15 Reacties

13 dagen geleden

Sinds wanneer doet hij dit? Onze fysiotherapeut zei dat het daardoor langer kan duren voor ze gaan lopen. Dat hij dit doet kan verschillende redenen hebben; niet goed kunnen opstaan/staan zonder zich vast te houden (oefen bijv. om vanaf een laag krukje te gaan staan) of zich niet stabiel genoeg voelen op zijn voeten. Als je twijfelt wat het is en of hij zelf vanuit hier de overstap gaat maken naar los lopen kan je best een fysiotherapeut vragen, bij jonge kinderen is het vaak beter om iets goed aan te leren dan iets 'verkeerds' af te leren. Zeker als gewoontes ook handig zijn.. kinderen die billenschuiven kunnen dit ook tot 2 jaar blijven doen omdat dat voor hen goed werkt en ze niet de kracht opbouwen voor het rechtop staan.

12 dagen geleden

Mijn dochter deed dit ook. Ze ging uiteindelijk wel uit zichzelf lopen bij 23 maanden. Nadat ze geleerd had dat lopen op de voetjes veel handiger is als op de knieën stopte ze er ook mee. Als je je zorgen maakt kun je dit overleggen met het cb. Die kunnen je doorverwijzen naar de fysio. Die kan kijken of er iets aan de hand is.

12 dagen geleden

Reactie op Pip94

Sinds wanneer doet hij dit? Onze fysiotherapeut zei dat het daardoor langer ...
Hij doet het nu ongeveer drie maanden. 4 maart zette hij voor het eerst een paar stapjes los, maar dat is helemaal verleden tijd. Hij wil het echt niet meer / ziet niet de noodzaak. Zodra je hem wil laten lopen zakt ie door z’n knieën. Ook aan 1 handje lopen doet hij niet, hij zoekt meteen steun met de andere hand. Hij kan niet los staan zonder steun. Elke keer als we naar cb gaan met zorgen dan doet hij t de dag daarna wel ineens, en zij geven aan, hij hoeft alleen met 18 maanden zich te kunnen optrekken, dus daar heen gaan heeft weinig zin voor m’n gevoel.

VRIEND

12 dagen geleden

Onze dochter heeft nooit 'normaal' gekropen, altijd zittend op haar knieën. Met 18 maanden deed ze eerste losse stapjes en toen ze dit eenmaal deed bleef ze dit (met vallen en opstaan) proberen. Dus persoonlijke zou ik niet denken dar je er iets nee moet. Hij loopt al langs tafel. Dan zal de stap komen proberen 'over te steken' naar bank oid. Wel zou ik blijven uitdagen door bijv als hij langs tafel loopt zelf net een klein stapje buiten zijn berreik te staan met uitgestrekte handen.

12 dagen geleden

Reactie op cocomeloen

Mijn dochter deed dit ook. Ze ging uiteindelijk wel uit zichzelf lopen bij ...
Hoelang heeft jouw dochter op haar knieën gelopen en heeft ze fysio gehad?

12 dagen geleden

Reactie op 2020mama

Onze dochter heeft nooit 'normaal' gekropen, altijd zittend op haar knieën. ...
Dat uitdagen doen we inderdaad, als we te dichtbij zitten blijft hij 1 hand vast houden aan de tafel en dan laat ie zich “vallen” richting ons en als we iets verder gaan zitten, gaat ie eerst op z’n knieën 😅 Vanaf welke leeftijd begon jouw dochter met op de knieën te lopen?

12 dagen geleden

Bedankt trouwens allemaal voor jullie reacties

12 dagen geleden

Reactie op smollpingu

Hoelang heeft jouw dochter op haar knieën gelopen en heeft ze fysio gehad?
Ongeveer van 16 tot 23 maanden. Fysio gehad maar die deed niks dus die heb ik gauw weer weggestuurd. Wel heb ik rond 19 maanden de salontafel weggeschoven en al haar speelgoed op de bank neergezet. Hierdoor ging ze echt uren lang staan om te spelen en werden haar beenspieren sterker. Daarna ging ze langs de meubels lopen en toen ging het snel. In één dag besloot ze haar handen los te laten en ze kon ineens heel goed los lopen.

7 dagen geleden

Reactie op cocomeloen

Ongeveer van 16 tot 23 maanden. Fysio gehad maar die deed niks dus die heb ...
Aah dat is wel lang. Maar ze liep toen ze startte ook nog niet langs meubels? We hebben nu een keukentje gekocht dus daar kan hij ook aan staan. Hij loopt nu bijna 5 maanden langs, duurt me toch allemaal te lang 😅

7 dagen geleden

Hoe hebben jullie dat gedaan in de zomer? Buiten schuren heel z’n knieën kapot en een korte broek geven we dus niet aan.. Je hebt wel knie beschermers maar denk dat t daardoor niet minder aantrekkelijk wordt om op de knieën te lopen 😂

7 dagen geleden

Reactie op smollpingu

Hoe hebben jullie dat gedaan in de zomer? Buiten schuren heel z’n knieën ka ...
Gewoon een korte broek aan doen! Als het pijn doet verzint hij echt wel een andere manier om er te komen. Ofwel door te gaan lopen, of op handen en voeten (dat deden onze kinderen een tijdje)🤣

7 dagen geleden

Aahhh dat deed onze eerste ook😄😄 hij zag ook de noodzaak van lopen niet! Uiteindelijk zijn we wel iets meer gaan oefenen met ‘van mama naar papa lopen’. En uiteindelijk is hij toen met 20 maanden ofzo gaan lopen. Ik heb me er eigenlijk nooit druk om gemaakt, zag het meer als een stukje zekerheid willen hebben om niet te vallen. Daarna overigens wel fysio gehad om te checken waarom hij een beetje gekkig liep, maar dat kwam dus omdat hij pas zo laat ging lopen en was heel normaal.

7 dagen geleden

Ons zoontje deed dit ook, ik denk ongeveer 2-3 maanden gedaan. Hij werd vaak door zijn broer omver gelopen, en vond op zijn knieën meer stabiliteit. Is met 15 maanden gaan lopen (dus wel een wat jonger dan dat jouw kindje nu is)

7 dagen geleden

Reactie op smollpingu

Aah dat is wel lang. Maar ze liep toen ze startte ook nog niet langs meubel ...
Toen ze met de fysio startte liep ze niet langs de meubels. Dat is allemaal daarna gekomen. Geduld! Het komt vast wel goed :)

6 dagen geleden

Reactie op cocomeloen

Toen ze met de fysio startte liep ze niet langs de meubels. Dat is allemaal ...
Het komt ook zeker goed, ik ben gewoon te ongeduldig haha