64 Reacties

2 jaar geleden

Zelf 3 kinderen de oudste is 3 de middelste is 2 en de jongste is 6 maanden oud. De nadelen vooral tussen de oudste 2 tegelijkertijd aandacht willen hebben. Komt de ene kusje vragen. Dan moet de andere ook. Soms ruzie en geduw en getrek. Pretparken ect nog niet meegemaakt. Zwembad wel geweest. Maar dat is geen probleem. Toch niet teveel nadelen. Ze hebben ook wel veel aan elkaar spelen ook veel met elkaar leren goed delen met speelgoed. Ze zijn gek op hun zusje. Maar ik wacht ook nog even af als ze ouder zijn 😂😂😂 voor nu valt het allemaal wel mee.

2 jaar geleden

Toevoeging auto gaat prima. Maar we hebben wel een brede jeep dus. Plek genoeg. Passen 3 kinderwagens zelfs is en boodschappen bijvoorbeeld. Auto ruimte gebrek hebben wij niet. Vakantie kan ik je nog niet zeggen. We zijn met z’n 4 naar Curaçao geweest. Maar met z’n 5 nog niet. Volgend jaar gaan we dat doen. Maar ik woon in België. En we waren met z’n 5 in de trein naar Rotterdam. Het ging heel relax rustig. Kinderen waren chill luisterende goed. Ik was tevreden. Niet moeilijk gehad. En qua geld tjaah 😂😂😂 je kan het zo duur maken. Als jij het zelf wilt. Natuurlijk. Iedereen heeft of haar eigen budget. Daar kan ik niet over oordelen.

2 jaar geleden

Ik kom zelf uit een gezin van 3 kinderen, dus kan alleen daar wat over zeggen. Qua sporten denk ik dat mn ouders dat redelijk goed hebben verdeeld vroeger, omdat uit en thuiswedstrijden ook nog waren en gingen ze niet met uit wedstrijden mee bijvoorbeeld. Vakanties gingen ook altijd, maar we gingen altijd kamperen met de vouwwagen en was dus geen probleem Autorijden daarintegen wel. Ik heb mn pa min of meer gedwongen een 7pers auto te kopen aangezien ik altijd als schojdsrechter in t midden zat 😅 Nu we allemaal ouder zijn (+25) kunnen we t echt goed met elkaar vinden en vind ik t heerlijk met zn 3en en partners en ouders, heerlijk!

2 jaar geleden

Ik heb er geen ervaring mee, ben zelf enigkind en de 1e is onderweg voor ons, maar vind het superrrr goed dat je er zo praktisch overna denkt. Want eerlijk is eerlijk, je kan iets willen maar het is ook fijn als je het bolgewerkt krijgt!

2 jaar geleden

Zwanger van de 4e, uitgerekend in Februari! Wij ondervinden er geen nadelen van, maar dat is ieder voor zich natuurlijk! Je kan het zo moeilijk, duur etc maken als je zelf wil. Het enige 'nadeel' die wij nu ondervinden is de aanschaf van een nieuwe auto, 7 persoons dus, maar ja dat hoort er bij als je meerdere kinderen hebt of wil..

2 jaar geleden

Hier zwanger van nr 5, maar toen ik er nog 3 had zag ik eigenlijk geen nadelen. Je leert in oplossingen denken ivp problemen. (Plus je wordt makkelijker in dingen) En de kinderen weten niet beter dan dat er soms 1 even wachten moet oid. Kwa sporten zitten ze op zelfde sport, dat scheelt, al heeft de ene uurtje eerder dan de andere, ja het zij zo, dan ben je uurtje langer bezig. Auto, zit vol, maar paste altijd. En zo ist met heel veel, niet te moeilijk denken en dus niet te moeilijk doen 😃 en duurder? Ja, een kind kost geld, maar ook daarin is het zo dat je het zo duur kan maken als je zelf wil. Dat is ieder voor zich. Pretparken en vakanties zijn dure grapjes, maar daarin kan je keuzes maken. Ga je met z'n allen naar duur park, of goedkoper naar een camping. Noem maar wat. En je kan er voor sparen. Dat is ieder voor zich. Dus nee, echt nadelen kan ik zo 1.2.3 niet bedenken persoonlijk.

