21 Reacties

13 dagen geleden

350 euro, dat is inclusief onderzoek en voorlichting. Daarna ook nog een keer terugkomen maar grotendeels is het vergoed door de zorgverzekering. Vaak word de laser gebruikt als het echt dieper zit, als je het met schaar zou doen dan heb je heel veel bloedverlies en ook meer kans dat het fout gaat.

13 dagen geleden

Reactie op Manon213

350 euro, dat is inclusief onderzoek en voorlichting. Daarna ook nog een ke ...
Waar kort je het doen? Nederland wellicht? Want hier niet terugbetaald in België

13 dagen geleden

Reactie op Suzanne3

Waar kort je het doen? Nederland wellicht? Want hier niet terugbetaald in B ...
Liet

13 dagen geleden

Reactie op Manon213

350 euro, dat is inclusief onderzoek en voorlichting. Daarna ook nog een ke ...
Die keer terugkomen was nog apart betalen?

13 dagen geleden

Suzanne, woon je in België? Dan heb ik geen idee. Ik heb bij mijn zoontje 5 jaar terug geen rekening gezien, is rechtstreeks naar de zorgverzekering gegaan. Uiteindelijk was dit niet voldoende, maar lactatiekundige wilde na het lazeren niet meer knippen, uiteindelijk via huisarts bij de kno arts in het ziekenhuis terecht gekomen en is er alsnog geknipt. Ik heb van niets een rekening gezien. Uiteindelijk vond ik het knippen vele malen prettiger. Het bloedverlies viel reuze mee en het wondje genas veel sneller en mooier.

13 dagen geleden

Reactie op mariez86

Suzanne, woon je in België? Dan heb ik geen idee. Ik heb bij mijn zoontje 5 ...
Ik woon in Nederland

13 dagen geleden

In België hier. Blijkt 385 EUR plus 35 EUR voor de lactatiekundige. Amai das heel veel geld. Toch wel afzetterij voor een totale tijd minder dan een uur.. geen concurrentie met laser.

13 dagen geleden

Hier was het 40 euro, gewoon bij ons thuis door een verloskundige uit de buurt. Wel al na 1,5 week dus laseren en pijnstilling was niet nodig. Wat ik begreep is dat de zenuwen in de tong de eerste 6 (?) weken nog niet uitontwikkeld zijn en het dan pijnloos met een schaartje kan. En daarna moet het met een laser omdat er dan zenuwen zijn. Maar het kan ook anders zitten!

13 dagen geleden

Reactie op Suzanne3

Waar kort je het doen? Nederland wellicht? Want hier niet terugbetaald in B ...
Ik ben van België en wij hebben wel een deel terugbetaald gekregen hoor. Ik denk iets van een €80. (Het hangt af van hoeveel riempjes er gelaserd worden, hier was het tong en lip, maar normaal zou je minstens €50 moeten terug krijgen.) Met de laser heb je minder kans op littekenweefsel, dat zou de beweging opnieuw negatief beïnvloeden. En dat zou dieper gelegen gebieden inderdaad ook bereiken, wat met de schaar niet zo is. Hier was de schaar sowieso geen optie, want wij hadden ook het lipriempje. Als je dat met de schaar doet, moet het opnieuw vast gemaakt worden aan de lippen, dus dan doen ze alleen onder narcose. Dan vond ik de laser een veel beter alternatief. Ik vind de prijs niet overdreven. Hier was er sowieso geen percent voor iemand, want wij zijn op eigen initiatief gegaan. Tijdens de behandeling blijf je bijna 2 volledige uren onder begeleiding van een medewerker: die overloopt nog eens alles met je, stelt je op je gemak, controleert nóg een keer. Gaat dan mee met de ingreep. Op dat moment doen ze dat even met 3 medewerkers en dan komt ze weer terug en kijkt mee bij de eerste keer drinken enz... Die mensen moeten natuurlijk ook allemaal betaald worden, los van dat je ook nog eens betaalt voor de opgebouwde expertise. En dat er hier in België inderdaad nog maar weinig mensen zijn die hier in geschoold zijn, zal de prijs waarschijnlijk ook wat opdrijven ja. Hier was het trouwens een wereld van verschil. We hadden een ander kind na de ingreep. En dus elke euro waard. Ik heb echter ook al mensen gehoord bij wie het niet zoveel gedaan heeft en dan kan ik me inbeelden dat je het heel duur vindt. Volg vooral je gevoel en doe waar jijzelf achter staat.

12 dagen geleden

Hier half jaar geleden gewoon volledig vergoed door gespecialiseerde tandarts met een elektrotoom: https://www.tongriempraktijknijmegen.nl/werkwijze/

12 dagen geleden

Reactie op Schaakmeisje

Ik ben van België en wij hebben wel een deel terugbetaald gekregen hoor. Ik ...
Waar liet je het doen?

12 dagen geleden

Reactie op Suzanne3

In België hier. Blijkt 385 EUR plus 35 EUR voor de lactatiekundige. Amai da ...
Snap ik. Is echt veel geld. Ik vond uiteindelijk het knippen van de tongriem echt niet naar. Dit kan een lactatiekundige ook thuis doen. Zal een hoop schelen in de kosten.

12 dagen geleden

Hier in het ziekenhuis gedaan, volledig gratis.. gewoon bij een goede kinderarts

12 dagen geleden

Mijn zoontje is gelaserd. Was toen 2 weken oud ongeveer. Heb nooit een rekening gezien, dienis naar de zorgverzekeraar gegaan. Tongriem kliniek zat om de hoek.

11 dagen geleden

Bij de kindertandarts is het laseren volledig vergoed, nooit een factuur gezien. Met doorverwijzing van de verloskundige, misschien dat dit nog een verschil maakt. Bij ons zoontje lag het riempje wat verstopt waardoor in de kraamweek doorknippen volgens de verloskundige misschien wat te "barbaars" zou zijn 😅

11 dagen geleden

Reactie op Suzanne3

Waar liet je het doen?
Wij zijn in Gent geweest. Ik denk dat dit dezelfde plek is. Zijn jullie rond 1 jaar terug op controle geweest of zijn jullie dit van plan? Ze hebben er toen iets van verteld maar geen idee meer. We merken dat ons zoontje al wat later is met woordjes zeggen…

11 dagen geleden

Reactie op mhvv

Wij zijn in Gent geweest. Ik denk dat dit dezelfde plek is. Zijn jullie ro ...
Wij hebben trouwens meer dan €100 teruggetrokken via het ziekenfonds. Ze hebben ze wel alle 4 moeten laseren.

11 dagen geleden

Misschien niet een antwoord op je vraag maar zou vooral kijken ook of de indicatie juist is, en niet alleen op advies van bijvoorbeeld de kraamverzorgende afgaan. Er is het afgelopen jaar eea gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften hierover, dat je hiermee terughoudend moet zijn omdat de indicatie er vaak niet is en er mogelijk ook complicaties kunnen optreden. Wanneer je het via een arts (in het ziekenhuis) laat doen verwacht ik dat het onder de basisverzekering zal vallen.

11 dagen geleden

Ons zoontje zijn tongriem is gelasert bij de tongriemkliniek in Groningen. Het viel onder de tandartsverzekering, dit is voor kinderen nog gratis. We hebben dus niks betaald.

11 dagen geleden

Wij zijn bij de tongriemkliniek in Groningen geweest. Viel onder de tandartsverzekering en dus niks betaald.