28 Reacties

2 jaar geleden

Bedoel je dan vlak na de groentepap? Of wil je zeggen dat je dochter geen enkele fles over 24u wil drinken?

2 jaar geleden

Bedoel je dan vlak na de groentepap? Of wil je zeggen dat je dochter geen e ...
Neen ze wilt echt geen fles meer hebben, als ze echt heeel moe is kan ik haar met veel moeite haar fles doen volledig drinken en dan valt ze in slaap.

2 jaar geleden

Is het een idee om de melk door de groentepap te doen of zeg ik iets raars?

2 jaar geleden

Nou ik weet niet hoeveel je geeft maar van het kleine beetje groente wat ze met 4 maanden hoeven te krijgen kan ze niet opeens geen honger meer hebben. Tenzij je echt 100gr of mee per keer geeft. Dan snap ik dat er geen fles meer bij past. Hoeveel geef je? Is t niet mogelijk gezien de leeftijd dat je nu begint met hapjes maar ze tegelijk vanwege de leeftijd in n sprong dit en daarom slechter eet? Dan lijkt t door groente te komen omdat ie daarmee gestart bent nu t mag maar is t gewoon n lastige fase. Mijn zoon van vandaag precies 5 maanden is ook met 4 maanden gestart met oefen hapjes. Dat houdt in, de hoeveelheid van 1 ijsblokje groente. Gewoon om de mond te laten oefenen aan happen, kauwen, slikken. Meer hoeft nog niet op deze leeftijd. Nu pas sinds n week doen we 2 ijsblokjes. En da's genoeg. Maar hij drinkt ook enorm slecht. Soms van flessen van 180 ml, 90 laten staan. Maar meestal zo'n 50 over. T hoort bij de leeftijd. Heeft hij wel honger dan eet hij z'n fles leeg. Heeft hij het niet dan laat hij het maar staan. Als ze groeien, en tevreden zijn meestal ( is sowieso soms lastig met al die ontwikkelingen) dan is er niets aan de hand. Bekijk echt even hoeveel je geeft. Want melk is gewoon Dr hoofd voeding. Nog tot 1 jaar.

2 jaar geleden

Reactie op Plien2908

Nou ik weet niet hoeveel je geeft maar van het kleine beetje groente wat ze ...
10u: fles 150ml 30 soms 20 ml over 14u: pap van 130g eet ze volledig op. 18u: fles 150ml 30 soms meer over 22u: fles 180ml drinkt ze volledig op omdat ze moe is en dan valt ze in slaap. In de nacht tussen 5 en 7 u geef ik nog eens een flesje van 120ml die drinkt ze soms volledig op en soms is er 50ml over.

2 jaar geleden

Reactie op Zeynep03

10u: fles 150ml 30 soms 20 ml over 14u: pap van 130g eet ze volledig op. ...
Maar nu wilt ze echt niet meer drinken, soms doe ik echt een uur voor een fles

2 jaar geleden

Reactie op Zeynep03

10u: fles 150ml 30 soms 20 ml over 14u: pap van 130g eet ze volledig op. ...
130 is echt veel lijkt mij. En die flessen, ja ik denk echt n fase toch. Zo gek vind ik t niet hoeveel ze laat staan.

2 jaar geleden

Ik denk dat ze teveel groente krijgt. Met 4 maanden is het oefenen en niet meteen 100+ gram naar binnen. De darmen kunnen dat vaak niet aan.

2 jaar geleden

Reactie op Plien2908

130 is echt veel lijkt mij. En die flessen, ja ik denk echt n fase toch. Z ...
Ik vond dit ook niet zo erg, sinds 2dagen wilt ze het absoluut niet meer drinken

2 jaar geleden

Ik denk dat ze teveel groente krijgt. Met 4 maanden is het oefenen en niet ...
Maar ze wilt het zelf ze doet haar mondje open en wacht tot ik een lepel in haar mondje doe, en anders doet ze haar handje in haar mond omdat ze honger heeft. Kon ik maar een filmpje zetten hier dan konden jullie me begrijpen wat ik bedoel. Met water hebben we geen probleem dat drinkt ze heel goed. Maar alleen dat melk is een hel.

