Meer groente eten

michelledd
5 dagen geleden
Volgen
Hi lieve mama’s, Mijn zoontje eet sinds dat ie 4 maanden is oefenhapjes. Wij zijn begonnen met groente en hebben later fruit toegevoegd. Maar nu merken we dus dat ie echt een voorkeur naar fruit heeft. We moeten van het cb meer groente en fruit geven en snel opbouwen. Het cv adviseerde omdat mijn zoontje dus weinig groente wil eten om daar fruit doorheen te mengen, maar wat voor combinaties kan ik dan maken? Kan ik bijv peer bij doperwten doen? 😅. Mijn zoontje eet nu op een dag 5 ijsblokjes fruit & 3 ijsblokjes groente (groente wel met moeite) Hoe doen jullie dit en hebben jullie tips om mijn zoontje meer groente te laten eten?
Reageer
Typ hier je reactie
18 reacties
Boysmom90
5 dagen geleden
Ik zou denken dat hij dan straks juist alleen groenten met fruit wil eten. Maar je bent pas 15 dagen bezig? 3 blokjes is vrij veel, 5 al helemaal. Oefenhapjes zijn om te leren eten, smaken te leren. 1 blokje, max 2 is genoeg. Daarbij raden ze aan fruit later te introduceren om de reden die je zegt. Ik zou zeggen: 2x per dag 1-2 blokjes groente En niet eten is ook oke, het moet leuk zijn.
Mommy192
5 dagen geleden
Tot 6 maanden is puur om te wennen en proeven! Zou gewoon elke dag kleine beetjes (niet mixen) geven zodat hij rustig kan wennen, het duurt ook gewoon even voordat een kindje went aan een smaak. Vanaf 6 maanden kun je hoeveelheden gaan verhogen maar tot die leeftijd is een paar lepeltjes per dag eigenlijk al voldoende.
Eefje1989
5 dagen geleden
Wow, wat veel al.. waarom adviseert het cb dat, hebben ze dat gezegd? Ter illustratie; onze kinderen aten vanaf 8 maanden een maaltijd met aardappel en groente van 2 + 3 ijsblokjes per dag. En dan in de ochtend 1 stuk fruit.. Vind t vrij heftig om deze hoeveelheden al voor een baby van 4 maand te geven, zeker omdat het nog helemaal niet nodig is op die leeftijd. Wat hier altijd goed gewerkt heeft wbt groente/fruit is een langere periode alleen groente geven. Toen wij begonnen met oefenhapjes hebben we zeker een dikke maand alleen groente gegeven. Daarna hebben we er direct een ochtend en avondstructuur in gebracht. Ze aten hun groentehap als wij ons avondeten aten en het fruit in de ochtend. Wellicht helpt dat nog om je kindje weer wat meer aan d groenten te krijgen?
newmommy😍
5 dagen geleden
Wauw dit is echt slecht advies van het cb. Tussen de 4 en 6 maanden mogen oefenhapjes worden gegeven. Dit is maximaal 3 theelepels. Het mag namelijk geen melk vervangen en de darmen zijn er niet klaar voor. Zelfs daarna zijn grote hoeveelheden niet nodig. Met 8 maand moet het minimaal iets van 3 eetlepels zijn. De opbouw komt vanzelf.
Kylie88p
5 dagen geleden
Ze zeggen ook wel eens, food under one is just for fun. Oftewel, al het eten voor 1 jaar is alleen voor de leuk. Zeker op die leeftijd van 4 maanden. Ik zou het rustig aan doen en de volgende dag nog een keer proberen
Maartje-93
5 dagen geleden
Huh? Ik begrijp dit advies van het cb niet… sowieso zijn er zat organisaties, waaronder de WHO, die adviseren helemaal niets aan vaste voeding te geven onder de 6 maanden. Die je dit wel dat zijn het puur oefenhapjes van een paar lepeltjes… juist tijdens het “oefenen “ is het belangrijk om pure smaken te geven, dus niet gemixt. Zodat je kindje kan wennen aan al die smaken. Door het nu al te gaan mixen went je kindje nooit aan groenten… Kijk hier anders eens. Hier staat precies wat het cb hoort te adviseren. Volgens hun eigen protocollen volgen ze namelijk de adviezen van het Voedingscentrum https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/zwanger-en-kind/eerste-hapjes/de-oefenhapjes-4-tot-6-maanden-.aspx
Lauvrs
5 dagen geleden
Inderdaad, maximaal 3-4 theelepeltjes per dag. En het kan zijn dat je baby pas na 10 keer proeven bijvoorbeeld wortel lekker vindt. Ook wordt het zoals al aangegeven, afgeraden om gelijk al smaken te mengen.
michelledd
5 dagen geleden
Reactie op Šelina
Hoe oud is je zoontje? Op je profiel zie ik 4 maanden staan, klopt dat?
