6 Reacties
4 jaar geleden
Nee hoor, geen probleem!
Het is een beetje de vraag wat het met de houdbaarheid doet, dus als je het vervolgens in wilde vriezen om over een half jaar te geven kan dat waarschijnlijk ook maar weet je niet zeker wat t gaat doen.
Hooguit heb je de actieve bestanddelen van je melk (goed voor darmen, weerstand e.d.) een tik gegeven doordat de koelkastmelk wat sneller opwarmde toen je het mengde. Dat doet niets af aan de voedingswaarde, en er komen in zo'n korte tijd ook niet ineens bakken met schadelijke bacteri毛n in.
4 jaar geleden
Doe ik wel vaker een nieuw onderzoek toont ook aan dat dit geen enkel probleem is voor de melk.
Onze melk kan een hele hoop hebben 馃檶馃徎
4 jaar geleden
De reden waarom dit niet wordt geadviseerd is omdat bij koude temperaturen bacteri毛n veel langzamer groeien. Door warme melk bij koude melk toe te voegen, start je dus de bacteriegroei weer op in de melk waarvan die eigenlijk al vertraagd was. Is dus niet zo erg maar dan is het inderdaad minder lang houdbaar :)
4 jaar geleden
Nee hoor geen probleem. Temperatuursschommelingen kunnen de kwaliteit wat achteruit brengen, dus vandaar liever melk van gelijke temperaturen bij elkaar doen. En hoe kouder hoe minder bacteri毛n zich zullen vermenigvuldigen. Maar geen enkel probleem als t een keer anders gaat!
Moedermelk bederft bijna niet. Nieuwe studies laten zelfs zien dat het in de koelkast een maand houdbaar is!














