138 reacties

2 maanden geleden

Hi mama! Laat ik ermee beginnen dat het echt heel normaal is dat je kindje nog niet zelfstandig in slaap valt! Gemiddeld leren ze dit rond 6 maanden. Zelfde als de slaapcyclussen koppelen. Natuurlijk is het ene kindje eerder dan het andere kindje! Ik had aan het begin top slaapsters. Helaas is de jongste al maanden aan het spoken snachts. Ik laat haar nooit huilen, want dat trek ik gewoon niet( ze is ook een huilbaby geweest) dus ik schiet met huilen nog steeds in een soort stressmodus. De oudste heb ik tot 1.5 jaar geholpen met in slaap vallen. Hierna gaf ze ineens zelf aan dat ze dit niet meer wilde! Ik heb haar dus altijd de behoeftr gegeven waar ze om vroeg. Met de gedachten het komt ooit wel goed! Nu heeft ze een fase dat ze erg vroeg ( 5.00/6.00) wakker word. Dit was eerst 8.00 8.30 En dan wilt ze alleen nog verder slapen naast mama of papa. Helemaal prima ( dacht ik馃槄 ) Maar gister moesten we er ook weer met naar bed gaan naast liggen. Opzich prima maar liever zie ik dit natuurlijk geen gewoonte worden馃檲 Ze is ook zo druk met ontwikkelen, en daar horen dan ook zulke fase's bij, denk ik dan. Ze zijn zo kort zo klein, dus ik wil ze zo veel mogelijk alle liefde en geborgenheid geven die ze vragen. Ik heb nooit nagedacht over coaches, maar ik snap dat mama's dat soms wel doen, of overwegen. Zo heel verhaal geworden 馃槄

2 maanden geleden

Hier bij de moeilijkere periodes veel aan blogs / podcasts / insta posts van liefde voor een moeder 馃槉 en meer van soort met (naar mijn mening) een realistischere kijk op baby & slaap. Hier ook zo'n alert kindje (nu bijna 1,5jr) en slapen staat vanaf geboorte al onderaan zijn to do lijstje 馃槄 De truc hier is vooral mijn eigen verwachtingen etc bij te stellen, maar ook zeker even zwelgen in zelfmedelijden, flink gal spuwen wanneer nodig en zorgen dat ik wat me-time heb.

2 maanden geleden

Ik merk wat waarheid in je bericht. Als je voor het eerst ouder bent, ben je super onzeker, en als je kind dan niet slaapt zoals 'maatschappelijk verwacht', ben je idd erg vatbaar voor dergelijke beloftes van een slaapcoach. Onze kleine had echter ook moeite met zelf inslapen en dutjes aan elkaar koppelen. Ik heb toen een online gids gekocht. D茅 tip van die gids, waar het op neerkwam, was gecontroleerd laten huilen. Dat breekt je hart, maar we hebben het toch gedaan en het heeft voor ons gewerkt. Al ben ik er ook van overtuigd dat elk kind op zijn tijd goed leert slapen. Je moet het als ouder echter die hele tijd kunnen en willen volhouden. Voor ons was dus een paar dagen slaaptraining uiteindelijk een goede keuze

2 maanden geleden

Geen ervaring met slaapcoach, nooit de drang gehad ook, ondanks tot 6 maanden een slechte slaper. Hier was de sleutel op mij slapen en samen slapen. Tenzij in een sprongetje, komt hij altijd in slaap. Wilt sinds kort nog 1 keer drinken snachts en slaapt van 1930 tot 0600. Op de opvang slaapt ie wel gewoon in een ledikantje en slaapt daar super goed. Thuis ook, maar dan dus op mij overdag, en savonds valt meneer na de voeding binnen 5 minuten in slaap in mijn armen en kan ik wegleggen in ons gezamenlijke bed.