2 jaar geleden

Waarom zou je dan nu al de keuze willen maken? Geniet van je twee kindjes! Ik ben 14 maanden geleden bevallen van de eerste en neem nog zeker de tijd voordat we voor een tweede gaan.

2 jaar geleden

Waarom zou je dan nu al de keuze willen maken? Geniet van je twee kindjes! ...
Omdat iedereen anders is... t is alleen maar goed dat als een 3e kriebelt dat ze er bewust optijd goed over nadenken of het ook daadwerkelijk een goed idee is. En ja je weet nooit hoe alles loopt, maar ik vind het heel goed dat ze er heel bewust mee bezig zijn

2 jaar geleden

Ik ben opgegroeid met 2 oudere broers en heb zelf altijd gezegd dat ik ook 3 kinderen zou willen. Nu ben ik dat niet meer zeker omdat ik die kraam periode en zwanger zijn echt niet leuk vind. Maar ik vond kind van 3 zijn echt heel leuk. 2 tegen 1 klopt, maar het was meer, soms trek je meer met de een op en dan weer met de ander. Nu ik ouder ben vind ik het fijn om 2 broers te hebben. Ook als er iets is met onze ouders is het fijn om steun te hebben aan 2 broers. Mijn broer heeft nu ook 3 kinderen. Zij zeggen, die 3e doe je er gewoon bij, die gaat mee met de rest van het gezin. Uiteindelijk zijn er ook auto’s waar wel drie stoeltjes naast elkaar passen. Er zijn ook attracties waarin je met 3 past. En duurder, ja meer kinderen kosten meer geld, maar die kunnen ook weer de kleren, meubels, speelgoed van de andere 2 krijgen toch? Dat scheelt ook al.

2 jaar geleden

Hier nu een gezin van drie, twee jongens van 3,5 en 5,5 en een meisje van 12 weken. En het is heerlijk! Tweede kindje was heel lastig als baby maar mijn derde is super makkelijk, zo zijn we er ook in gegaan, proberen zo relaxed mogelijk te zijn. Ze draait gewoon mee in het gezin en de jongens zijn heel lieve, trotse broers. Het kost meer geld, maar wij zijn sowieso meer van tweedehands etc. We hadden al een grotere auto, ook geen probleem. En tuurlijk, meer sparen en soms bewuster omgaan met geld maar allemaal waard! Uitjes... Mijn jongens houden sowieso heel erg van de natuur, het bos of een speeltuin is al een uitje voor hen. Tuurlijk verandert dat wel maar het is hier duur je het zelf maakt. Ik kom ook uit een gezin van drie maar gingen nooit naar een pretpark, nooit iets aan gemist. Wij kwamen niets tekort, mooie vakanties... Gewoon voor sparen als dat kan.

2 jaar geleden

Ik had van te voren een hele rits nadelen bedacht. Kan eigenlijk geen rationele reden bedenken waarom ik een derde zou willen. Maar ons gevoel sprak dat tegen. Wij zijn daarom toch vrij snel voor een derde gegaan en de meeste nadelen vallen erg mee. Auto is wel even passen en meten en fietsen kan voorlopig niet. Een nadeel dat ik niet van te voren had bedacht was dat je niet bij kunt slapen overdag, omdat de andere kinderen dan wakker zijn en slaapjes niet synchroon lopen. Ik vond de zwangerschap zwaar en de korte nachten nu (zoon is 8 weken) ook. Maar de liefde die ik voel voor dat mannetje is oneindig groot en ik merk zelf dat de oneindige liefde die ik al had voor mijn andere kinderen nóg groter is geworden. Dat maakt het allemaal waard.

