten inplannen?

één maand geleden

Reactie op ibbeltje27

Ook dat ken ik niet. Onze kinderen moesten gewoon met Neocate door tot hun ...
Ja ik werd vanochtend gebeld en werd mij gezegd om het dit weekend nog even aan te kijken en dat ik anders maandag weer kan bellen. Net bij de opvang opgehaald en hen viel het ook al op dat de uitslag bijna weg was en wanneer ze de fles gaven dat het weer net zo hard terug kwam. Dus het ligt 100% aan de voeding. Hij is ook wat minder vrolijk dus ik ga hoe dan ook terugbellen.

8 dagen geleden

Hopelijk volgen jullie dit topic nog en kan ik om jullie mening vragen. Ons zoontje heeft heel veel eczeem. Begon op het hoofd/gezicht, maar inmiddels zijn alleen zijn armen nog redelijk eczeem vrij. Erg sneu. Verder heeft hij veel last van zijn luchtwegen. Ik denk aan kma, maar de huisarts en cb zegt dat dit niet zo is. Hij groeit namelijk goed en is geen huilbaby. Echter zie ik hem steeds meer veranderen, meer huilen, meer eczeem, slechter slapen. Wat waren bij jullie de tekenen van kma en hoe ben je overgestapt op koemelkvrije voeding? Hij is nu onder controle bij de kinderarts voor zijn longen en eczeem dus ben van plan om de volgende afspraak min of meer te eisen dat ik koemelkvrij wil proberen. Wat er tot nu toe gedaan is, is dat hij een puffer heeft voor zijn luchtwegen en hormoonzalf voor het eczeem. Beide werkt een beetje, maar steeds als we afbouwen wordt het direct weer erger. Mijn inziens pakken we dus niet de oorzaak aan (wat dus misschien wel kma is?) En onderdrukken we alleen de symptomen...

VRIEND

8 dagen geleden

Reactie op Baby2110

Hopelijk volgen jullie dit topic nog en kan ik om jullie mening vragen. Ons ...
mee eens, als het geen kma is kan het ook geen kwaad 2 weken neocate te gebruiken dus gewoon uitsluiten! Wij werden ook steeds afgepoeierd en pas na 8 maanden ellende ('huilbaby' eczeem, jeuk, pijn, kramp) neocate gekregen . Anders is dit ook via marktplaats te kopen en zelf uit te testen en daarna recept 'eisen' . Ik heb toen we nadat ze 1 was geworden overstapte op gewone havermelk de potten neocate die ik over had ook weggegeven via marktplaats, ik weet hoe hels de zoektocht is. Onze meid heeft in vlagen nog steeds eczeem en hormoonzalf nodig maar niet zoals met toen ze nog kma had (lag ze tot bloedens toe open).

8 dagen geleden

Reactie op Baby2110

Hopelijk volgen jullie dit topic nog en kan ik om jullie mening vragen. Ons ...
Eens, ik zou ook KMA echt willen uitsluiten. Kan me wel voorstellen dat het even duurt voor de eczeem weg is ook als het kma is en je de juiste voeding hebt.

8 dagen geleden

Reactie op Baby2110

Hopelijk volgen jullie dit topic nog en kan ik om jullie mening vragen. Ons ...
Je kunt altijd zelf bussen koemelkvrije voeding aanschaffen. Op Facebook is er een groep waar de bussen voor een tientje worden aangeboden. Onze jongens kregen vreselijke eczeem van de Pepti, nog meer dan dat ze al hadden. Wij smeren nu al 4 maanden hormoonzalf. Dan blijft het onder controle. Wij zijn zelf in overleg met de kinderarts Pepti gaan geven, maar toen dat ook niet goed viel, zijn we zelf overgestapt op Neocate. Wel meteen contact gehad met onze kinderarts, maar we moesten nog een paar weken wachten op het telefonisch consult met hem. Maar ondertussen kregen we er echt andere kinderen voor terug. Ze kregen veel meer energie en begonnen weer te ontwikkelen. Hier waren ze ook super rustig en groeiden ze relatief goed. Maar de flessen geven was een groot drama van krijsen, overstrekken, (projectiel) spugen, ‘s avonds en ‘s nachts slecht slapen, kleine beetjes willen drinken, veel krampjes en scheten laten, gekke korrelige ontlasting. Op de Neocate doen ze het echt goed!