2 maanden geleden

Leuk onderwerp. Vind ook zeker dat er op onzekere ouders wordt ingezet. Wij waren zelf dit onzekere ouders en hebben een slaapcoach ingeschakeld. Advies was om een strikt ritme te hanteren, gelijktijdig ook kijken naar slaapsignalen om te kijken of het iets bijgesteld moet worden. Daarnaast een vast slaap ritueel. Als ze snachts wakker werd, liever niet oppakken maar in haar bedje proberen te kalmeren. Liever ook geen fles want dan zou ze afhankelijk worden. Dit alles heeft niet bij ons gewerkt. Onze dochter is een erg alert en temperamentvol meisje die vaak last had van loopneusjes/ tandjes etc etc. Ik vond het zielig om haar niet op te pakken en geen fles te geven omdat het haar enorm kalmeerde. Uiteindelijk is het nu sinds een maand goed. Wij hebben in een periode waarin zij zich fysiek helemaal goed voelde weer bij ons op de kamer gezet (met haar bedje) zodat ze onze nabijheid voelde en wij als het ware naast haar lagen. Vervolgens hebben we haar in haar bed gehouden als ze wakker werd. Dit vond ze prima. Na een paar nachten weer terug gezet op haar eigen kamer en toen sliep ze door.. nu al 3 weken aaneensluitend.

2 maanden geleden

De oudste ook een dramatische slaapster, na 6 maanden bij slaaptipsvoorbabys terecht gekomen omdat het haar en ons te veel werd. Wat uiteindelijk enorm geholpen heeft is kijken naar de wakkertijden en de verdeling van de slaapjes. Sindsdien een slaapkop, bijna geen nachten meer ellende, behalve bij ziek en zeer..

2 maanden geleden

Kijken naar wakkertijden Dutjes niet te lang maar ook zeker niet te kort Niet te weinig eten maar ook niet teveel Bij sommige kindjes helpen dingen zoals inbakeren en white noise. Maar als ze te oud zijn mag je juist niet meer inbakeren. Soms op eigen kamer leggen, soms juist bij de ouders. Soms geeft de speen problemen, soms helpt dat juist. Kortom: het is best wel specifiek voor elk kindje en daarom werken slaapcoaches denk ik zo goed. Bij ons zoontje fantastische ervaringen gehad met slaaptipsvoorbaby鈥檚. Slaapjes niet kunnen koppelen is trouwens heel normaal. Zelf in slaap vallen lukt trouwens ook heel vaak nog niet als de klein zijn.

2 maanden geleden

Reactie op Janine van Weert

Hi mama! Laat ik ermee beginnen dat het echt heel normaal is dat je kindje ...
Geef ze een vinger... Haha. Je bent er flink mee bezig geweest en dus nog steeds soms. Ben er inmiddels ook al wel achter dat je nergens aan moet wennen. Als ze een paar weken goed slapen, geeft het geen garantie totdat ze het huis uit zijn ;-) ik hoop dat jouw dochter snel weer wat langer wil slapen! Succes.

2 maanden geleden

Reactie op BabyYoda86

Hier bij de moeilijkere periodes veel aan blogs / podcasts / insta posts va ...
Meteen gevolgd! Bedankt voor de tip :) ben inderdaad wel een beetje klaar met teksten als: je kind is nu zoveel maanden dan MOET hij echt dit kunnen. Of van die posts als: 3 fouten die iedere ouder maakt bij het in slaap brengen van het kind. Zoooo negatief! Word er kriebelig van. Dit account klinkt goed!

2 maanden geleden

Reactie op Eldes

Ik merk wat waarheid in je bericht. Als je voor het eerst ouder bent, ben j ...
Goede optie! Als het met 6 maanden nog niet heel veel beter is, wil ik dit ook gaan proberen. Nu vind ik hem daar nog net te jong voor. Fijn dat het voor jullie geholpen heeft!

2 maanden geleden

Reactie op Lisaenfabian

Ik heb je toegevoegd, zou je mij de slaapgids willen sturen? 馃槉

2 maanden geleden

Reactie op ellensvf

Leuk onderwerp. Vind ook zeker dat er op onzekere ouders wordt ingezet. Wij ...
Goed inzicht dat de timing misschien soms ook gewoon even niet optimaal is. Hier had ik nog niet echt bij stil gestaan! Geniet van jullie fijne nachten!

