36 Reacties

2 jaar geleden

Nadelen zijn 1) dat het vrij belastend is voor je lichaam. Kans op bijv. bloedarmoede en bekkenproblemen als je snel weer zwanger wordt. En 2) kan je oudste nog weinig zelfstandig. Dus je zal je kind nog veel moeten dragen als je hoogzwanger of pas bevallen bent, dat is echt niet fijn. Bij mij zaten er 21 maanden tussen de oudste en jongste. Ik kan het iedereen aanraden om zo lang te wachten.

2 jaar geleden

Ze zeggen dat je lichaam minimaal 9 maanden nodig heeft om te herstellen. Doe jezelf een plezier en gun je lichaam ook die tijd voordat het weer een baby moet dragen...

2 jaar geleden

Wij wouden ook snel een 2e kindje gaf wel borstvoeding dus kan een anticonceptie uiteindelijk na 5,5 maand zwanger ik vind het straks vooral heel leuk dat ze echt met elkaar opgroeien dus dat ze lekker samen kunnen spelen misschien zal t zwaar worden met een peuter ze is 14 maanden als de kleine geboren word misschien kan ze dan nog niet lopen dus moet ik haar het eind van de zwangerschap tillen Maarja we zien het allemaal wel

2 jaar geleden

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Hoewel ik de wens goed begrijp, aangezien ik zelf de wens ookal had na 3 maanden, wacht echt minimaal 9 maanden. Het is lichamelijk en mentaal niet niks. Bekijk de situatie over 9 maanden opnieuw. Maar jullie moeten uiteraad doen wat voor jullie goed voelt. Succes met de keuze!

2 jaar geleden

Ik zou eerst je lichaam weer laten herstellen. + sommige sprongen die nog gaan komen zijn heel pittig 😬 en het is echt wel fijn als je oudste in ieder geval zelfstandig een broodje kan eten 😁

2 jaar geleden

Reactie op L.C.R

Ik zou eerst je lichaam weer laten herstellen. + sommige sprongen die nog g ...
Dit! Kan echt nog flink pittig worden komende maanden. Daarbij lijkt wat zelfstandigheid bij nummer 1 me ook erg fijn. Dat begint nu (net een jaar/gecorrigeerd 10 maanden) wat meer te komen.

2 jaar geleden

Hier ook 2 zwangerschappen achter elkaar. Helaas geen ervaring hoe het is qua zorg als er een kleine rondloopt, maar weet wel dat het echt mega zwaar is voor mijn lichaam. Omdat wij in een andere situatie zitten ben ik blij dat ik weer snel zwanger werd, maar lichamelijk had ik echt beter kunnen wachten.

2 jaar geleden

Ik had zelf ook snel kriebels maar zo blij dat ik mijn kriebels niet gevolgd heb! Het was een super pittige tijd van 4 tm 9 maanden en de dreumes fase is ook echt pittiger dan je denkt 😂 ons zoontje is 16 maanden en wij gaan nu beginnen aan de tweede.

2 jaar geleden

Hier ook 2 zwangerschappen achter elkaar. Ik ben 27April 2021 bevallen van mijn nu bijna 9mnd oude zoontje🥰 en inmiddels 19+2 zwanger💙💝 van nummer 3...Mijn 2de en 3de kindje zullen dus iets meer dan 1 jaar schelen. Ondanks dat ik al een wat oudere mama ben (38) gaat me deze zwangerschap goed af. Ik heb zelf weinig klachten alleen wat moe. Maar de ene zwangerschap is de andere natuurlijk niet in mijn vorrige zwangerschap had ik wel veel last van mijn bekken maar nu nog gelukkig geen last van..Ik zou zeggen volg jullie hart doe vooral wat goed voelt..

2 jaar geleden

Hier ook 2 zwangerschappen achter elkaar. Ik ben 27April 2021 bevallen van ...
Ow ik heb trouwens wel al 17 jaar ervaring als moeder mijn oudste is al 17 dus ik heb alle fases zeg maar al doorlopen van baby tot en met jong volwassene. Dus mischien scheelt dat ook waarom t mij best vrij makkelijk af gaat 🙈😅

2 jaar geleden

Reactie op NJ88

Nadelen zijn 1) dat het vrij belastend is voor je lichaam. Kans op bijv. bl ...
Eens. Waarom zo'n haast 🤷🏻‍♀️ Rustig herstellen, even kijken hoe je baby ontwikkelt de komende maanden, hoe je zelf lichamelijk en mentaal eronder bent, dan verder kijken hoe/wanneer evt 2e kindje. Echt respect voor de dames die al zó snel aan de volgende denken en hup zwanger zijn✌🏻 Lijkt mij heel zwaar in ieder geval.