2 jaar geleden

Kan het zijn dat het gewoon toeval is? Mijn dochter drinkt ook de ene periode beter dan de ander. Soms is de wereld gewoon even interessanter dan melk en is er teveel te ontdekken, raakt ze snel afgeleid dat soort dingen.. Het brein van een kind is op deze leeftijd nog niet in staat om te weten dat er dingen bestaan die je op dit moment niet ziet. Je kind kan dus niet denken “ik drink geen melk want ik wil liever groente”. Ze is het bestaan van die groentepap helemaal vergeten, totdat ze het weer voor zich ziet/proeft.

2 jaar geleden

Reactie op Zeynep03

Maar ze wilt het zelf ze doet haar mondje open en wacht tot ik een lepel in ...
Maar ze is 4 maanden, ze mag dan nog geen water drinken. daar zou ik mee stoppen. Dat kan ook een reden zijn dat ze geen melk wil.

2 jaar geleden

Maar ze is 4 maanden, ze mag dan nog geen water drinken. daar zou ik mee st ...
Ze is 4maanden en 2 weken. Ze drinkt niet volledige fles water op hoor, een paar slokjes na haar pap.

2 jaar geleden

Reactie op Rataplan

Kan het zijn dat het gewoon toeval is? Mijn dochter drinkt ook de ene perio ...
Met dit laatste stukje bedoel ik eigenlijk te zeggen dat je eerst de fles kunt geven, en bijvoorbeeld een half uur/uur daarna een paar lepeltjes groente. Het kan dan niet zo zijn dat ze die fles weigert door de groente. Als ze de fles dan nog niet wil, zal het denk ik gewoon even een fase zijn. Meestal is het na een paar dagen weer over bij ons. Zolang ze tot op heden goed dronk en groeit, gewoon vertrouwen hebben dat het weer overgaat

2 jaar geleden

Reactie op Rataplan

Met dit laatste stukje bedoel ik eigenlijk te zeggen dat je eerst de fles k ...
Inderdaad, Ik zal het eens ook zo proberen, dankje voor je tip. 🤍

2 jaar geleden

Je kindje is pas vier maanden, in principe zijn kinderen pas met 6 maanden klaar voor vaste voeding. Ze halen nu nog al hun voedingsstoffen uit melk. Ik zou stoppen met de groentehapjes en met zes maanden opnieuw gaan aanbieden. Melk is echt veel en veel belangrijker.

2 jaar geleden

Reactie op Zeynep03

Neen ze wilt echt geen fles meer hebben, als ze echt heeel moe is kan ik h ...
Oei ja dat is natuurlijk minder. Hier drinkt hij ook sinds de groentepap een fles minder maar drinkt nog 4a5 flessen anders. Zou het kunnen dat het speentje te traag gaat? Probeer je ook te voeden net na dat je kindje wakker is

2 jaar geleden

Mijn dochter drinkt maar 3 flessen op een dag en laat soms nog wat staan. Ik merk wel dat ze brood, ei en groentes wilt sabbelen/ eten

2 jaar geleden

Reactie op Zeynep03

Ze is 4maanden en 2 weken. Ze drinkt niet volledige fles water op hoor, een ...
Water mogen ze pas met 6 maanden, ookal zijn het een paar slokjes zou ik hier echt mee stoppen.

2 jaar geleden

Reactie op Zeynep03

Ze is 4maanden en 2 weken. Ze drinkt niet volledige fles water op hoor, een ...
Direct stoppen met water. Dat is echt niet goed op die leeftijd. Ik zou ook even stoppen met groentehapjes (sowieso veel te veel nu!). Laat haar eerst weer rustig melk drinken. Dan kan je langzaam weer hapjes opbouwen. Maar dat kan ook prima wachten tot 6 maanden.