2 maanden geleden

Wat bij ons tot nu toe werkt: een ritme cre毛ren. Mijn dochter is net 1 jaar en ik heb haar altijd naar bed gebracht wanneer ze naar mijn idee moe was. Ik dacht dat ik daar goed aan deed onder het mom van: mijn kind is geen robot en slaapt wanneer ze zelf moe wordt. Dit heeft uiteindelijk juist voor super veel onrust bij haar gezorgd. Nu we vaste tijden aanhouden en haar overdag niet te lang laten slapen gaat het sinds een week beter. Ze is nog wel onrustig maar niet meer als eerst. Ook de voeding gaat beter, omdat ze nu weet waar ze aan toe is

2 maanden geleden

Wij hebben trouwens wekenlang ellende gehad met het slapen in de nacht: urenlang was ze 's nachts wakker en slapen was een drama. Ze is nog steeds wel vrij onrustig (een paar keer per nacht huilend wakker worden, valt meestal wel zelf weer weg) dus ik lees graag even mee

2 maanden geleden

Reactie op lauraaaa-24

De oudste ook een dramatische slaapster, na 6 maanden bij slaaptipsvoorbaby ...
De wakkertijden doen wij nu ook inderdaad. Wat bedoel je met de verdeling van de slaapjes? Want als je de wakkertijden aanhoudt en haar de dutjes laat slapen zolang als ze slaapt dan zit je al op een verdeling toch? Of stuurde je dit nog op een bepaalde manier?

2 maanden geleden

Reactie op Lunatje

Wat bij ons tot nu toe werkt: een ritme cre毛ren. Mijn dochter is net 1 jaar ...
Fijn die vaste tijden! Nou is een kind van 1 jaar wel anders dan van 4 maanden maar dit lijkt mij uiteindelijk ook wel ideaal. 1 vraag: wat doe je met die vaste tijden als ze bijvoorbeeld een keer een uur eerder wakker is of juist een keer langer uitslaapt? Misschien zijn de wakkertijden bij een 1 jarige minder belangrijk maar dat gooit hier wat roet in het eten.

2 maanden geleden

Reactie op Lisaenfabian

Ik zat gisteren te twijfelen om het aan te schaffen en ofdat het het waard is want ik zit momenteel ook meer zonder slaap dan met en begint me echt ok te breken

2 maanden geleden

Nou als je gratis wilt die kan je zo krijgen en zijn vaak dezelfde adviezen als het cb geeft. Hier komen ze thuis nadat ik aan had gegeven dat het helemaal de verkeerde kant op ging met slapen echt maanden van alles en nog wat geprobeerd maar kwam elk uur om getroost te worden. Nu sinds een paar weken wordt ze of 1x wakker of gewoon niet en slaapt ze door tot de volgende ochtend. Het verschilt per kind per situatie wat werkt en ooj hoe oud je kind oo dat moment is. Nu staan we bij het cb onder controle tot het goed gaat. Sowieso een slaap methode heeft minimaal 2 weken de tijd nodig en is zwaar omdat jezelf ook moe bent. Nu slaapt mijn kind wel door maar ik zelf niet en dat komt omdat ik maandenlang in de nacht wakker was en alleen even een paar uur sliep in de avond

2 maanden geleden

Hoorde laatst van het jeugdcentrum hier dat bijna iedere ouder die zij spreken die contact heeft gehad met een slaapcoaches niet geholpen is. Dure consult en trajecten gehad om vervolgens wel voor een maandje of wat geholpen te zijn maar binnen de kortste keren tegen precies de zelfde problemen aanlopen. Mensen... accepteer dat kinderen gewoon rot slapen over her algemeen en bespaar jezelf die honderden euro's... en gebruik alle tips die al online staan. Dit zijn namelijk precies dezelfde als die de slaapcoach je gaat leren

2 maanden geleden

The new sleepcoach deelt via instagram gratis tips en maakt ook tegenwoordig podcasts. Via DM heeft ze soms tijd en ruimte om korte eenvoudige vragen te beantwoorden. Ik heb er al heel veel aan gehad en nooit een euro aan betaald :)