9 Reacties

2 jaar geleden

Idem hier. Komende week ook 8 maanden. Komt vanzelf goed hoor! Iedere baby zijn eigen tempo 😊

2 jaar geleden

Geen zorgen! Met 8 maanden is het echt nog niet “gewoon” dat kindjes zitten. Mijn dochtertje was ruim 9 maanden toen ze kon zitten.

2 jaar geleden

Hi! Ik werk op een babygroep in de kdv. Ieder kindje ontwikkeld zich echt op zijn of haar eigen tempo. Sommige kindjes kruipen of tijgeren helemaal niet, andere zitten snel of wat later. Dat is helemaal oké, zou je niet teveel zorgen maken. Je zou hem ook nog op de grond kunnen zetten met een voedingskussen om hem heen. Maar, hij gaat het vanzelf echt leren!

2 jaar geleden

Wat is nu je vraag? Hoe hij dat kan leren? Of dit normaal is of juist niet? Elk kind ontwikkelt anders, ik ken geen volwassene die niet kan zitten. Geennzorgen maken dus!

2 jaar geleden

Niet neer zetten als hij nog niet zelfstandig in de zit houding kan komen. Zo ontzettend slecht voor zijn rug ontwikkeling. Je laat hem daardoor alle stappen overslaan die nodig zijn om zelf tot zit te komen. Enige wat je er mee bereikt is een gefrustreerd kind dat niet weet hoe het in de zit positie is gekomen en al helemaal niet weet hoe het weer terug moet. Gewoon lekker op zijn rug neerleggen en zelf laten ontwikkelen.

2 jaar geleden

Reactie op Florentine_26b

Wat is nu je vraag? Hoe hij dat kan leren? Of dit normaal is of juist niet? ...
Ik moest hardop lachen om je opmerking over volwassenen die kunnen zitten🤣

2 jaar geleden

Mijn zoontje is 8 maanden maar kan ook nog niet zitten. Dat vindt hij niet boeiend. Tijgert wel de hele kamer door. Ieder kindje op z’n eigen tempo!

2 jaar geleden

Mijn zoontje ging tussen 9/10 maanden pas zitten en tijgeren, komt vanzelf. Je kunt hem wel proberen te leren hoe hij vanuit zithouding zelf kan gaan liggen dan laat hij zich misschien niet meer vallen, wanneer hij zit pak je beide handjes vast die draai je naar 1 kant (dus zijn bovenlichaam draait mee) en dan trek je zachtjes de handjes vooruit naar de grond en komt hij zo op zijn buik te liggen. Hoop dat je het snapt dit was een tip van de fysio.

2 jaar geleden

Mijn zoontje zat met 7 maanden maar kroop/tijgerde pas net voor zijn eerste verjaardag. Ieder kindje heeft zijn eigen tempo hoor💪👍