10 Reacties

4 jaar geleden

Ik ben na een week gaan kolven. Mijn dochter drinkt wel uit de borst maar ze drinkt deze niet altijd leeg, of soms maar 1 borst per voeding. Vind het ook wel handig om gelijk wat in de vriezer te hebben. Misschien kan je je kraamzorg vragen om advies hierin ook. Ik heb wel gewacht tot de melkproductie goed opgang was.

4 jaar geleden

Ik ben begonnen met kolven de eerste dag na de bevalling. De kleine kon en wilde niet aanhappen, bleek later ook een lipbandje te hebben wat dit nog eens extra moeilijk voor hem maakte. Hij had ook weinig geduld om te wachten tot er melk / colostrum uit kwam. Lipbandje laten laseren en toen kon hij wel goed aanhappen, echter is het gewoon een heel ongeduldig mannetje, dus hij had er niet altijd zin in 😂 2 jaar verder en meneer heeft nu nog steeds geen geduld, maar dat heeft hij niet van een vreemde 🙈🙋

4 jaar geleden

Okee, dus het is sowieso wel verstandig om alvast van te voren een kolfapparaat te hebben?

4 jaar geleden

Reactie op Ilya30

Okee, dus het is sowieso wel verstandig om alvast van te voren een kolfappa ...
Ik ben begonnen met een simpel handkolfje, later pas een electrische dubbele kolf aangeschaft. Handkolfje was €15, dus mocht de borstvoeding niet goed gaan voor wat voor reden dan ook, dan had ik er nog niet gelijk een smak geld aan uit gegeven

4 jaar geleden

Reactie op Ilya30

Okee, dus het is sowieso wel verstandig om alvast van te voren een kolfappa ...
Nee, eerst even kijken of het wel op gang komt. Je kunt een kolf de eerste weken huren. Dit zijn ook kolven die net wat krachtiger zijn.

4 jaar geleden

Reactie op TwinmomJoyce

Nee, eerst even kijken of het wel op gang komt. Je kunt een kolf de eerste ...
Dit kan bij thuiszorg winkels. Maar informeer ook eens bij de poliklinisch apotheek in het ziekenhuis. Wij verhuren ze hier nl ook in poli apotheek.

4 jaar geleden

Ik lees even mee. Ik wil ook meteen borstvoeding via de fles gaan geven. Straks de intake van kraamzorg, ga wel vragen wat ik allemaal nodig heb 🤔..

4 jaar geleden

Ik heb 3 maanden fulltime gekolfd. In het ziekenhuis lukte borstvoeding uit de borst drinken niet, dus dit leek me een goed alternatief. Zo kreeg mijn zoontje toch de goede stoffen uit borstvoeding binnen. Ik had echter veel productie en de borstvoeding nam veel van mijn lichaam, daarom ben ik na 3 maanden op doktersadvies gestopt. Groot voordeel van borstvoeding uit de fles vond ik wel dat mijn man ook flesjes kon geven en ik soms even kon doorslapen. Nadeel vond ik de extra tijd die eerst het kolven en daarna nog voeden en alles schoonmaken kostte. In het ziekenhuis was er een dubbele borstkolf van medela. Ik heb toen de huis-versie daarvan aangeschaft met meerdere flesjes, speciaal tasje voor volle flesjes en zakjes voor in de vriezer. En een rekje voor in de vaatwasser. Vond ik ideaal. Verder zou ik ff goed wat wasbare zoogcompressen aanschaffen, ik had vaak 6 per dag nodig.

4 jaar geleden

Welke fles hebben jullie gebruikt voor het geven van de afgekolfde melk??

4 jaar geleden

Ik heb elf maanden gekolfd. Kolven vond ik fijner dan direct laten drinken, dit deed bij mij veel meer zeer. Nadeel is wel echt de tijd die het kost. Eerst kolven en dan nog flesje geven. Want om de productie op pijl te houden moest ik 7x per dag kolven. En dan per borst 20 minuten.. dus per keer was ik zo 45 minuten verder en dan moest me dochter nog gaan drinken... Had wel een dubbele elektrische borstkolf van medela gekocht. Echter had ik de pech dat mijn borsten niet dezelfde pijn konden verdragen dus ik kon nooit tegelijkertijd kolven. Dus als ik straks nadat de tweede is geboren weer fulltime ga kolven dan ga ik nieuwe kolf kopen. Waarbij ik wel per borst verschillend kan instellen. Dan kan ik wel tegelijkertijd kolven en dat scheelt heel veel tijd