20 Reacties

2 jaar geleden

Het klinkt niet heel hygiënisch 🤢 Ik zou er voor kiezen, om niet te gaan of alleen. Of een campingbedje meenemen, zodat ze daar lekker in kan liggen? 🤷‍♀️

2 jaar geleden

Of je gaat gewoon niet... dat zou ik iniedergeval doen in jou geval

2 jaar geleden

Ik zou niet gaan. Als het iemand is die je niet wilt kwetsen kan je gewoon zeggen dat je je ziekjes voelt

2 jaar geleden

Ik vind niet dat je overdrijft. Ik was ook voorzichtig met huisdieren, parfum etc. Laat staan met stof en waarschijnlijk ook huidschilfers overal. Jouw dochter is prematuur: alleen al om die reden zou ik een bezoekje aan haar huis nu overslaan. Is het een idee om samen ergens te lunchen? Of dat je haar bij jou uitnodigt?

2 jaar geleden

Ik zou niet gaan! Je zegt WE jij en eventuele partner? Desnoods laat je je partner alleen gaan. Maar je moet niet gaan alleen om het moeten. Volgend jaar is het weer vaderdag!

2 jaar geleden

Reactie op mommy25

Of je gaat gewoon niet... dat zou ik iniedergeval doen in jou geval
Is voor Vaderdag van m’n vriend. Z’n vader is dan bij z’n vriendin…. Maar vind wel dat ik de situatie zoals ik hierboven schets mee moet nemen. Heb al gedacht om ergens in de horeca ze uit te nodigen ofzo zodat we niet daar hoeven te zijn.

2 jaar geleden

Mijn dochtertje geboren met 29 weken kwam bij ons thuis ook in aanraking met katten. Nooit een probleem geweest. Kinderarts vond het ook geen probleem. Anders laat je haar toch gewoon in de wagen liggen.

2 jaar geleden

Reactie op Syl500

Is voor Vaderdag van m’n vriend. Z’n vader is dan bij z’n vriendin…. Maar v ...
Ik zou eerder naar het huis gaan (haren gaat een kind niet dood van. Zeker een kind van 3 weke, die de kamer nog niet doorgaat, niet) dan naar de horeca met al die prikkels en andere mensen

2 jaar geleden

Wij hebben een extreem prematuur en een hond, geen seconde een probleem gemaakt van de haren..

2 jaar geleden

Reactie op JOvD

Ik zou eerder naar het huis gaan (haren gaat een kind niet dood van. Zeker ...
Hier ben ik het ook echt mee eens, zo’n jonge baby en prematuur, die kunnen vaak niet om gaan met die prikkels.

2 jaar geleden

Ik zou gewoon naar toe gaan en niet te druk over maken. Je zal vaker in dit soort ruimtes komen. Kinderen die op een boerderij opgroeien hebben betere weerstand en worden minder vaak zien dan kinderen waar de ouders smetvrees hebben. Ik zou wel speen schoon maken als ie op de grond valt. Ik heb een tweeling van 26+3 en waste alleen strikt mn handen op de NICU. Thuis nooit handen gewassen voor voeding, kolven of na de luier verschonen(tenzij het om mn handen zat) ze zijn tot nu toe nooit ziek geworden. Ben alleen streng als iemand verkouden is. Dat is door minder ontwikkelde longen van een van mn dochters.

2 jaar geleden

Reactie op Doperwt

Wij hebben een extreem prematuur en een hond, geen seconde een probleem gem ...
Hier exact hetzelfde.

2 jaar geleden

Ik zou gewoon niet vaan omdat je nog maar 3 weken geleden bevallen bent én nog van een prematuur kindje ook. Gun jezelf en je baby de rust van je welverdiende kraamtijd. Zo heb je dan ook nog even uitstel van die beestenbende.

2 jaar geleden

Ik zou gewoon niet vaan omdat je nog maar 3 weken geleden bevallen bent én ...
Kon het maar. ‘Er zijn al hapjes gehaald’ en ‘als je ouders huisdieren hadden had je ook gegaan’ is dan het antwoord van m’n vriend. Ik vind er wel degelijk een verschil tussen huisdieren hebben en huisdieren hebben die je ruikt, je hele kleding onder zit etc. Misschien een optie om haar dan maar op schoot te houden en schoonmaakdoekjes mee te nemen voor de plek waar ze even moet liggen als ze verschoond moet worden. 😔

2 jaar geleden

Het ligt ook wat genuanceerder. Het is nog de enige ouder van m’n vriend. Waar hij, begrijpelijk, naartoe wil. Die vrouw zit tijdens het kraambezoek op dr horloge te kijken wanneer ze weg kan. Het is haar huis, en voor m’n vriend niks meer dan een adres om z’n pa te zien. Moedergevoelens komen natuurlijk ook om de hoek kijken, net bevallen, beschermend, lange reis van een uur maken naar een adres waar de mensen niet of nauwelijks in haar geïnteresseerd zijn, dus dan heb ik sowieso al zoiets van ‘rot op’. (Sorry not sorry) Z’n zus gaat morgen, omdat hij dan dichterbij is qua locatie. Zijn niet voorzichtig met Corona geweest. Toen ik zwanger was zou dr zoon ook nog ff langs komen die al op 4 verjaardagen was geweest die dag. M’n vriend en ik zijn toen snel weg gegaan onder het mom van dat ik toch ook al best moe was. Was overigens ook zo. Gedoe dit.

2 jaar geleden

Hij kan toch zelf gaan? Los van de duidelijk onhygiënische situatie ben je verdorie drie weken geleden pas bevallen!! Dat is al reden genoeg om (al dan niet last minute) af te zeggen, kom nou...

2 jaar geleden

En als je je kinderwagen mee neemt en je kleintje daar in laat liggen of bij jou op schoot? Niemand hoeft hem in principe niet aan te raken🤷‍♀️ Wel begrijpelijk dat je vriend naar zijn vader wil. Verder zweer ik bij een dooky. Gordijntje dicht is baby met rust laten.

2 jaar geleden

Lekker je baby bij je op schoot houden, of in de wagen, en dan moet het vast goedkomen. Verschoningsmat en hydrofiel doeken mee zodat ze ook nergens op hoeft te liggen waar jij dat niet wilt. Thuis alle kleding in de was. You can do it!

2 jaar geleden

Ons dochtertje is 1 dagje ouder en geboren met 35+3. We hebben 3 honden en 2 maine coon katten die groter dan een kleine hond zijn. Alles verliest haren op het moment, word er gek van. Maar alle spullen van ons dochtertje zijn buiten bereik van de dieren en als ik eens een haartje op haar zie haal ik die gewoon weg.

2 jaar geleden

Reactie op Syl500

Het ligt ook wat genuanceerder. Het is nog de enige ouder van m’n vriend. W ...
Dan nog kan je vriend deze keer ook wel alleen gaan. Je bent pas bevallen, neem je rust want je komt jezelf anders later nog tegen!!