2 jaar geleden

Ik denk dat dit deels de hormonen zijn die nog opspelen. Ik herken het wel van voorgaande geboortes. Zo blij en zo'n mooi kindje, beetje zo'n gevoel van "daar wil ik er wel 10 van". Nu ben ik vrij snel weer zwanger geworden van de 4e. Bewuste keuze. Hij was 8 maanden toen ik weer zwanger was. Dit is van alle zwangerschappen tot nu toe de makkelijkste die ik gehad heb. Lichamelijk helemaal nergens last van, in het begin niet moe geweest of misselijk oid. Nu ben ik bijna 24 weken en nog echt geen enkel kwaaltje kunnen ontdekken tot nu toe. Echter vind ik het mentaal wel veel heftiger. Ik heb het gevoel dat ik de afgelopen jaren alleen maar zwanger ben geweest door 2 snelle zwangerschappen en de borstvoeding periode tussendoor. Hierdoor voel ik me mentaal minder klaar voor de aankomende periode. Slapeloze nachten en borstvoeden... Ik dacht voorheen dat het fijn was dat de kindjes dan minder met elkaar schelen, maar als ik zie wat een doerak de nu nog jongste nu is denk ik dat dat alleen maar extra werk op gaat leveren 🤣

2 jaar geleden

Reactie op Nubster

Eens. Waarom zo'n haast 🤷🏻‍♀️ Rustig herstellen, even kijken hoe je baby ...
Precies dat! En ik vind het persoonlijk ook sneu voor het 1e kindje. Want ook al wil je ze beiden evenveel aandacht geven dit gaat met een newborn erbij echt niet lukken. Mijn vriendin heeft 2 kindjes waar 14 maanden tussen zit. Ik merk nu dat ze vaak onbewust zo druk met de jongste bezig is dat de oudste niet de aandacht krijgt die hij nodig heeft..

2 jaar geleden

Je zoontje gaat nog een hoop tijd en energie van je vragen en nodig hebben. Er komen nog een hoop dingen op je af zodra die ouder word. In het begin heb je echt je handen vol aan 1 kindje. Soms lastig om de aandacht te verdelen lijkt mij. Ik heb geen ervaring met 2 kids achter elkaar maar me dochter is inmiddels 4 en heb echr me handen vol gehad en in het begin echt weinig energie gehad voor nog eentje erbij okal leek het me erg leuk kort op elkaar, weinig leeftijdverschil. Ze zeggen dat je na een bevalling tijd nodig hebt om te herstellen, vind alleen gek dat mijn gyn echt geen reden zag voor herstellen en ik direct na het vloeien opnieuw mocht proberen. Ik ben bijna 9 weken geleden bevallen (sterrenkindje) de kinderarts die raadde nog aan om 2 a 3 maanden te wachten (lichamelijk).

2 jaar geleden

Mijn kindje is 3 maanden en mijn hormonen zijn ook flink van slag en nu alweer klapperende eierstokken haha. Ga me er zeker niet aan toegeven ben lekker aan de pil, na zijn eerste verjaardag kijken we wel weer verder. Eerst volop van hem genieten. Maar herken het gevoel zeker maar zijn bij mij echt hormonen. Ook met de gedachten dat ik erg moeilijk zwanger werd heeft ruim 2 jaar geduurd dat ik zwanger was. Maar ga zeker een jaar wachten daarna pas stoppen met de pil.

2 jaar geleden

Hier heb ik hetzelfde probleem 😅 mijn gedachten gaan alleen beide kanten op en dat maakt het lastig

2 jaar geleden

Joh je bent net bevallen en het klinkt alsof je op de bekende roze wolk zit. Geef je lichaam en geest wat rust. 2 zwangerschappen kort op elkaar is niet niks voor je lijf. Mij lijken de nadelen dat je dan echt constant aan het zorgen bent. Dat hoor ik van degenen om me heen die kinderen kort op elkaar hebben. Er is altijd een kind die iets van je nodig heeft.

2 jaar geleden

Ben ik de enige die alleen maar denkt alsjeblieft niet?🤣 de vermoeidheid, alle zwangerschapskwaaltjes, de afhankelijkheid, alle postpartum pijntjes, seks wat pijn doet, financieel, ontlasting als steen, en dan maar te bedenken dat we regeldag en sprong 1 heftig vonden, hoe moet de rest wel niet zijn?? Hoe hebben jullie in hemelsnaam zo snel alweer klapperende eierstokken? Ik kan de weeen nog voelen hahaha

2 jaar geleden

Ben ik de enige die alleen maar denkt alsjeblieft niet?🤣 de vermoeidheid, ...
Ik denk precies zo hoor. Ook nu onze zoon een jaar is en heel makkelijk is. Ik wil niet alleen maar de hele dag in dienst staan van meerdere kinderen. Ik vind 1 prima 😆. Nu is het veel makkelijker om ook nog onze relatie, werk, huishouden en sociaal leven te onderhouden. Meerdere kinderen maakt je leven direct drukker dat is nou eenmaal zo. Twee neem je minder makkelijk mee dan 1. Al helemaal zo kort op elkaar. Ga je bij mensen langs, ben je alleen met je kinderen bezig.

2 jaar geleden

Ik zou dat totaal niet aankunnen, zo snel weer zwanger zijn.. Mentaal en fysiek niet. Wil nog ten volle genieten van ons meisje alvorens voor een 2e te gaan. Maar als jij denkt dat wel al aan te kunnen, why not? Los daarvan is je lichaam echt wel nog aan het herstellen, 9 maanden ontzwangeren zeggen ze wel eens.