9 Reacties
9 maanden geleden
Ken je marike bol op insta?
Zij deelt allerlei allergie proef recepten.
Onze favo was (en is) nog altijd gewoon pasta rode saus:
Spekjes uitbakken zonder olie, Italiaanse groentemix erbij even meebakken, tomatenpasta erbij en ook even uitbakken (tot t niet meer zuur ruikt), tomatenpulp of -blokjes of -passata erbij en lekker een uurtje op laag vuur laten doorpruttelen. Voor lastige eters even door de blender.
9 maanden geleden
Bijna elk recept met koemelk kun je bijna 1:1 vervangen door een plantaardig alternatief, dus laat je niet beperken? Let wel op dat je dan bijv een sojamelk z贸nder suiker pakt. Kaas, boter, melk, room, alles vind je wel in de supermarkt dus kijk ook gewoon bij de normale recepten voor inspiratie
9 maanden geleden
Als ontbijt havermelk met havermout met een topping naar keuze! Banaan, peer, noten, je kunt het zo gek niet maken.
Maar inderdaad wat hier werd genoemd, je kunt tegenwoordig alles wel vervangen! Bij de AH hebben ze veel vegan keuzes en in de app kun je selecteren op koemelkallergie.
9 maanden geleden
Enige tip die ik heb is dat je let op het soort plantaardige melk vervanger. Onze di毛tist gaf aan dat je het beste er 1 kiest waar jodium/jood aan toe is gevoegd, omdat dit iets is waar moeilijker aan te komen is in een koemelk vrij dieet. Wij hebben Alpro Growing Up die we door zijn ontbijt pap doen. Hier zitten ook weinig suikers in en werd door onze di毛tist aangeraden.
9 maanden geleden
Hier kook ik al 2 jaar koemelkvrij (vanaf dat hij met de pot mee at). Je kunt tegenwoordig alles van een gewoon recept vervangen met een plantaardige variant. Dit is gewoon 1:1. Stel je maakt een quiche, dan voegen wij ipv kookroom daar de blueband kookroom aan toe. Je proeft geen verschil. Alles wat met kaas is heeft hij zijn eigen geraspte kaas. IJsjes en toetjes zijn tegenwoordig in zoveel plantaardige varianten verkrijgbaar.
9 maanden geleden
Ik wil je ook even de Lidl tippen. Zij hebben veel producten op basis van haver. Ik eet alweer bijna een jaar koemelkeiwitvrij ivm borstvoeding en bij mijn middelste ook twee jaar gedaan. Ze hebben daar lekkere en betaalbare haver melk, haver en kokos yoghurt en andere toetjes. Vegan ijs, vegan pizza. En heel fijn is dat er vaak ook geen soja aan toe is gevoegd ivm andere allergie毛n in huis 馃槵.
Zoals gezegd kun je alles koemelkeiwit vrij maken, maar mijn allereerste gerecht wat ik ooit maakte koemelkeiwitvrij 6 jaar terug, na lang nadenken hierover is nog steeds een groot succes, ook bij de kinderen dus die zal ik wel even delen het is gelijk voor 2 keer en lekker makkelijk:
2 uitjes lekker even fruiten, daarna 4 in reepjes gesneden punt paprika鈥檚 er bij en echt wel tussen 5 en 10 min mee bakken. Dan doe ik er ook de al andalus kruidenmix van Johnie Boer bij, 1 eetlepel (niet pittig, geschikt voor kinderen) daarna 2 blikjes tomatenblokjes, 2 blikken kikkererwten, 2 blikken kidneybonen en een blik mais er bij en dan 15 min laten pruttelen met een deksel erop. Lekker met wat rijst er bij, tortilla chips, koriander, avocado en/of guacamole en chilisaus. Mijn dochter vroeg pas om dit te eten met haar verjaardag. Succes en na een tijdje ben je er echt aan gewend en is het niet lastig meer.