2 jaar geleden

Reactie op Asi85

Hier nu een gezin van drie, twee jongens van 3,5 en 5,5 en een meisje van 1 ...
Dat een kind makkelijk is schrijf je snel aan je eigen relaxtheid toe. Dat deed ik ook bij mijn tweede die heel makkelijk was. Maar nu bij de derde merk ik dat je dat echt niet kunt sturen. Deze keer is het een stuk zwaarder. Mijn kinderen zijn 5, bijna 2 en 8 weken. Misschien heeft het ook met het leeftijdsverschil te maken? Naast het karakter en de gezondheid van het kind zelf natuurlijk.

2 jaar geleden

Reactie op Moedervan3kindjes

Dat een kind makkelijk is schrijf je snel aan je eigen relaxtheid toe. Dat ...
Zeker waar maar zo bedoel ik het ook niet helemaal... Ik bedoel te zeggen dat ik mij had voorgenomen mij minder druk te maken over al zelf kunnen slapen in bedje, nog geen ritme hebben etc. Dat helpt niet heb ik geleerd bij de middelste. Bovendien hebben wij een moeilijke periode achter de rug... ik brak mijn kniegewricht met 20 wk. zwangerschap, operatie, heb maanden in rolstoel gezeten en nog aan het revalideren vanwege complicaties, partner mede daarom burn out, dus proberen relaxed te blijven was een beetje de enige optie.. tuurlijk voor iedereen weer anders 😌

2 jaar geleden

Reactie op Moedervan3kindjes

Ik had van te voren een hele rits nadelen bedacht. Kan eigenlijk geen ratio ...
Mag ik vragen hoe jullie het doen met de auto? Welke stoelen hebben jullie er in?

2 jaar geleden

Ik was hier ook benieuwd naar, maar hoor over algemeen vaak dat een derde zo het gezin in glipt en gewoon mee doet met de rest. Dat is iets wat ik vaak hoor, ik ben benieuwd heb twee meiden van bijna 4 en bijna 6 dus die zijn dan iig op school, en ben ik alleen met een baby thuis. Maakt het denk ik ook “makkelijker”

2 jaar geleden

Wat een fijn en hoopvol topic dit 🥰 in verwachting van de 4e, maar mn oudste is overleden dus straks voor het eerst 3 kindjes tegelijk in t gezin. Soms ben k gewoon een beetje bang of dat wel goed gaat.. als de oudste 2 elkaar bijvoorbeeld de tent uit knokken hier... dan denk ik mijn hemel dan is er straks nóg 1 bij die ondertussen ook aandacht nodig heeft... Fijn om hier de positieve ervaringen weer even te lezen!

2 jaar geleden

Wat een fijn en hoopvol topic dit 🥰 in verwachting van de 4e, maar mn ouds ...
Lijkt me zo heftig. Kindje kwijt raken. Sterkte nog 💗

2 jaar geleden

Heb niet alle reacties gelezen, maar zelf vindt ik het nadeel van 3 dat het vaak 2 tegen 1 is. Ik ben nu dan ook zwanger van de vierde 😁. We hebben nu dus een nieuwe auto nodig. In onze huidige auto hebben we een andere achterbank geplaatst, zodat er plek is voor 3 achterin.

2 jaar geleden

Ik ben in verwachting van ons 6e kindje, ik kan eigenlijk geen nadelen bedenken… behalve de was 😅😅😅 die houd nooit op hahaha Een 3e krijgen vond ik echt een geweldige ervaring😍😍

2 jaar geleden

Mijn man komt uit een gezin van 3, hij is de middelste en hij heeft zich vaak als het vergeten kind gevoeld. Zijn broers/zussen hebben een sterk karakter en hij had als enige een zacht karakter waardoor hij zich altijd wat terugtrok. Hij heeft dat als vervelend ervaren en wil zelf ook liever niet dat er straks bij ons nog een derde kindje komt. Maar dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van de karakters van de kindjes ook. Maar dat is dus zijn ervaring