16 Reacties
4 jaar geleden
Wat voor dingen eten jullie dan die jullie kind niet mag? Want juist vanaf 1 jaar vond ik het makkelijker en eet hij bijna altijd met de pot mee. Heel soms een kleine aanpassing (Wat uit de pan halen voor de sambal erin gaat ofzo).
Ik kook nooit meer apart voor hem, lekker makkelijk :)
4 jaar geleden
Vanaf 1 jr mag kind in principe met de pot mee eten. Wat eet je dan zoal? Ist idee om bijv. Zout weg te laten of andere proteine toe te voegen voor de kleine? Mijn meisje is bijna 1 en ik merk dat ik steeds minder apart voor haar hoef te koken.
4 jaar geleden
Ik kan het boek Eten met Nijntje aanraden! Ook leuk als ze wat ouder zijn om dan mee te kunnen koken…
Wij maken vaak groente pannenkoekjes, quiche, frittata, pasta, stamppotjes… Eigenlijk eet ze gewoon alles met ons mee alleen voeg ik dan later voor ons wat meer zout en pit toe!
4 jaar geleden
Onze zoon eet ook mee sinds zijn eerste verjaardag (ervoor ook vaak hetzelfde als ons, maar een meer ‘babyproof’ variatie qua stukjes). Ik let op met zout en té pittig kruiden, maar voor de rest eet hij gewoon alles mee.
4 jaar geleden
Ik lees mee, wij doen ook veel uit pakjes. Dat wil ik voor onze zoon niet en is voor ons natuurlijk ook gezonder. Ben alleen niet zo creatief in de keuken 🙈
4 jaar geleden
Wij eten zelf vaak pas laat op de avond en vaak niet zo gezond dus ik maak 1 x in de 3 weken een kilo aardappels/puree en die vries ik in bakjes in. En zakken diepvries groenten. Dan is het alleen nog vis/vlees bakken terwijl derest opwarmt. Hij eet 3/4 dagen aardappels en derest gewoon met ons, vaak pasta 's waar ik extra groenten voor hem in kan doen.
4 jaar geleden
On trouwens even concreet op je vraag te antwoorden: parelcouscous met groenten en tomatenroomsaus scoort hier vaak. Simpel en vrij snel klaar. Groenten snijden (rode en gele paprika, courgette, aubergine, ui,…) of mediterraanse groenten gesneden kopen, bakken tot ze gaar zijn met kruiden naar keuze, room koken, beetje tomatenpuree of tomatenstukjes uit blik erbij, parelcouscous koken, en dan de hele mik mak bij elkaar in de pan smijten. Je kan er ook wat mozzarella bij doen op het einde.
Daarnaast hebben we standaard groenteschijfjes in huis van ‘Just. (the better start)’. Gaat bij elke groente, maar uiteraard ook lekker bij aardappel, rijst, pasta, quinoa,…
Andere dingen die hier al heel lang scoren: spaghetti bolognese (maar ik maak ze wel met groenten), broccoli/bloemkool/romanesco met rösti en kabeljauw of schelvis, groentewraps met rauwe en gebakken groenten (komkommer, gebakken paprika en ui, ijsbergsla, avocado in stukjes of geplet met limoen, mozzarella, maïs, veggie schnitzel in reepjes,…), rijst met kip en wokgroenten en (milde) curry, sperzieboontjes met aardappel en vlees/veggie,…
VRIEND
4 jaar geleden
Ik kan het boek Eten met Nijntje aanraden! Ook leuk als ze wat ouder zijn o ...
Wat een leuke tip!
4 jaar geleden
Pasta is altijd een hit, met simpele tomatensaus en groente natuurlijk. Of met erwtjes, hamblokjes en roomsaus.
Op de leeftijd vond mijn dochter risotto ook heerlijk (uiteraard geen wijn in doen).
Parelcouscous werkt ook goed!
En rijst met bloemkoolcurry of met linzentajine.
En heel simpel gekookte groente en gekookte aardappels en een stukje vis of een worstje. Heel saai, maar werkt perfect.
4 jaar geleden
In principe eet onze zoon met de pot mee, maar wij eten eigenlijk niet genoeg groenten. In de praktijk eten we dus niet altijd hetzelfde. Deze 4 gerechten eten we zeker elke 2 weken. Ook redelijke variatie :). Verder modderen we wat aan.
Pasta met verse saus (tomaat, courgette, knoflook, ui, rozemarijn, wortel en paprika; evt beetje tomatenpuree) vinden we lekker. Soms met gehakt.
Wraps met spinazie, zoete aardappel, yoghurt, appel, paprika, ui, tomaat, koriander en kippendij (en voor ons geraspte kaas en jalapenos) is ook favoriet
Zalm en krieltjes en pastinaak (met evt wat appel) gaat er ook goed in. Voor mijn zoon kook ik krieltjes en pastinaak (evt dus met wat appel) en die stamp ik. De zalm en onze krieltjes + pastinaak uit de oven. Je hoeft eigenlijk alleen pastinaak te snijden, mega makkelijk.
Risotto met knoflook, ui, zoutloze bouillon, geroosterde pompoen (in de oven) en paddestoelen is ook een goede. Pompoen in oven roosteren. Paddenstoelen apart bakken. Risotto maken met bouillon. Op het eind eerst een portie voor mn zoon eruit en dan nog kaas en citroen erdoor. Ik maakte het vroeger met wijn maar dan moet je vanaf het begin apart. Citroen is een mooi alternatief.
4 jaar geleden
Curry is ook heel makkelijk. Gewoon maken met kokosmelk, en op het laatst splitsen. In de portie van mn zoon gaat pindakaas en in onze (gebakken) currypasta. Gekookt eitje erbij.
Binnenkort testen wat hij ervan vindt. Maar laatst met een beetje chilipoeder zat hij steeds zn tong af te vegen dus ik denk niet dat het een hit wordt🤣
4 jaar geleden
Ik was eerst ook heel onzeker en nu kook ik gewoon voor dr bijv 4 porties van 1 ding noem ff iets. Wortelstampot met gehakt of spinazi met gehakt en vries dan het overige in. Of als er rijst of aardappele over zijn of vlees of groente vries ik ook allemaal apart in. En dan kan ik in mijn eigen combinatie weer uit de vriezer halen. Ik kook eigenlijk niet echt speciaal ben ook zn pakjes mens. Mjaa macaroni make met macaroni groente of een aardappel of rijst met groente en vlees koke kan je weinig aan fout doen. Ik heb eigenlijk geen idee of dit een volwaardige voeding is en of ik haar niet tekort kom zeg maar. Maar moete ze dan zo speciaal eten vraag ik me dan af of is dit ook goed genoeg zo?















