KV- langer dan 4 uur er tussen?

Vera_0
één maand geleden
Volgen
Wij geven kunstvoeding en voeden op verzoek, maar het komt regelmatig voor dat ze overdag langer dan 4 uur er tussen laat totdat ze weer honger heeft. Zouden jullie dan na 4 uur de fles aanbieden of blijven wachten? Ik vind het maar lastig😅 Mijn dochter is 8 weken oud, drinkt 6/7 keer per dag en we bieden dan een fles aan van 110 ml (krijgt ze regelmatig niet op). Verder is ze goed op gewicht, nu 5,7 kilo.
Reageer
Typ hier je reactie
5 reacties
Verwijderd lid
één maand geleden
Ik gaf geen kunstvoeding maar had wel een baby die er overdag ook zo lang tussen liet. Wij hebben wel geprobeerd na 4 uur wakker te maken omdat we anders op "te weinig" voedingen kwamen, maar dan dronk hij gewoon niet en viel bijna direct weer in slaap. Uiteindelijk alles los gelaten en hem laten komen wanneer hij wilde en dit werkte bij ons beter. Hij dronk effectief en was daarna verzadigd. Ik kan me zo voorstellen dat dit met kunstvoeding ook kan..
newmommy😍
één maand geleden
De eerste ongeveer 3 maand melden de meeste baby’s zich relatief laat uit zichzelf. Daarom is op verzoek in eerste instantie ook op jouw verzoek. Ik hanteerde daarom altijd max 3,5 uur tussen voedingen (uitzondering als hij minder dan 40min nog had geslapen)
Vera_0
één maand geleden
Bedankt voor de antwoorden! Ik denk dan dat we het op verzoek gewoon aanhouden, vandaag kwam ze 1x naar 4,5 uur, maar de andere 2x daarop naar 3 uur, dus denk dat het wel goed komt, het verschilt soms gewoon een beetje. Maar we houden het in de gaten:)
arie1995
één maand geleden
Met die leeftijd had onze dochter ook totaal geen ritme. soms was het 5 uur, maar soms ook 3 uur. Uiteindelijk kwam ze (bijna) altijd op 5 flessen van 120 ml uit. Ze kunnen het heel goed zelf regelen 😊.