14 Reacties

4 jaar geleden

Ben je nog zwanger? Dan zou ik wachten met aanschaffen totdat je bevallen bent. Het zijn best dure aanschaffen en je weet niet zeker of borstvoeding straks lukt. In nood kun je er even een huren en anders is zo'n ding ook zo gekocht.

4 jaar geleden

Reactie op Meringue04

Ben je nog zwanger? Dan zou ik wachten met aanschaffen totdat je bevallen b ...
Ben nog zwanger inderdaad. Maar wil graag beetje informatie en ideen opdoen

4 jaar geleden

Reactie op cynthiatjhe

Ben nog zwanger inderdaad. Maar wil graag beetje informatie en ideen opdoe ...
Ja dat is wel slim natuurlijk! Ik heb heel even gekolfd en vond Medela het fijnste. Ik begreep ook van de kraamafdeling, de kraamhulp en de verloskundige dat zij die ook meestal aanraden. Ik weet niet of je in het ziekenhuis wilt bevallen en dan vantevoren naar een voorlichtingsavond wil, maar daar zijn vaak ook stands waar de verschillende kolven te zien zijn en waar uitleg gegeven wordt.

4 jaar geleden

Ik kreeg via een nieuwe moeder een aanrader: de haakaa borstkolf. Moet me er zelf nog even goed in verdiepen, maar het werkt blijkbaar zonder snoeren etc. en zij vond het heel prettig.

4 jaar geleden

Ik was heel blij met de medela duo kolf ga deze dus hoop ik dit x weer met veel plezier gebruiken op de momenten dat het nodig is.

4 jaar geleden

Kijk even hoe het zit met je zorgverzekering! Ik had er al 1 gekocht en ben nu overgestapt van verzekering, blijk nu 75€ vergoeding te krijgen...

4 jaar geleden

Misschien handig je te verdiepen in de Borstkolven waar goede ervaringen mee zijn en dan te wachten na de bevalling om um te kopen 😉 Bij mijn is de borstvoeding niet gelukt en is een kolf dus ook niet nodig geweest, zonde als je een dure kolf aanschaft, terwijl je niet weet of je het gaat gebruiken. Een kolf is zo besteld en snel in huis.. 😉 En anders kan je ook nog de eerste dagen de kolf van de verloskundige lenen.

4 jaar geleden

Heb een medela swing flex gekocht, maar pas toen ik wist dat t goed ging. Niet goedkoop, maar hij werkt wel 😊 Je zou kunnen overwegen er 1 op marktplaats te kopen en dan de membramen/borstschilden/flesjes nieuw te kopen: dat zijn de accessoires die echt met jouw borst en het kindje in aanraking komen. De rest niet.

4 jaar geleden

Ik heb er een van horigen, erg fijn en een stuk goedkoper dan die van Medela!

4 jaar geleden

Ik zou er eerst 1 huren om te kijken of het ook echt lukt en het je voegt. Want een nieuwe is vrij prijzig.

4 jaar geleden

De prijs van de philips valt best mee, 80 of 90 euro dacht ik voor een enkele. Werkt perfect en heb binnen 10 minuten 100 ml per borst, dubbele vond ik dus ook niet nodig.

4 jaar geleden

Ik zou er even mee wachten tot je bevallen. Want als je borstvoeding niet op gang komt zit je met een duur ding opgescheept. En je kan altijd nog eerst huren. Dat heb ik ook gedaan. Blij dat ik niet gekocht had. Want bij mij lukte het helemaal niet

4 jaar geleden

Mijn ervaring is dat als je er een kunt lenen of kunt aanschaffen via de verzekering je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken in de kraamweek. Huren kan natuurlijk ook. Maar de eerste dagen zijn zo intens! Als je er dan één hebt staan is de drempel gewoon kleiner. Ik had er één van mijn nicht. Een hele oude medela maar die deed het prima. Ik raad wel écht een elektrische en dubbele aan. De borstvoeding kont dan beter op gang. Ik heb de Real Bubee uit China besteld als kolf die ik meeneem naar mijn werk en dagjes uit. Deze kan op een USB/powerbank aangesloten worden en zo hoefde ik geen nieuwe dure kolf aan te schaffen. De real Bubee kost ongeveer €17 en doet écht niet onder voor een medela. Het oude medela beestje stond thuis op een vaste plek aangesloten zodat ik die eenvoudig kon gebruiken.

4 jaar geleden

Reactie op cynthiatjhe

Ben nog zwanger inderdaad. Maar wil graag beetje informatie en ideen opdoe ...
Ehm je kunt ook wachten juist omdat het misschien wel lukt? Dan heb je m eerst helemaal niet nodig.. Je kunt hem in mijn woonplaats via de thuiszorg huren (ik ben lid voor volgens mij €10 p jaar ofzo) je kunt dan ook bedverhogers en andere beval dingen gratis lenen Of je gaat afbouwen als je weer gaat werken of je wilt blijven voeden dan haal je een kolf. Ik vond een simpele handkolf prima voldoen om in het begin af en toe wat voor in de vriezer te kolven (bv als je een avondje weg gaat) Heb het altijd met handkolf gedaan (ook op mijn werk) maar beetje verkeerde zuinigheid hoor, elektrisch schijnt echt veel relaxter te zijn.