10 Reacties

2 maanden geleden

Foto van voorhoofd wel net ingesmeerd

2 maanden geleden

De combinatie spugen,krampjes,uitslag zou koemelkallergie kunnen zijn. Pepti zijn geknipte koemelkeiwitten de een doet het er goed op de ander heeft echt hypoallergene voeding zoals neocate of alfamino nodig. Hier eentje die echt alfamino nodig heeft. Ik zou een diëtisten zoeken i.v.m. machtiging die je kan krijgen voor de voeding zodat het vergoed wordt. Kinderarts kan ook, mijn ervaring is er slecht mee. Ik heb echt moeten vechten ervoor om hem op hypoallergene voeding te krijgen. Daarbij ook nog maagbeschermer voor zijn verborgen reflux.

2 maanden geleden

mijn zoontje heeft deze klachten ook precies zelfde krampen nutrilon omneo gedroogte voorhoofd uitslag op gezicht huile na voeden kan dit koemelkalergie zijn? zoja hoe kunnen we dit zeker weten?

2 maanden geleden

Reactie op D-DeDo

mijn zoontje heeft deze klachten ook precies zelfde krampen nutrilon omneo ...
Doormiddel van starten met geknipte koemelkeiwit voeding/hypoallergeen. Verdwijnen de klachten dan binnen 4 weken. Weet je eigenlijk genoeg. Hier na 3 maanden langzaam weer eens 1 schepje gewone voeding toegevoegd en alle klachten kwamen terug. Dus ja dan weet je het is een allergie.

VRIEND

2 maanden geleden

Dit klinkt zoals hoe het bij ons begon. Ik zou bij huisarts pepti vragen en als dut niet afdoende is neocate proberen. Voor ons was neocate de oplossing. Laat je niet afpoeieren. Hebben wij wel laten doen, we werden pas geholpen toen onze kleine meid tot bloedens toe opennlag van de hevige eczeem. Ook als is het geen kma, dan heb je het maar uitgesloten.

2 maanden geleden

Reactie op 2020mama

Dit klinkt zoals hoe het bij ons begon. Ik zou bij huisarts pepti vragen en ...
Zijden ze bij jullie dan ook dat de eczeem berg is?

VRIEND

2 maanden geleden

Reactie op kimneefs

Zijden ze bij jullie dan ook dat de eczeem berg is?
Nee, eerst steeds 'alle baby's spugen' en 'alle baby's huilen' (maar was beiden echt extreem bij ons). Later toen we werden gehopen werd gezegd dat dit echt niet op kma leek maar constitutioneel eczeem en diverse (hormoon) zalven gesmeerd. Pas met 8 maanden (dus 8 helse maanden) neocate gekregen. Toen verdwenen krampen en ook eczeem grotendeels. Dochter had overigens ook veel berg. Maar op haar wangen was toch echt eczeem. Al is het geen kma, je kan het maar uitgesloten hebben. I hen echt spijt dat ik niet heb aangedrongen, maarja onzekere nieuwe mamma.

2 maanden geleden

Reactie op kimneefs

Zijden ze bij jullie dan ook dat de eczeem berg is?
Berg is eczeem, seborrhoisch eczeem. Na 4 weken moet dit worden overwogen. Onderstaand een link geeft meer info (ook even tot beneden scrollen) https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/berg/ Bij serieuze KMA zal Pepti niet voldoende zijn en zal Neocate of Nutramigen nodig zijn. Mijn dochter heeft ernstige verborgen reflux gehad. Dat werd ook niet geloofd tot we, na veel drammen van mij, we bij de kinderarts kwamen met een meisje met ondergewicht en een verbrande slokdarm. Niemand die mij nog met een kluitje in het riet stuurt.

2 maanden geleden

Hoe is de ontlasting? Krampjes, (verborgen) reflux en spugen heeft bijna elke baby en op deze leeftijd zit vaak ook wel echt de piek. Als er slijm en bloedsliertjes in de ontlasting zitten is dit wel een duidelijk kenmerk van allergie. Zou even overleggen met de huisarts wat raadzaam is. Eventueel kan die ook overleggen met de kinderarts. Koemelkvrij dieet voor 2 weken is het mooiste want dan kun je echt zien of de klachten verdwijnen of dat het toch losstaat van allergie. Maar dat is met kunstvoeding wel zoeken. Pepti is niet volledig koemelkvrij dus kan bij ernstige allergie nog klachten geven. Nutramigen is een optie maar weet niet of dat dat vrij verkrijgbaar is. Neocate kan alleen op recept.