Jaa hij is 4 maanden over 2 weken word ie 5 maanden
michelledd
5 dagen geleden
Ja ik dacht dus ook dat het alleen maar oefenhapjes waren. Het is ons eerste kindje dus wij hebben geen idee 😅. Wij proberen soms het advies te volgen van het cb maar af en toe hoor ik zoveel verschillende dingen dat ik niet weet waar we goed aan doen..
JC87
5 dagen geleden
Ik vind rolinde op de groei erg fijn om te volgen op insta. Zij heeft veel kennis over eten bij baby's. Miss heb je daar ook iets aan?
bellbird
5 dagen geleden
Huh? Wat een raar advies van het cb (ben sowieso al geen vrienden met ze). Volgens mij wordt het zelfs afgeraden om voor 6 mnd bijvoeding te geven?? Iets met rijping van de darmen geloof ik. Wij gaven (en dat doen we straks ook weer) alleen stukken groente en fruit zodat ze zelf alles kunnen voelen en proberen. Ze krijgen zelfs dan genoeg binnen en ondanks dat het een zootje wordt is het eten zo heel leuk en interessant voor zo’n kleintje. Google rapley of kleintjes methode maar eens. Zoals hierboven al een keer gezegd is: food under 1 is just for fun. Zou me geen zorgen maken hoor!
michelledd
5 dagen geleden
Reactie op JC87
Ik vind rolinde op de groei erg fijn om te volgen op insta. Zij heeft veel kennis over eten bij baby's. Miss heb je daar ook iets aan?
Thanks, zal is kijken!
Ederisien
5 dagen geleden
Groente en fruit bevat weinig calorieën, als je baby daar zijn maag mee vult laat hij de vette moedermelk meer staan en gaat slechter groeien. Oefenhapjes prima, maar volg daarin echt wel het Voedingscentrum: paar theelepels
Colombiana1991
5 dagen geleden
Mijn zoontje eet pas groente en fruit sinds hij bijna 7 maanden was, sinds 1,5 maand dus pas! Daarvoor ging hij overal enorm van kokhalzen. Dit heb ik destijds aangegeven bij het CB en zij gaven juist aan dat we gewoon zijn tempo moeten volgen. De melk is toch nog de hoofdvoeding. Uiteindelijk is hij in korte tijd heel veel gaan eten. Hij is nu 8,5 maand en eet nu 150 gr fruit en 200 gr avondeten. Dus komt vanzelf goed!
michelledd
5 dagen geleden
Het cb zei tegen ons volg je kindje, de een lust niet zoveel en de ander wel. Vanuit daar snel gaan opbouwen. Merk dat ik het erg lastig vind want ik vind het wel belangrijk dat ie z’n melk goed drinkt. Maar de reden dat ie al zoveel hapjes eet komt denk ik door zijn melk. Hij krijgt namelijk nutramigen voor baby’s met kma. En die voeding is lichter verteerbaar waardoor hij sneller honger heeft. Wij gaven 5 flessen van 180cc en toen spuugde die enorm veel, overgestapt op 4 flessen van 180cc en sindsdien niet meer gespuugd, we geven nu 2 fruit momenten tussen fles 1 & 2 en fles 2 & 3. Tussen fles 3 & 4 krijgt ie groente. Rond 18:30 de laatste fles en dan naar bed. Ook lijkt mijn zoontje helemaal geen krampjes te krijgen van de hapjes, hij heeft er erg veel plezier in en vind vooral mango heel erg lekker. Ik dacht leg de situatie ff uit dan snappen jullie misschien waarom ie al zoveel eet 😅. Verder snap ik echt dat het advies is een paar theelepels. Maar meer melk geven werkt bij ons dus averechts.
Anoniem Nr Zoveel
5 dagen geleden
Nog los van de discussie 4 of 6 mnd start. ( zelf met 6 begonnen) mijn kinderen hadden natuurlijk ook grote voorkeur voor fruit. Nu zijn ze 22mnd en 3 jr, en vinden ze groente ook écht heel lekker. Uiteindelijk maakt het allemaal geen fluit uit voor mijn gevoel