3 Reacties

2 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik heb mijn kinderen vaak genoeg even aan mijn vriend gegeven omdat ik het niet meer wist. En soms ook maar gewoon eens weggelegd huilend omdat toch niets hielp, zelf ff rustig worden en kwartier later nogmaals proberen of ik iets kon doen wat wel hielp.

2 jaar geleden

Vervelend gevoel! Ik herken het zeker wel. Welke manieren gebruik je om te troosten? Soms kan een speentje helpen bijvoorbeeld. Of een klein flesje melk. Of een paracetamol als je kindje echt veel pijn heeft. Ik zelf gaf borstvoeding en dat was altijd d茅 truc om hem stil te krijgen. Alleen oppakken was vaak zeker niet voldoende.

2 jaar geleden

Probeer voorspelbaar te zijn... klinkt misschien heel raar maar zorg ervoor dat je elke keer op dezelfde manier troost. Zo weet hij wat er komen gaat er waar hij zijn rust mee kan vinden. Zoek een manier die ook goed vol te houden is voor jou zelf. Ik houd mijn dochter echt stevig tegen me aan. Terwijl mijn vriend haar het beste kan troosten als ze op de arm ligt. Dus dat is voor haar duidelijk. Daarnaast laten we haar nooit in bed liggen als ze huilt. Maar troosten we altijd uit bed.