55 Reacties

één maand geleden

Geduld en veel bij je laten slapen. Routine en in eigen bed slapen kunnen nog wel even duren eerlijk gezegd. Zelf had ik ook geen idee totdat ik een ik een kind kreeg die tot 6 maanden dag en nacht op mij sliep. Ik dacht oprecht dat ik iets fout deed. Dat is niet waar :) Het hoort erbij maar het is wel zwaar. Ik heb verder geen tips..Niks wat daadwerkelijk werkte, wel van alles wat valse hoop gaf. Terwijl het enige wat echt werkte was, geduld hebben totdat hij ouder was:) Succes!

één maand geleden

Heel normaal wat ze nu laat zien, ze heeft natuurlijk 9 mnd bij jouw in de buik gezeten, klein en knus. De overgang naar bedje is natuurlijk best wat. Een bedje kan soms gewoon nog wat te groot aanvoelen voor zo'n kleine. Zou er voor nu aan overgeven, bij jou laten slapen, kinderwagen. Draagzak overdag een optie?

één maand geleden

Onze zoon is nu 20 maanden en slaapt pas sinds een goeie 1,5 maand in z’n eigen bedje (eerste deel van de nacht). Ik heb het nooit erg gevonden en nog steeds niet eigenlijk. Ze hebben de nabijheid gewoon nodig.

één maand geleden

hebben wij ook gehad. De eerste weken wilde hij vooral op ons slapen. Het was heel pittig, maar gelukkig kwam er een tijd dat het beter ging en in het wiegje naast mn bed ging slapen in de nachten. overdag alleen slapen heeft nog veel langer geduurd denk dat hij toen 6 maanden of ouder was.

één maand geleden

Is ontzettend normaal gedrag. Laat het los voor je eigen rust in je hoofd. Dit komt vanzelf en kan echt een tijd duren :)

één maand geleden

Maar hoe los ik het nu op? Ik heb nu op dit moment geen co sleeper of een wieg. Want ze heeft wel een ledikant bedje. Hebben jullie tips?

één maand geleden

Reactie op jasmin2004

Maar hoe los ik het nu op? Ik heb nu op dit moment geen co sleeper of een w ...
kinderwagen naast bed zetten als dat past? dat hebben wij bij onze eerste ook een paar nachten gedaan

één maand geleden

Co sleeper of wieg aanschaffen

één maand geleden

Je kunt ook een cosleeper huren bij bijv tiny library of wieghuren.nl oid.

één maand geleden

Reactie op jasmin2004

Maar hoe los ik het nu op? Ik heb nu op dit moment geen co sleeper of een w ...
Is het een optie om haar bij je in bed te nemen?

één maand geleden

Reactie op jasmin2004

Maar hoe los ik het nu op? Ik heb nu op dit moment geen co sleeper of een w ...
Niet wakker weg leggen en verwachten dat ze zelf gaat slapen, want dat gaat niet gebeuren. Lekker in slaap knuffelen en dan 20 minuten ongeveer vasthouden, tot ze echt diep slaapt. Dan voorzichtig overleggen in een met kruik voorverwarmd ledikant (wieg of cosleeper gaat wrs het verschil niet maken). Eerst billen neerleggen, dan rug en hoofd. Evt nog even hand op de buik. Dit geeft bij ons de grootste kans op succes 🤞🏻

één maand geleden

Je baby'tje heeft 9 maanden lang warm en geborgen bij jou in je buik gelegen, je kunt van een baby van 3 weken echt nog niet verwachten dat ze in haar eigen bedje slaapt. Haar gedrag is dus heel normaal voor haar leeftijd. Dus je verwachtingen aanpassen en meegaan in de behoefte van je kindje.

één maand geleden

Het is heel normaal dat ze dat nog niet goed kunnen, al begonnen wij er ook rond die periode mee. Ik deed eigenlijk met dat termijn altijd slapend nog weg leggen. Vaak lukte het wel één of twee slaapblokken in de nacht, maar soms nam ik hem wel één blok op mij voor het slapen, omdat het in het ledikant niet wilde. Vanaf 5 a 6 weken oud ging het al beter. Ik heb wel echt nig een periode in slaap gevoed, en dan na een kwartiertje voorzichtig hem slapend weggelegd in zijn ledikant. En het ging beter toen we overgingen naar een slaapzak ipv deken. Rond de 3 a 4 weken zijn we daarmee mee begonnen. Dus ik kan ook overgaan op een slaapzak aanraden als je dat nog niet hebt gedaan.

één maand geleden

Niet gek hoor, op die leeftijd. In de box slapen kan overdag ook prima. 's nachts liet ik onze dochter tegen me aan in slaap vallen, wachtte dan 10 minuten tot ze goed sliep, en legde haar dan in haar eigen bedje.

één maand geleden

Ja, 9 maanden in je warme buik.. óp je buik voelt nu het meest veilig. Lekker bij je in slaap laten vallen en dan in bedje leggen. of in de kinderwagen naast je bed.

één maand geleden

Klinkt niet meer dan logisch. 9 maanden lang in je warme buik en dan nu in de grote wereld. Kleine zoekt conform/nabijheid. Ook lekker geven kleine is nog geen maand oud! En geniet er ook maar lekker van als ze zometeen ouder is willen ze niet meer 🥲 is ook goed voor de hechting met je kleine

één maand geleden

Ik zou toch kijken of je een co sleeper aan kan schaffen of huren. Dat geeft meer geborgenheid dan zo’n groot ledikant en kan je ook dicht tegen je bed aanschuiven. Eerste 1,5 maand hebben wij in slaap gevoed of gewiegd en na ongeveer 20 min in bed gelegd. Overdag begint ze nu met 15 weken pas beter in haar bedje te slapen. Ik zou er overdag nog lekker aan toegeven en bij jou laten slapen als het kan. Zodat je daarin in haar behoefte voorziet. Eerste maanden maakt het voor dutjes overdag echt niet uit waar ze slapen. Dat komt vanzelf goed.

één maand geleden

Geef het tijd, het is echt heel normaal. Mijn oudste zat de eerste 3 maanden dag en nacht aan ons vastgeplakt en sliep echt niet in zijn bedje. Met 3 maanden was het ineens over. Mijn jongste had het ook maar minder extreem. De meeste baby's hebben ontzettende huidhonger.

één maand geleden

Ze is pas 3 weken oud dit kan je ook echt niet van haar verwachten, ze heeft 9 maanden lekker in je buik gezeten. Mijn zoontje sliep pas na 4 maanden in zijn ledikant en hij is een hele tevreden slaper die ook gewoon lekker doorslaapt. Geef het zijn tijd

één maand geleden

De eerste 2 maanden heeft mijn zoon alleen maar op mij of mn partner, in de draagdoek of heel soms in een bewegende kinderwagen geslapen. Geef het wat tijd. Soms is het mega zwaar, maar je krijgt die tijd nooit meer terug dus probeer er van te genieten.