20 Reacties
3 jaar geleden
Niet te vaak rijst geven hoor...das nier goed voor ze!
Maar ik doe idd vaak met pindasaus, of ik maal groenten wat het dan smeuïg maakt. En dan appart voor hem en coor ons gewoon lekkere nasi ofzo haha
3 jaar geleden
je kunt natuurlijk een soort 'curry' maken met kokosmelk
en vandaag had ik rijst met chili
ik houd zelf onwijs van rijst met aubergine&tomaat (en feta en koriander)
3 jaar geleden
Soja of ketjap sausje... je hebt maar heel weinig nodig. Of een nasi mix... kan je zelf ook heel gezond maken ipv zo'n pakkie. En verder aanlengen met extra water... of spinazie a la creme. Of zelf kerriesaus maken, roti saus... en bij smikkele.nl kan je het ingeredient en de leeftijd in voeren, altijd handig!
3 jaar geleden
Kip kerrie met kokosmelk is ook lekker!
En je kan ook plantaardige creme fraiche oid gebruiken, alleen opletten dat je niet té veel geeft.
Een lekkere tomaten-groentensaus kun je ook maken, dat is hier ook altijd een succes. Gebruik vrijwel alle kruiden op zout en peper na dus best wat mogelijkheden 😃
3 jaar geleden
Tomatensaus valt hier erg in de smaak met rijst. Ik maak die saus altijd als we gevulde paprika eten (ik doe er alleen geen zout doorheen. Ook niet voor onszelf)
https://www.smulweb.nl/recepten/1371107/gevulde-paprika-met-gehakt-en-tomatensaus
3 jaar geleden
Reactie op Iloon1986
Tomatensaus valt hier erg in de smaak met rijst. Ik maak die saus altijd al ...
Ow en www.smikkels.nl is miss handig als inspiratie voor als je kindje een x niet met de pot mee kan eten.
3 jaar geleden
Als ze zo klein zijn hebben ze nog geen echte smaak, alsin; je kan nog vanalles combineren.
Ik maakte porties groente en had altijd groente ingevroren liggen (ingevroren blokjes uit vriesvak supermarkt). Paar blokjes ontdooien, wat tomatensaus of iets anders (room, yoghurt, ricotta, verzin t) erdoor en dat samen met een pastaatje of rijst. Je kan t deels pureren om er meer saus van te maken en zo de rijst smeuïger te maken.
3 jaar geleden
Gewoon tomaten pureren met doperwtjes er in opwarmen in een pan en mixen met de rijd
3 jaar geleden
Ik deed wel eens met pompoen een een beetje spinazi. Pompoen kan je vaak ook in stukken voor verpakt kopen. En ik deed spagethi vaak met tomaten saus en dan de tomaat wellen. Ik zag dat in tomaten puree ook veel zout zat vandaar. Spinazi met kip philapepia en knoflook voor bijv. Penne.














