19 Reacties

vor 3 Jahren

Je kan ook best nog even doorgaan! Over een maandje mag ze (als je wil natuurlijk) over op gewone melk en kan je misschien lekker een warm flesje melk geven voor het slapen! Zelf vind ik het een prettig idee als ze nog lekker wat warms drinken voor bedtijd. Die 120 van nu, zou ik echt niet te moeilijk over doen, is maar een klein flesje.

vor 3 Jahren

Wij geven nu 2 flesjes melk, sochtends en savonds! Schema is 07:30 180+6 08:00 broodje 10:30 fruit Slapen 11:30 tot 14:00 14:30 broodje 17:30 avond eten 19:00 180+6

vor 3 Jahren

Bij ons verviel eerst die in de middag van rond 14 uur. Dat was hier 15 uur. Ik gaf toen een cracotte of rijstwafel

vor 3 Jahren

Ik zou ook die van de middag weg laten. Een flesje voordat ze na bed gaan is altijd een afschakel momentje, waar ze even lekker rustig van worden.

vor 3 Jahren

Mijn zoontje is al een paar maanden ouder, hij drinkt nog fijn een fles om 18.45 uur :) de grootte varieert nogal. Het is ook geen stilzitter en qua gewicht mag hij het prima hebben. Bij de broodmaaltijd drinkt hij wel vaak wat slechter.. Heeeel af en toe wordt hij savonds rond 22.30 uur nog wakker en dan is niks goed behalve een flesje melk. Wij geven er gewoon aan toe. :)

vor 3 Jahren

Bij 11 maanden gaven wij alleen nog melk in de ochtend (in de vorm van pap) en 's avonds voor het slapen gaan, de fles van 14:00 gaven we niet mwwr. Geprobeerd om met de fles in de avond te stoppen rond de 12 maanden maar hij vond het echt helemaal niks. Hij is nu 14 maanden en krijgt 's ochtends een beker melk en 's avonds direct na het avondeten voordat hij naar bed gaat nog een flesje met 150ml halfvolle melk. Hij krijgt dit als ware als toetje want yoghurt wilt hij niet. Ik vind het voor nu wel prima zo.

vor 3 Jahren

Mijn zoontje van 20maand heeft elke avond nog een fles. Is zijn momentje nog

vor 3 Jahren

Wij hebben het laatste flesje afgelopen week inderdaad eraf gehaald, ook op advies van cb. We hebben een flinke grote jongen van 12,5e kilo, dus hij had het flesje ook zeker niet nodig. Het ritueel iets aangepast met een boekje ipv flesje en hij heeft er niet een keer moeilijk over gedaan en is ook snachts niet wakker geworden plotseling.

vor 3 Jahren

Mijn dochter is 14 maanden en geef nog altijd 180cc voor het slapen Savonds! Wij hebben rond 11 maanden juist die middelste fles weggehaald in de middag!

vor 3 Jahren

Mijn zoontje is wel maar 10 maanden, maar zit al een dikke maand op 2 flesjes, eentje rond 07u en de laatste rond 23u, is een beetje een ritueel geworden om de dag te starten met een flesje en te eindigen :) ik vind persoonlijk van 17u30 tot 8u smorgens wat lang, ik zou het zelf ook niet kunnen 😅

vor 3 Jahren

Mijn dochtertje van 14 maanden krijgt nog 3 flesjes. Eentje ‘s ochtends, eentje bij het ontbijt en eentje voor het slapen gaan. Zijn geen volle flessen van 180 hoor. Die van ‘s middags 15.00 uur was de eerste die eraf ging rond 8 maanden. Cb gaf met 11 maanden aan dat vanaf het jaar die van de avond eraf mag, maar m’n dochtertje drinkt naast haar melk maar weinig, dus wij geven hem nog lekker zodat ze toch vocht binnen krijgt.

vor 3 Jahren

Ons zoontje is bijna 4 jaar en krijgt nog steeds melk voordat hij naar bed gaat. Weleens waar niet in een fles maar gewoon in een beker, hij is er super dol op.en nu de 2de ook weer. Vanaf de 3 flessen heb ik niet meer naar het cb geluisterd daar mee. Ik ben zelf ook dol op melk. Smorgens en smiddags sowieso en het liefst hij t avond eten ook.

vor 3 Jahren

Mijn zoontje is net 1 en had rond 11 maanden dit schema: 8.00 180 +6 pap 10.15 fruithapje met n halve liga + drinken 12.00 1 a 2 boterhammen en yoghurt als hij er maar 1 at + drinken 15.30 fruit + drinken 17.30 avondeten 19.00 180 + 6 rijstebloem Soms was ie zo moe bv na t kdv dat hij die fles niet meer wilde. Dan ook gewoon naar bed gedaan. Nooit geen problemen mee gehad.

vor 3 Jahren

Waarom moet je die eigenlijk afbouwen? Onze zoon wordt overmorgen 1 en krijgt nog steeds 3 flessen per dag, waaronder de laatste tussen 23u en 00u omdat hij dan nog echt honger heeft. Met afbouwen zijn we dus absoluut niet bezig. Maar ik zou zulk advies eigenlijk ook niet opvolgen moest ik ze krijgen. Honger is honger. Een avondfles voor het slapen lijkt me net nog heel normaal op die leeftijd?

vor 3 Jahren

Hier ging het eigenlijk vanzelf. Door meer eten aan te bieden en ze drinken goed uit de drinkbekers is de behoefte voor een flesje over gegaan. Ze dronken vanaf 1 jaar gewone melk uit de drinkbekers. Als ik een flesje zou laten vallen zou ik beginnen met de middag want die is makkelijk te vervangen met wat anders. Rijstwafel, fruit , mariakoekje, van alles En bied eventueel tijdens de middag meer brood aan. Daarna als het stabiel is eerst de ochtend door brood of pap aan te bieden. En als hij dan heel de dag met de pot mee eet en savonds een goede maaltijd en een toetje met wat drinken gaat hij steeds minder drinken en dus uiteindelijk laat je hem vallen;) Komt goed;)

vor 3 Jahren

Ik ben er cold turkey mee gestopt. Had een hele lange en drukke dag gehad en eenmaal eindelijk thuis heb ik me grote vriend op bed gelegd zonder fles en hij sliep 🤣 daarna nooit meer een fles gegeven voor het slapen gaan

vor 3 Jahren

Reactie op Lotski

Waarom moet je die eigenlijk afbouwen? Onze zoon wordt overmorgen 1 en krij ...
Hey Lotski, krijgt hij zijn flesje dan tijdens het slapen tussen 23:00 /00:00? En voor het bedgaan geen melk. Ik merk dat mijn zoontje nog best vol zit rond half 8 voor een fles en drinkt dan heel weinig maar komt daarna wel rond 22:30 /23:30 nog voor een fles.

vor 3 Jahren

Reactie op Mybabys

Hey Lotski, krijgt hij zijn flesje dan tijdens het slapen tussen 23:00 /00: ...
De helft van de tijd is het een droomvoeding (we horen hem wel vaak al smakken), de andere helft wordt hij zelf wakker en kan de fles niet snel genoeg komen. Voor hij gaat slapen (ergens tussen 19u00 en 20u00) krijgt hij ook nog steeds een fles. Wel een grotere dan die van tussen 23u00 en 00u00. Maar ook die gaat vrijwel altijd helemaal op. Tussen 17u30 en 18u00 eet hij 2 à 3 sneden brood.

vor 3 Jahren

Reactie op Lotski

De helft van de tijd is het een droomvoeding (we horen hem wel vaak al smak ...
Oke, dankjewel voor je reactie!