10 Reacties

3 jaar geleden

Idd blijven zeggen en je man met zijn dochter laten praten☺️

3 jaar geleden

Ik zou zeggen laten gaan. Als ze je bij je naam wil noemen prima. Maar goed ik heb verder ook niet zoveel met de titel mama. Leuk als mijn kind me zo noemt maar als ze mijn naam zegt ook prima. Ik noem mij eigen ouders ook bij de voornaam en mam of pap. Mijn zusje zou graag hebben dat mijn kindje tante gaat zeggen. Dat zal ze dan zelf aan moeten leren, ik noem haar altijd bij de voornaam. Maar goed ik zou het laten gaan, 10 jaar is natuurlijk ook wel kijken waar de grens ligt. Als je het negeert is het vast snel niet meer leuk.

3 jaar geleden

Reactie op Joozooo

Ik zou zeggen laten gaan. Als ze je bij je naam wil noemen prima. Maar goed ...
Uit onderzoek is gebleken dat niet mama of papa zeggen een extra afstand creeert en zeker niet goed is voor de bonding.

3 jaar geleden

Reactie op Florentine_26b

Uit onderzoek is gebleken dat niet mama of papa zeggen een extra afstand cr ...
Wat een onzin, mijn band is prima met mijn ouders. En alle kinderen die u zeggen tegen ouders en grootouders hebben ook een slechte hechting? Maar goed ik wil best leren, waar kan ik dit onderzoek vinden?

3 jaar geleden

Ik wil eerst eveb zeggeb je bonus dochter doet dit niet expres... hoe kan je dat zeggen over een meisje van 10. Maar je dochter gaat vanzelf mama zeggen hoor. Mn zoontje zegt al 2/3 maanden mama en papa en nog paar andere dingen. Hij is net 1 maar we hebben dr nirt op lopen hameren dus niet heletijd mama papa mama papa hij heeft t allemaal zelf gedaan. En wat je bonus dochter betreft. Voor haar ben jij je voornaam. Dus ze bedoelt het vast alleen maar goed... mn broertje van 4 zegt soms ook mn moeder bij dr voornaam. Maar sie hebben een super goede band hoor. Het is ook belangerijk dat je kind je voornaam kent. Heb wel eens mee gemaakt van een gexin dat de kinderen niet de voornamen van hun ouders wisten. Dan krijg je dus als je vraagt hoe heet jou mama :mijn mama heet mama of papa heet papa. En als je dan bijv zegt ga je maar terug naar.... snappen ze niet wie je bedoelt. En deze kinderen waren 11.....

3 jaar geleden

Reactie op Joozooo

Ik zou zeggen laten gaan. Als ze je bij je naam wil noemen prima. Maar goed ...
Ik ga wel akkoord met de redenering hier: je plusdochter is gewoon haar grenzen aan het aftasten. Zoveel te meer jij erop reageert, zoveel te leuker voor haar. Als je er niet op reageert is het niet leuk meer. En je kan idd je man eens met haar laten praten zoals andere dames hier al gezegd hebben.

3 jaar geleden

Ik wil eerst eveb zeggeb je bonus dochter doet dit niet expres... hoe kan j ...
Was je er bij? ;) Ik ken mijn bonus dochter door en door en hou zielsveel van haar maar ik weet heel goed dat dit express was. 'Zusje zeg maar geen mama maar zeg maar ......' en dit 10x in repeat. En inderdaad ze noemen mij bij voornaam dat klopt. En dat is verder prima. Het gaat mij hier om het feit dat ze mijn dochter aanleert mijn naam te zeggen ipv mama. Kinderen van 10 weten heel goed wat ze doen hoor ;)

3 jaar geleden

Ik denk dat je dochter wel mama blijft zeggen. Is uiteindelijk toch makkelijkst voor kindjes. Ik zou het gewoon op een aardige manier af en toe tegen je bonusdochter zeggen van.. voor haar ben ik echt mama, net zoals jij tegen jouw moeder mama zegt. Naar verder niet al teveel aandacht aan geven.

3 jaar geleden

Misschien jaloezie? Dat jij wel de "echte" mama bent van je dochter van 15 maanden die dus mama kan gaan zeggen tegen je. Of noemen je bonusdochters je ook wel eens mama? Ik denk idd dat negeren de beste optie is.

3 jaar geleden

Misschien jaloezie? Dat jij wel de "echte" mama bent van je dochter van 15 ...
Lees nu dat je jou bij je voornaam noemen 🙂 Ik denk dat het puberen in aantocht is 😉