12 Reacties

één jaar geleden

Doe je bij de groentenpap ook een lepeltje olie? Dit hebben ze namelijk echt nodig en kan anders zorgen voor constipatie en dus enorme buikpijn tot gevolg.

één jaar geleden

4mnd is ook wel heel erg vroeg om er echt mee te beginnen. Als de krampen nu al 2mnd aanhouden, waarom ben je er dan niet even mee gestopt? Klinkt alsof de darmpjes er gewoon nog niet klaar voor waren 😕 Wij hebben toen we rond 5mnd begonnen ook na 2 weken een pauze ingelast omdat ze krampen leek te krijgen. Het is allemaal nog maar voor het oefenen, zo jong. Dus waarom zo'n haast als het problemen lijkt te geven en je kindje pijn heeft

één jaar geleden

Reactie op Yref

Doe je bij de groentenpap ook een lepeltje olie? Dit hebben ze namelijk ech ...
Eigenlijk nog niet gedaan omdat ik dacht dat dit m.n. voor de vetzuren en energie was en me dat nu in deze kleine hapjes nog niet nodig leek. Nog nooit gehoord dat dit ook voor de stoelgang goed kan zijn, ga het zeker proberen!

één jaar geleden

Reactie op Bolleke32

4mnd is ook wel heel erg vroeg om er echt mee te beginnen. Als de krampen n ...
We zijn ook een tijdje gestopt, maar ook toen sliep hij slecht. We zijn echt een beetje aan het zoeken waar het vandaan kan komen. Bij de oudste gingen de hapjes allemaal prima dus ik zag niet in waarom ik niet met 4mnd zou kunnen starten. Wordt ook geadviseerd... Zeker nu hij 6mnd is. Ik ben vooral op zoek naar mensen die dit herkennen, omdat ik me afvraag of dit mogelijk het probleem zou kunnen zijn.

één jaar geleden

Wij begonnen met 6mnd en nooit last gehad. Wellicht zijn de darmen toch geirriteerd geraakt door het vroege beginnen. Ik zou even 1 a 2 weken stoppen, alleen melk geven en dan rustig beginnen. Dus echt met enkele hapjes

één jaar geleden

Reactie op xxTessa

Wij begonnen met 6mnd en nooit last gehad. Wellicht zijn de darmen toch gei ...
Ps : je baby komt niets te kort als je tijdelijk stopt, melk blijft hoofdvoeding

één jaar geleden

Wij zijn met 6 maanden begonnen met vaste voeding en onze dochter had daardoor ook 's nachts krampen. Ze huilde hoger en anders, dat was haar huilen als ze pijn had. Ze had geen last van obstipatie maar we denken wel pijn ivm darmkrampen ofzo. Het was voor ons zoeken wat wel en niet kon en zijn regelmatig even gestopt en weer heeel langzaam opgebouwd met 1 voedingsmiddel. Vanaf een maand of 9 a 10 ging het beter. Sowieso zijn de darmen pas rijp genoeg om vaste voeding aan te kunnen rond 6 maanden, ik snap nooit zo goed waarom het CB adviseerd met 4 maanden te beginnen. Maar of je nou met 4 of 6 maanden begint; het kan altijd dat jouw kindje er last van krijgt omdat de darmen toch ineens hele andere en nieuwe stoffen tot zich krijgen die ze moeten verteren. Dat is wennen voor een lichaampje en niet ieder kindje kan dat meteen goed aan.

één jaar geleden

Onze dochters kregen ook krampjes bij het introduceren van vaste voeding. Dus ik bouwde het heel langzaam op, ze kregen dan vaak 4 dagen achter elkaar hetzelfde (bijv. wortel), en daarna een aantal dagen achter elkaar iets anders (broccoli) en dan weer een keertje wortel, dan weer broccoli, en dan weer iets nieuws. De eerste tijd alleen groenten, daarna ook fruit en daarna brood erbij. Na een paar maanden hadden ze er minder last van en kon ik het wat meer loslaten. Maar zij aten met 12 maanden echt nog niet met de pot mee

één jaar geleden

Het kunnen krampjes zijn, maar als je al 2 maanden hapjes geeft denk ik eerlijk gezegd niet perse dat het daar (nog) mee te maken heeft. Er kunnen zoveel oorzaken (of soms juist niet perse een oorzaak) zijn waardoor je kindje onrustig slaapt. Sprongetjes, slaapregressie, wakker schrikken oid. En veel signalen lijken op iets te lijken (net als zuigbehoegte of verdriet ook snel voor honger wordt aangezien) maar zijn soms toch wat onverklaarbaar.

één jaar geleden

Ik ben ivm dit soort klachten, plus uitslag in gezicht en handen, naar een diëtist geweest met mijn dochter, en die adviseerde om het heel rustig op te bouwen. 1 voedingssoort per keer, paar dagen achter elkaar (dat deden we al). Dagboekje bij houden om erachter te komen op welke producten ze lijkt te reageren. Als ze een reactie had op iets, stoppen tot het weer helemaal rustig is, dan pas weer iets proberen. Als ze overal op lijkt te reageren (dat was bij ons het geval), paar weken helemaal stoppen, en dan weer verder. Hij gaf aan dat in zijn vakgebied eigenlijk pas vanaf 9 maanden vaste hapjes echt worden geadviseerd. Dat ze vanaf 1 jaar pas 'nodig' zijn. En dat de adviezen van cb voor lang niet alle babies geschikt zijn. Dat gaf ons veel rust. We zijn blijven proberen, maar bleven dezelfde klachten zien. En inderdaad, vanaf 9 maanden ongeveer, ging het opeens wel bijna allemaal goed. En vanaf 1 jaar nergens meer een reactie op.

één jaar geleden

Wij zijn ook rond 4 maanden begonnen, dit op advies van de kinderarts in ziekenhuis. Van melk kreeg hij enorm veel krampen en obstipatie. Nu met 10 maanden eet hij steeds meer vast en steeds minder melk en wij zien dat het juist veel beter gaat sinds hij vast voedsel krijgt. We hebben zelfs kunnen stoppen met Forlax. Er zijn natuurlijk verschillende oorzaken zijn waarom kindje opeens onrustig is nachts.

één jaar geleden

Reactie op Lieke_21

Eigenlijk nog niet gedaan omdat ik dacht dat dit m.n. voor de vetzuren en e ...
Zeker doen. Best per voeding van ongeveer 150 ml een volle eetlepel. Klinkt heel veel maar de babietjes hebben dit blijkbaar echt nodig.