Nexium ervaringen - minder drinken?

RL-4
één maand geleden
Volgen
Hoi, Onze zoon, nu 12 weken, krijgt sinds 1,5 week nexium voor verborgen reflux. Hij is vanaf het begin een slechte drinker geweest, met veel moeite kregen we er genoeg in. De laatste weken was het echt schreeuwen tijdens het eten, maar buiten de voedingen om een hele tevreden baby. Wel hoorden we hem regelmatig kokhalzen en zuur uit zijn mondje ruiken dus dit leek op verborgen reflux. Toen dus gestart met nexium en pepti voeding op advies van de kinderarts, en moeten nu ook een half schepje voeding extra per voeding toevoegen. Het hele erge huilen is vrijwel weg tijdens het voeden, maar hij drinkt wel echt vele malen minder! Hiervoor meestal tussen de 700-750 en nu nog maar rond de 600. Heeft iemand ook deze ervaring met nexium, extra schepje of pepti? Ik ben een beetje ten einde raad, zijn al sinds zijn geboorte aan het zoeken hoe we hem nou het beste kunnen voeden en had gehoopt dat dit de oplossing zou zijn maar dat lijkt dus niet het geval :(
Reageer
Typ hier je reactie
3 reacties
DB20
één maand geleden
Hoi! Wij gebruiken ook nexium wij merkte juist dat hij beter ging drinken omdat het niet meer zeer deed als hij ging spugen (reflux) Ik denk dat het komt door het extra schepje is meer calorieën/vulling hebben wij ook een tijdje moeten doen omdat de kleine veel was afgevallen.
LittleMiracle01
één maand geleden
Hi, wij gebruiken ook sinds een paar weken Nexium. Maar eerlijk gezegd niet echt verandering gemerkt bij het drinken behalve dat ze de afgelopen 1/2 weken heeel onrustig drinkt. Lijkt soms net of ze van m’n schoot af wurmt. CB gevraagd die zeggen misschien word ze afgeleid omdat ze ouder word en meer met de wereld om zich heen bezig is maar al zit ik in een donkere kamer gebeurt t nog. Over Pepti dit gebruiken wij al sins ze 4 weken is het enige wat ik lastig vond is dat het wat dunner is en daardoor het te snel ging waardoor ze weer last kreeg van der buik. Dus wij gebruiken nog steeds de prematuur speen. Wat voor ons soms helpt met voeden is recht voor je leggen op de zij, bijvoorbeeld op een kussen op je benen en dan de fles horizontaal daardoor drinken ze soms wat relaxter en makkelijker. Extra schepje nooit gedaan aangezien we hier vanaf het eerste moment te maken hebben met een moeilijke poeper dus eerder meer water dan extra voeding. Het is wat hè om een beetje een goede manier te vinden voor alles.. ik merk zelf dat ik het soms echt zo ontzettend moeilijk vind en het lijkt alsof ik continu aan t zoeken ben naar wat nu en hoe nu weer verder!
Janneke1312
één maand geleden
Hier ook KMA en nexium en een tijd gehad dat hij ontzettend slecht dronk, dat was rond de vier maanden een aantal weken geloof ik, ook vrij snel nadat we waren begonnen met nexium en nutramigen. Inderdaad snel afgeleid etc. Ik probeerde van alles: rondlopen met hem op de arm tijdens de fles, in een stoeltje zetten halverwege, liedjes zingen, fietsen met z’n beentjes tijdens de fles…alles wat afleiding was die ik bood hielp zodat hij niet zelf afgeleid raakte van alle random dingen om ons heen. Was heeeeel vermoeiend maar ging zelf over!