15 Reacties

2 jaar geleden

Lastig, die overgang van slaapjes.. volgens mij duurt het wel vaker even voordat dat slaapje langer wordt. Bij mijn zoontje duurde het ook een tijd en toen werd het slaapje vanzelf langer (alhoewel het nog steeds erg varieert van ruim een uur tot 3 of zelfs 4 uur!) Dus misschien komt het vanzelf goed en tot die tijd volhouden! Sterkte!

2 jaar geleden

Je kan eens proberen haar eerder naar bed te doen voor het middagdutje. Wij leggen onze dochter van 15 maanden tussen half 12 en 12 uur in bed en ze slaapt dan bijna altijd tot 14 uur. Als ze bij ons toch een keer later gaat slapen, is ze vaak alsnog rond dezelfde tijd wakker. Verder kan je nog kijken of er een reden is dat ze zo snel weer wakker wordt uit haar dutje. Denk aan de kamertemperatuur, slaapkleding/slaapzak, licht in de kamer enz. Maar ook de hoeveelheid prikkels voordat ze gaat slapen kunnen een negatieve invloed hebben of de hoeveelheid lichaamsbeweging. Eet ze bijvoorbeeld vlak voordat ze gaat slapen? Gaan jullie buiten spelen in de ochtend? Tv kijken? Sommige kinderen gaan door te weinig lichaamsbeweging slechter slapen, dus dan moet je juist actiever zijn. Andere kinderen moeten juist meer rustig afbouwen, dus vanaf een uur voor het slapen geen tv/muziek/drukke spelletjes meer, maar juist een uitgebreid slaapritueel uitvoeren met vooraf rustige activiteiten zoals boekjes lezen of een puzzel maken. Lastig om van buitenaf te zeggen wat nu precies zal werken, maar jij kent je kind het best dus zal waarschijnlijk makkelijker factoren kunnen opsporen die van invloed kunnen zijn en daar mee aan de slag gaan!

2 jaar geleden

Bij helpt het als ik hem rond half 12 al op bed leg, heb een tijdje uitgeprobeerd wat de beste tijd was, en toch kijken wanneer ze zelf aangeven wanneer ze moe worden, ik heb geleerd dat rekken geen zin heeft! Hij slaapt dan meestal 3 uur

2 jaar geleden

Ik zou haar eerder op bed leggen. Waarom moet ze perse tot half 1 wakker blijven? Klinkt alsof ze dan al te moe is.

2 jaar geleden

Hoe doen jullie het met de boterham in de middag als je de kleine om half 12 naar bed brengt voor (hopelijk) een lang dutje? Ze is nu nog niet aan 1 slaapje toe maar hier eet ze rond 12 uur haar boterham..

2 jaar geleden

En wat doen jullie dan met lunch? Nu lunchen we meestal tegen 12 uur en dan 12.30 uur naar bed.

2 jaar geleden

Bij ons hielp om pas half uur oid na de lunch naar boven te gaan en een langer naar bed gaan ritueel al een hoop! 11.30 lunch, ongeveer rond 12.00 naar boven, ritueeltje van 10 minuutjes en dan valt hij in x aantal minuten in slaap

2 jaar geleden

Reactie op Zomer2020

En wat doen jullie dan met lunch? Nu lunchen we meestal tegen 12 uur en dan ...
Eerder een boterhammetje eten.

2 jaar geleden

Hier ging het ook zo, toen maar rond 11.30 al naar bed en sliep ze vaak langer dan dat we haar "wakker hielden" tot 12.30. Tijdens de overgang van 2 naar 1 slaapje lag ze soms ook wel is om 18.00 a 18.30 al op bed hoor 😆 en dan sliep ze nog hartstikke lang ook! Ze slaapt inmiddels steeds langer in de middag, in het begin was dit soms ook maar een uurtje. Hoop dat je hier iets aan hebt.

2 jaar geleden

Iets eerder erin, en dan is het vaak ook een kwestie van geduld. Vaak als het ritme en wat langer inzit gaat het vanzelf langer worden. Dus uiterlijk 12 op bed zou ik doen (vooraf lunchen) en het even de tijd geven verder!

2 jaar geleden

Hier een dochtertje van 1.5 die al sinds 1 jaar 1 slaapje doet per dag. Hier beginne we om 11.00 met de botherhammen en om 11.45 gaan we na boven en ligt ze om 12.00 erin. Meestal gelijk k.o. soms spookt ze nog ff door maar dan valt ze ook binne een halfuur in slaap. In het begin sliep ze maar 1.5 uurtje. En nu 2 a 3 uur ligt eraan. Mij hebbe ze verteld dat ze moeten leren opnieuw in slaap te vallen om zo een langer middagslaapje te doen. Hier slaapt ze dan snachts nog van 19.00 tm 8.00 a 9.00

2 jaar geleden

Reactie op Julibabygirl

Hier een dochtertje van 1.5 die al sinds 1 jaar 1 slaapje doet per dag. Hie ...
Ojaa toen we net aan 1 slaapje begonne sliep ze snachts van 19.00 tm 7.00 en hield ze t ook niet uit tot 12 uur en ging ze soms ook al om 11.00 a 11.30 na bed. Maakt echt niks uit of ze die botherham nu om 11 of om 12 krijgen komt zich niet op een uur. Meestal als ze wakker is na dr dutje krijg ze een tussedoortje en de hoeveelheid daarvan stem ik af op hoelaat ze gegeten heeft en hoelang t nog duurt tot t avond eten

2 jaar geleden

Dank voor jullie tips, we gaan eens kijken.

2 jaar geleden

Reactie op Zomer2020

En wat doen jullie dan met lunch? Nu lunchen we meestal tegen 12 uur en dan ...
Wij geven meestal ongeveer een half uurtje voor ze gaat slapen één boterham en nadat ze wakker wordt nog één boterham. Samen lunchen zit er dan even niet in, maar zo werkt het het best voor onze dochter.