8 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb voor de gemakkelijkheid de eerste keren van die kleine lettertjespasta gekocht. Die kan je gewoon koken en zijn allemaal ongeveer gelijke kleine stukjes.

4 jaar geleden

Ik zou fusilli kiezen, dat pakt makkelijker vast! Maar ligt eraan of je kindje dat gewend is (voeden middels rapley). Saus zou ik zeker zelf maken! Zonder kruiden maken en een beetje eruit scheppen voor je kindje, daarna op smaak brengen voor jullie!

4 jaar geleden

Als we spaghetti eten, maak ik ‘snelle’ saus met tomatenblokjes. Ik kruid wel al sinds onze zoon een maand of 7 is, maar geen zout. Zo gebruik ik regelmatig paprikapoeder, zwarte peper, curry, komijn, kurkuma, fijne kruiden, Italiaanse kruiden,... in gerechten. In de tomatensaus voornamelijk Italiaanse kruiden en wat lookpoeder. Dan bak ik apart groenten (paprika, courgette, champignon,...) en kook ik volkoren penne of spirelli. Dat kan hij goed grijpen (hij eet volgens de Rapley methode). Kaas probeer ik nog zoveel mogelijk te vermijden, al doen we af en toe weleens een klein beetje geraspte Emmentaler op zijn bordje.

4 jaar geleden

Spaghettini super snel klaar. Echt kleine stukjes spaghetti.

4 jaar geleden

Dit recept deed het hier goed, met macaroni of spaghettini. https://duurzaamheidskompas.nl/diy/zelf-baby-bolognaise-maken/

4 jaar geleden

Ik heb het ook zelf gemaakt, Spaggetini maar is nog best groot, letters lijkt me een prima slim idee, ga ik volgende x proberen. Ik kook tomaten zodat de schil eraf gaat, dan pureer ik de tomaten. Ik rul het magere rundergehakt, samen met teentje knoflook(in stukjes) Verder maak ik in kleine stukjes Ui, selderij, prei,kidneybonen,doperwt en linzen. Dat alles gooi ik bij het gehakt, even meebakken en daarna de pasta en saus erbij en hoppa, alles in zakjes de vriezer in

4 jaar geleden

Penne of fusilli voor iedereen koken. Wat zachter dan al dente (vaak is dat 2-3 min langer koken). Voor de babe een portie apart houden en met de schaar fijnknippen. Bij het oefenen had ik maar 3 stukjes fijn geknipt en met beetje olijfolie extra vierge gegeven. Toen hij meer smaken gewend was, pas gevarieerd met roomkaas of zelfgemaakte pastasaus. Easypeasy tomatensaus: knoflook of ui zachtjes fruiten en dan tomaat uit blik (het liefst zoutarm/zoutloos). That’s it. Daarna gevarieerd met oregano/peper/tijm. Daarna met groente, meestal ui en paprika. Later met gehakt. Fijn pureren deed ik pas toen hij een voor een alle stukjes uitspuugde en alleen de pasta at.