96 Reacties

2 jaar geleden

Haha, ik denk dat dit forum een vertekend beeld geeft van schoonmoeders. Immers als je een leuke en lieve schoonmoeder hebt, dan ga je er meestal niet een topic over starten (jij bent even de uitzondering op de regel). Je bent er dan snel over uitgepraat toch?

2 jaar geleden

Hier een schat van een schoonmoeder! Mijn 2de mama, maar dat zeg ik niet tegen mijn echte moeder haha. Ik snap waar mijn man zijn lieve eigenschappen vandaan heeft 😊 Mijn schoonmoeder zie ik als even belangrijk voor mijn dochtertje als mijn eigen moeder! Ik ken in mijn omgeving ook genoeg mensen met leuke schoonmoeders. Het beeld hier op het forum is inderdaad niet heel erg positief nee haha.

2 jaar geleden

Ik heb een hele lieve schoonmoeder en zij zien mij ook echt als deel van hun gezin. Ik zorg er dus daarom ook altijd voor dat zij zich niet minderwaardig voelt. Ze ging mee om mijn trouwjurk uit te zoeken (net als mijn moeder) want ze heeft zelf geen dochter. Ik heb tijdens de zwangerschap nooit mijn moeder meegenomen naar een echo, want dan had ik m'n schoonmoeder dat ook gegund. Toen de kleine geboren was kwamen onze ouders tegelijk langs. Beide oma's hebben een oppasdag en we zorgen ervoor dat ze ons kind beide ongeveer even veel zien.

2 jaar geleden

Ik heb een schat van een schoonmoeder en zit nu met de kleine op t speelkleed as we speak.

2 jaar geleden

Yess hier hele lieve schoonmoeders! Ik heb geluk dat ik er twee heb😍😍😍

2 jaar geleden

Ik heb een schat van een schoonmoeder en schoonfamilie. Moet zeggen dat ik de liefde die ik niet heb gevoeld bij mijn eigen familie(ook eigen ouders), juist heb gevoeld bij mijn schoonfamilie. Heel apart, maar ook dat kan dus😊

2 jaar geleden

Ik had gewild dat mijn schoonmoeder mijn eigen moeder was.. nu is het mijn bonusmoeder dus net zo goed natuurlijk. Maar wat had ik haar graag heel mijn leven willen hebben 😊

2 jaar geleden

Mijn schoonmoeder is niet altijd even tactisch maar ze heeft een goed hart. De moeite voor een goede relatie moet van twee kanten komen. Ik probeer altijd uit te gaan van dat ze het goed bedoeld en dat mogen meer vrouwen soms doen. Wij willen toch ook geen schoondochter die constant op haar tenen is getrapt? Los daarvan ik heb natuurlijk begrip voor de dames onder ons die gewoon echt geen leuke schoonmoeder hebben! Geef zelf later het goede voorbeeld.

2 jaar geleden

Ik heb een geweldige schoonmoeder! Ok..ze is wat over emotioneel soms😂..maar zo is ze.Nooit geen gedoe eigenlijk.Ik ben ook een schoonmoeder....onze oudste,een zoon, is 22 en heeft een ontzettend lieve vriend van 27...zijn ouders ook al ontmoet en helemaal leuk.Weet niet of het anders zou zijn als ik een schoondochter zou hebben.

2 jaar geleden

Ik ook een heel lieve schoonmoeder! En schoonvader ook trouwens. Ze voelt niet als m'n tweede moeder of beste vriendin oid, maar we gaan bv. elk jaar één weekend in het voorjaar met m'n schoonouders op vakantie en soms ook in de zomer nog even, al vanaf ik ze net twee maanden kende (op mijn initiatief toen zelfs). Kijk daar altijd erg naar uit en zij ook.

2 jaar geleden

Ook belangrijk.. is jouw moeder een leuke schoonmoeder voor jouw partner? Mijne gelukkig wel! Dat lijkt mij ook heel lastig hoor!

2 jaar geleden

Ik heb een hele lieve schoonmoeder 💗. Deel alles van de zwangerschap net zo goed met haar als met mijn eigen moeder 🤗

2 jaar geleden

Ik heb een hele lieve schoonmoeder maar mijn jongens trekken meer naar mijn eigen moeders dan me schoonouders. Ik hoop dat ik later belangrijk ben in hun leven met hun kinderen. Nu zwanger van de 3e zou steek zijn als niet zo is

2 jaar geleden

Reactie op EllaBabyNr1

Ook belangrijk.. is jouw moeder een leuke schoonmoeder voor jouw partner? M ...
Hier ook gelukkig! Ik heb een heel lieve moeder, die mijn partner ook als haar zoon ziet. Schoonouders en ouders hebben over en weer ook contact met elkaar. Niet dagelijks, maar als er iets is, of geregeld moet, zeker omtrent ons kindje, dan wordt dat gewoon samen gedaan. Paar keer per jaar samen uiteten met z’n allen. Zulke dingen. Zo voelen alle ouders zich betrokken bij ons gezin. 🙂

2 jaar geleden

Ik heb ook een top schoonmoeder. Ik ben al sinds echt een jonge leeftijd met mijn vriend, ondertussen 7 jaar samen nu. In de tijd dat ik nog veel jonger was ving zij mij vaak op wanneer het thuis niet goed ging. Ze snapt precies wat ik bedoel, ik zie haar niet als vervangende moeder verder want ondertussen na zoveel jaar is de band ook aardig herstelt met mijn eigen ouders. Ik ben me er heel erg van bewust dat ik het echt getroffen heb met mijn schoonmoeder/familie.

2 jaar geleden

Ach jeetje! Wat verdrietig! 😔

2 jaar geleden

Ik heb echt een heel lieve schoonmoeder (en schoonvader). Heb een super band met haar. Nooit irritaties. Ze bemoeit zich nergens mee. Helpt ons altijd. En zo is mijn moeder ook een heel lieve schoonmoeder voor haar schoonkinderen (is dat een woord? 🤣). Ik heb, iig, helemaal niets te klagen!

2 jaar geleden

Hier ook een lieve schoonmoeder! Al woont ze helaas verder weg dus heb geen geweldig goede band met haar, omdat ik haar gewoon te weinig zie. Maar ze is wel heel lief.

2 jaar geleden

Ik heb zelfs 2 schoonmoeders, m'n vriend heeft 2 moeders. En allebei top vrouwen 😉 Heel lief voor mij en voor ons kindje. Ze zijn gewoon heel anders dan mijn ouders. Ik heb denk ik liever mijn ouders als ouders, maar de ouders van mijn man zijn ontzettend goed als schoonouders en als oma's 😊 Ik zie ze in ieder geval niet als minder, of minder belangrijk dan mijn ouders.

2 jaar geleden

Ik heb een hele lieve eigen moeder. En een hele lieve schoonmoeder. Ze zijn heel blij met hun kleinkind en ik vind het ook heel leuk dat ze haar graag willen zien! Heb absoluut geen last van opdringerig gevoel oid. Ik zie het echt dat zij graag een deel in het leven van hun kleinkind willen en haar willen leren kennen. Vind het ook heel mooi op te zien!