7 Reacties

4 jaar geleden

Hoi, Ik kolf sinds mijn dochter 3 dagen oud was. Ze is nu 12 weken oud. In het begin moest ik van het ziekenhuis om de 3 uur kolven en dan niet langer dan een kwartier Nu kolf ik 4 keer per dag. Ik merk dat als ik mijn dochter aan de borst heb gehad ik minder melk kolf dan als ik haar niet aan de borst heb gehad. Wat je nu kolft is meer dan genoeg kolven moet ook geen wedstrijd worden zei mijn kraamverzorgster dat zou niet goed zijn voor de productie. Ik merk wel dat ik de ene dag meer produceer dan de andere dag. Als ik merk dat ik zoveel moet kolven werkt dat de productie tegen. Ik kolf zelf met de arbo calypso merkte wel verschil met de grote en de kleine qua hoeveelheid en hoelang te kolven. Succes!

4 jaar geleden

Ik had 's ochtends altijd meer productie dan 's middags. Misschien kun je dat eens proberen. Verder inderdaad niet teveel op focussen, dat doet je productie geen goed. Succes!

4 jaar geleden

Reactie op SueVK

Ik had 's ochtends altijd meer productie dan 's middags. Misschien kun je d ...
Hoi hoi, ik lees verschillende reacties over na de ochtendvoeding. Bedoelen ze dan voeding van ongeveer 08:00 uur of bedoelen ze dan eerder? Ik kijk inderdaad even wat het best werkt voor Mij. Moet mijn weg daar nog in vinden.

4 jaar geleden

Reactie op babyblue-24

Hoi hoi, ik lees verschillende reacties over na de ochtendvoeding. Bedoelen ...
Ik voedde mijn dochter vaak rond 8u en dan kolfde ik rond 10u. Daarna kwam mijn dochter dan weer voor een voeding. Dam kolfde ik in de middag ook nog maar echt veel minder dan in de ochtend.

4 jaar geleden

Reactie op SueVK

Ik voedde mijn dochter vaak rond 8u en dan kolfde ik rond 10u. Daarna kwam ...
Ik vroeg mij af dat als je kind vlak na het kolven op verzoek komt. Zit er dan nog wel genoeg melk in om te voeden? Mijn borsten voelen dan snel leeg maar als ik zelf erin knijp komt er een hele straal melk uit.

4 jaar geleden

Reactie op babyblue-24

Ik vroeg mij af dat als je kind vlak na het kolven op verzoek komt. Zit er ...
Een kindje kan meer melk uit de borst halen dan een kolf! Ze zijn dan ook meteen bij t achtermelk. Dat is vetter, dus zitten ze sneller vol.. Op dit moment drinkt ze ook nog heel weinig natuurlijk!

4 jaar geleden

Idealiter wacht je tot je kindje 4-6 weken is voor je begint met kolven. Op die manier kunnen vraag en aanbod zich beter op elkaar afstemmen. Wat je nu kolft is voor deze leeftijd echt al heel erg veel! Als je kijkt wat de maaginhoud van je kindje is nu, dan is dat minder dan wat je kolft. Tel daarbij op dat wat je nu kolft ‘extra’ is. Het is immers kolven buiten de voedingen om, in plaats van kolven op het moment dat je anders zou voeden. Af en toe kan dit geen kwaad, maar je moet oppassen dat je dit niet te vaak doet. Dan loop je het risico op overproductie, en hoewel dat luxe klinkt is het echt geen pretje. Zowel voor jou als voor je kindje niet. Misschien ook goed om te weten dat je niet een heel groot voorraadje nodig hebt. Straks is het in principe zo dat je kolft op het moment dat je kindje afgekolfde melk drinkt. Als je dan niet kolft is dat immers niet prettig en je loopt juist het risico dat je productie dan teveel daalt. Een paar kleine voedingen in de vriezer is echt meer dan genoeg. Heel veel informatie, maar ik hoop dat je er iets mee kunt! Weet dat borstvoeding en kolven aan het begin even zoeken is, maar jullie gaan er vast snel je weg in vinden. Kijk vooral goed wat voor jullie werkt en stel vragen als je ze hebt. Op Facebook zijn de groepen van La Leche League en Borstvoedingsforum hier ook hele fijne plekken voor. Ik heb het idee dat in deze app vaak niet heel veel antwoorden komen op vragen over borstvoeding, dat is op die groepen met duizenden leden wel anders!