253 Reacties

2 jaar geleden

Onze zoon heeft een hemangioom in zijn gezicht en krijgt daar atenolol voor. Het is bijna niet meer te zien maar wij zijn heel vroeg begonnen. Bij mijn zoontje zat het hemangioom op een gevaarlijke plek vandaar de medicatie. Hij heeft in het begin veel diarree ervan gehad.

2 jaar geleden

Mijn zoon heeft een kleintje op zijn neusvleugel, krijgen we timolol druppels voor om te voorkomen dan het verder groeit.

2 jaar geleden

Reactie op Mint123

Onze zoon heeft een hemangioom in zijn gezicht en krijgt daar atenolol voor ...
Ja dan behandelen ze het gelijk he! Bij ons is het natuurlijk geen gevaarlijke plek maar ze willen het gelukkig wel behandelen. Heb je toevallig foto's van voor en na?

VRIEND

2 jaar geleden

Ik sluit hier ook aan. Mijn dochter heeft er 2. 1 op achterhoofd en deze stoort mij niet zo. 1 op voorhoofd net boven haar oog. Morgen ontvangen de we verwijzing voor het Radboud gezien de locatie en aangezien het plekje nog steeds groeit

VRIEND

2 jaar geleden

Dit is degene op voorhoofd. Er ontstaat nu onderaan bij wenkbrauw ook een verdikking

2 jaar geleden

Reactie op Joke1986

Dit is degene op voorhoofd. Er ontstaat nu onderaan bij wenkbrauw ook een v ...
Aah ja ik zie het, idd ongeveer even groot! Fijn dat je een verwijzing hebt, vooral nu de wenkbrauw wat gaat verdikken is het wel belangrijk dat er wat aan gedaan wordt he! Ze kunnen nog zoveel groter worden

2 jaar geleden

Mijn dochter heeft een wat grotere op haar been en een hele kleine in haar nek. De kinderarts doet er niets aan. Is het wel aan te raden om er achteraan te gaan? Ik begreep dat het geen kwaad kon.

VRIEND

2 jaar geleden

Aah ja ik zie het, idd ongeveer even groot! Fijn dat je een verwijzing hebt ...
Ja komt nu wel dichtbij het oog en dat vind ik spannend. Irritant is ook dat mensen nu naar mijn dochter beginnen te staren. Daar kan ik niet zo goed tegen. Zelf als kind werd ik ook aangestaard vanwege hondenbeet en daardoor groot litteken op mijn wang. Ik ben benieuwd hoe snel ik terecht kan in Nijmegen nu met alle zorg die vertraagd door corona. Hopelijk snel een afspraak 😇

VRIEND

2 jaar geleden

Reactie op Anoniempje91

Mijn dochter heeft een wat grotere op haar been en een hele kleine in haar ...
Hier werd vanwege de locatie aangegeven dat een verwijzing op zijn plek was. Voor degene op haar achterhoofd alleen was dat niet nodig geweest.

2 jaar geleden

Reactie op Anoniempje91

Mijn dochter heeft een wat grotere op haar been en een hele kleine in haar ...
Nee hoor, wanneer de locatie niet gevaarlijk is doen ze er niets van. Meestal verdwijnen ze vanzelf met de jaren! Maar in de buurt van ogen, neus, mond etc is natuurlijk risicovol. Wij liepen al bij de kinderarts vanwege een andere aandoening dus die checkt automatisch elke keer het vlekje en toen vond ze dat het wel erg hard groeide. Dus overlegt met de dermatoloog maar het was cosmetisch en niet medisch nog. Dus dan zouden we het zelf moeten betalen. Maar de kinderarts denkt dat ze het wel kan verantwoorden omdat het onder de haargrens uit komt dus de behandeling wordt wss wel vergoed.

2 jaar geleden

Reactie op Joke1986

Ja komt nu wel dichtbij het oog en dat vind ik spannend. Irritant is ook da ...
Vervelend he die mensen! Hier continu medelijden, vind ik ook heel vervelend! "Ah, heeft ze dr hoofdje gestoten? Gaat dat nog weg? Wat zielig voor dr! Gelukkig valt het haar er straks over!" Etc. Bloedirritant🤐 Ik hoop voor jullie dat jullie snel terecht kunnen zeg! Denk het wel, het is geen operatie waarschijnlijk? Medicatie is zo opgestart natuurlijk

2 jaar geleden

Mijn nichtje had een net zoals die van uw kindje, en nu een jaar later is t helemaal vlak geworden en zit t onder haar haartjes. Zij hebben er niks aan laten doen. T werd vanzelf een stuk minder en kan nog helemaal verdwijnen

2 jaar geleden

Ik wist eigenlijk niet dat je het kon behandelen, maar wellicht is dat een wat nieuwere ontwikkeling. Toen ik zelf 26 jaar geleden werd geboren met een aardbeienvlek over de gehele lengte van mn boven en onderarm was dat volgens mij nog niet volgens mij! Het zit nog steeds over mijn hele arm, maar wel een stuk minder dik en rood. Het wordt echt minder, en bij sommige kindjes trekt het zelfs weg. Maar super fijn dat je er blijkbaar wat mee kan!

2 jaar geleden

Reactie op MaritMarit

Ik wist eigenlijk niet dat je het kon behandelen, maar wellicht is dat een ...
Oh echt! Ik denk ook hoe groter het is, hoe minder goed het wegtrekt Ja volgens mij geven ze nu medicatie die de woekering vd bloedvaatjes gaat remmen

2 jaar geleden

Reactie op Paige

Mijn nichtje had een net zoals die van uw kindje, en nu een jaar later is t ...
Wat fijn zeg, het kan inderdaad heel snel weg trekken! Maar ook 10jr duren of soms helemaal niet weg

2 jaar geleden

Oh echt! Ik denk ook hoe groter het is, hoe minder goed het wegtrekt Ja vo ...
Ja klinkt logisch! Het valt gelukkig niet heel erg meer op. Je ziet het nog wel duidelijk, maar het is niet meer zo aanwezig. Fijn dat er nu meer gedaan kan worden!

2 jaar geleden

Onze dochter werd geboren met een aardbeienvlek op haar bil. Toen ze 2 maanden was is er een wond ontstaan midden in de vlek. Flinke wond geworden en er is toen gestart met propranolol. Nu is ze bijna 1 jaar en hebben binnenkort hebben we weer een afspraak bij de kinderarts. Als het goed is mogen we stoppen met de medicatie. De vlek is bijna weg!

2 jaar geleden

Reactie op Anoniempje91

Mijn dochter heeft een wat grotere op haar been en een hele kleine in haar ...
Volgens mij in de nek ligt het aan de plek waar hij zit. In het "baard" gebied is het soms wel nodig om te behandelen las ik. https://www.hevas.eu/hemangiomen

2 jaar geleden

Ja dan behandelen ze het gelijk he! Bij ons is het natuurlijk geen gevaarli ...
Het grootste gedeelte zat in zijn mondje (binnenkant lip en tandvlees) daar was lastig een duidelijke foto van te maken. Maar alles wat op de buitenkant zat op de huid is niet meer te zien alleen de lip is op sommige plekken nog wat roder.

2 jaar geleden

Die van mijn dochter groeit met de dag, de huid eromheen is ook erg dik. Bij het consultatiebureau hadden ze de plek opgemeten en was het 3cm bij 2cm. Denken jullie dat ik aan de bel moet trekken? Ze ligt nu te slapen als ze wakker is ga ik even een betere foto maken.