14 Reacties

3 jaar geleden

Ik heb een flesje van haakaa die ik er even aan hang aan het begin van de voeding. Is een handkolf

3 jaar geleden

Reactie op kich

Ik heb een flesje van haakaa die ik er even aan hang aan het begin van de v ...
En kolf je dan eerst af of hangt het flesje gewoon even aan je borst om de melk op te vangen?

3 jaar geleden

Er zijn lekschalen van Mandela. Ideaal! Die leg je over je tepel en vangt alle melk op. Ik kon er een dikke fles per dag mee vullen. (Al is alles door de gootsteen gegaan, maar even om aan te geven hoeveel ik ook lekte). Werkt echt top!

3 jaar geleden

Deze!

3 jaar geleden

Reactie op Roars Mama

En kolf je dan eerst af of hangt het flesje gewoon even aan je borst om de ...
Ik hang hem gewoon eraan om het op te vangen. En soms als het te hard stroomt bij de borst waarmee ik voed dan kolf ik een klein beetje af

3 jaar geleden

Reactie op Alleenmaarliefde

Deze!
Die heb ik ook, zijn ideaal! Kunnen gewoon mee in de vaatwasser!

3 jaar geleden

Ik heb ook een haakaa, maar dan van AliExpress. Je moet alleen oppassen dat je door het vacuüm je productie niet teveel stimuleert. Die van medela van de foto hieronder doen dat niet, dat is een voordeel van die. Al krijg ik het zelf daarmee altijd voor elkaar om eronder door te lekken. Je kunt ook de deurbeltechniek toepassen. Zodra je voelt dat de melk toeschiet druk je je tepel in zoals je ook een deurbel indrukt. Even tegenhouden, dat stopt de melkstroom uiteindelijk ook.

3 jaar geleden

Verder is het ook een kwestie van tijd. Borsten worden vanzelf een keer zindelijk (nadat alles niet meer door hormonen op hol geslagen is). Al duurde dat bij mij wel behoorlijk lang.

3 jaar geleden

Ik deed een flesje van handkolf eraan zonder te kolven zo droop het in het flesje🤣🤣🤣

3 jaar geleden

Ik deed een flesje van handkolf eraan zonder te kolven zo droop het in het ...
Ik heb het net geprobeerd met een flesje van een elektrische kolf. Men borst er een beetje op gelegd (heb zware borsten 😂) ik had uit 1 borst al 35ml dat er uit gelekt was. Zonde eigenlijk om het te laten weglopen in een handdoek.

3 jaar geleden

Ik ben laatst deze tegengekomen die ik wel zou willen proberen (wanneer ik bevallen ben), al zie ik dat het niet leverbaar is: https://www.bol.com/nl/p/90-moedermelk-bewaarzakjes-incl-borstkolf-90-stuks-borstvoeding-zakjes-bpa-vrij-v-coool/9200000120339541/?bltgh=spPWbvuJwUVrP1-6CH1N9Q.1_4.5.ProductPageUrl Dat handkolfje dat erbij zit is dan ideaal om aan je andere borst te hangen. Wellicht nog ergens te verkrijgen, of iets vergelijkbaars?

3 jaar geleden

Je kunt ook proberen de melkstroom tegen te houden door je tepel dicht te drukken. Dus ene borst laten drinken, andere dichtdrukken. Hiermee kun je de productie net iets remmen omdat je borsten niet 100% leeggedronken worden (wel dam goed om en om voeden). Of eventueel wat al genoemd is met een lekschaal werken maar daarmee houd je de overproductie in stand. Als het allemaal niet helpt kun je altijd een lactatiekundige mee laten kijken

3 jaar geleden

Herkenbaar. Paar dagen een aventbekertje (had ik nog van de vorige keer borstvoeding) eronder. Inderdaad zonde om weg te laten lopen. Wat ik opgevangen heb staat deels in de vriezer en beetje gebruikt om vast uit flesje te oefenen

3 jaar geleden

Reactie op Roars Mama

Ik heb het net geprobeerd met een flesje van een elektrische kolf. Men bors ...
Ja precies en wat ik nog wel had, was dat na alle voedingen van overdag ik in totaal 1soms 2 flesen gewoon hierdoor had verzameld, ik warmde het op in flessenwarmer voor de nachten. Zodat ik soms even kon zzz en manlief eventjes x flesje kon geven. Of als ik afspraak had me moeder ofzo.